Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

A fáskamra mára csak a múlté

Nagy László és Szekér Judit külön utakon jártak, sorsuk, nyomorúságuk azonban összehozta őket a likócsi hajléktalanszállón.
Sok éve egy fáskamra ajtajában győzködtük egymást. Laci ragaszkodott a Virágpiac mögötti, másfélszer két méteres bodegához. Idővel mégis kiköltözött a likócsi Segítőházba. Egy éve nősült és párjával boldog lakástulajdonosként köszöntötte az új évet.

Nagy László és Szekér Judit külön utakon jártak, sorsuk, nyomorúságuk azonban összehozta őket a likócsi hajléktalanszállón. A férfi felesége korai halála miatt lelkileg összeroppant, lemondott minden családi, rokoni kötelékről. Elvesztette a lakását, innen pedig egyenes út vezetett a Virágpiac mögötti fáskamráig, illetve az alkalmi munkáig. Judit lebetegedett, elvált, azután kipaterolták a családi fészekből. Hajléktalanként, depressziósan a likócsi szállón talált menedéket. A két sors összeért, néhány hónap elteltével már egyikük sem csinált titkot abból, hogy megszerették egymást.

Jutka érezte, hogy a férfi a legnagyobb bújában-bajában sem hagyja egyedül, Lacinak pedig szimpatikusnak tűnt az asszony háziassága, kitartása, szorgalma.

A kölcsönös vonzalom szeretetté és szerelemmé alakult, a múlt év nyarán kötött frigyüket Radó Tamás atya, a Szent Imre-templom plébánosa áldotta meg. Egy kis helyiségben húzhatták meg magukat a hajléktalanszállón, remélve, hogy egyszer talán önálló otthonuk lehet. Az álom egy 21 négyzetméteres garzon formájában idén ősszel teljesült.
Csigalépcső vezet a padlástéri kis lakásba, ahol rend és tisztaság fogadja az idegent. Laci egy jó nevű pizzériában amolyan mindenes, jó munkaerőnek tartják. Szereti is, amit csinál, meg aztán sokba kerül a megélhetés. Jutka rokkantnyugdíjas, mégis szeretne néhány órában dolgozni, neki kifejezetten hiányzik a foglalatosság. A kis karácsonyfa még áll, idén télikabátnak, kesztyűnek, sapkának és egy porszívónak örültek Nagyék. No és a digitális fényképezőgépnek, amivel az asszony lepte meg párját.

– A legnagyobb segítséget az a fajta lelki támasz jelentette, amit a Segítőházban a vezetőktől, meg a gondozóinktól kaptunk – állítja Judit. – Ma is tartjuk a kapcsolatot. Segítettek berendezni a konyhát, a szobát. Persze azzal is számolnunk kellett, hogy a lakók közül számos irigyünk is akad, de erre meg azt mondom, csinálják utánunk. Hiszen rengeteget tettünk is azért, hogy idáig eljussunk, elmondhassuk, hogy végre a saját otthonunkat szépítjük. Jövőre az engedélyeztetések után egy kis fürdőszobát is szeretnénk.

Judit szerint a szomszédaik is rendkívül készségesek, jól kijönnek mindegyikkel. Remélik, soha nem zárnak rosszabb évet a 2004-esnél, az új otthonnal együtt ugyanis számukra tényleg új élet kezdődött el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kifüstölték a rókákat Romándon

Ma már nyugodtak lehetnek a romándi diákok, eltűntek a rókák az iskola környékéről. Tovább olvasom