Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

A faházakkal együtt elillant az óév

Győr - Lebontották a csaknem nyolcvan faházat Győr belvárosában, az utcakép ismét a régi. A Győri Vásár Kft.-vel szerződött kereskedőknek több mint a fele a jövő adventre is lefoglalta a helyet, vagyis nagyon rossz nem lehetett a forgalom.


Hetvenhat bódét bontatott le tegnap a Győri Vásár Kft. és elvitték az Arany János utcában állt pultokat is. Bozsoky Zoltán, a társaság ügyvezető igazgatója a Kisalföldnek elmondta: a megyeháza előtti forgalom a tavalyinál is jobb volt, a színház mellett kialakított vásártér viszont nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Mint köztudott, a helyszínváltozásra a Széchenyi tér felújítása miatt volt szükség, s ebből látszik, hogy a járókelők útja mennyire kiszámítható módon vezet a megyeházától a barokk térig, s ami ebből kiesik, azt már csak azok látogatják, akik célirányosan oda tartanak. Ők pedig főként a programokat keresték, mert azt azért hozzá kell tenni, hogy például az Irigy Hónaljmirigy vagy a United együttes koncertjén tekintélyes tömeg gyűlt össze a színház előtt. A helyszínről még egy megjegyzés: a forgalom szempontjából az is számított, hogy a Széchenyi téren tavaly 40 bódé állt, itt pedig csak 18.

Kínálat: A kereskedők többsége ma már nem a drágább portékát, hanem a néhány száz vagy néhány ezer forintos árut kínálta.
Kínálat: A kereskedők többsége ma már nem a drágább portékát, hanem a néhány száz vagy néhány ezer forintos árut kínálta.

A forraltbor-árusok sem panaszkodtak – összegez az igazgató –, annak ellenére, hogy szokatlan az olyan téli vásár, amit napokig elmos az eső, s most ugyebár ez történt. Az Arany János utcai kereskedőkkel pedig a Kisalföld is beszélt az advent idején – velük egyébként nem a Győri Vásár Kft., hanem a fesztiváliroda szerződött. Nem egy és nem két panaszszót hallhattunk tőlük: az érdeklődő igen számos, a vásárló annál kevesebb volt. Higgyük el nekik, még akkor is, ha az általunk kérdezett, megyeháza előtti árusok viszont elégedettek voltak a forgalommal. Jellemző egyébként – mondja Bozsoky Zoltán –, hogy a kereskedők többsége ma már nem a drágább portékát, hanem a néhány száz vagy néhány ezer forintos árut kínálja. Nem azért, mert gazdasági válság van, hanem mert a bőrükön tapasztalhatták, hogy a tízezer forint feletti ajándékot a bevásárlóközpontokban veszik meg az emberek. Összességében viszont nem lehetett rossz a téli vásár forgalma, mivel a cégeknek több mint a fele már most felvetette magát az idei listára.

Olvasóink írták

  • 1. Judytka 2009. január 04. 13:12
    „Ha annyira szar lenne,és nem jött volna be nekik,akkor tuti nem fagyoskodnának ott egy hónapig,most már több éve.. :)
    Ettől függetlenül,én biztosan nem csinálnám..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Titkok, vágyak, ünnepek

Győr–Nyúl - Az igazi nagy, családi ünnepek mindig hiányoztak Zsédely Juli életéből, aki… Tovább olvasom