Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

A Dunakapu téren rendezik az idei barokk esküvőt Győrben

Huszonharmadik alkalommal rendezik meg a barokk esküvőt Győrben augusztus második hétvégéjén. A város látványos programja idén új helyszínt is kap, de a régiek - Széchenyi tér, belvárosi utcák - is megmaradnak.

Augusztus elején ismét barokk és reneszánsz kulturális programokkal telik meg a győri belváros, ugyanis augusztus másodikán indul a Győri Reneszánsz és Barokk Hét. Korhű udvari zene, felvonulások és ingyenes programok is lesznek, de a fő attrakció – ahogy az elmúlt években megszokhattuk – idén is a barokk esküvő lesz.

– Nem véletlen, hogy ilyen népszerű a barokk esküvő a városban – mondta Radnóti Ákos, a város alpolgármestere az esemény sajtótájékoztatóján.

– A kiváló szervezésnek is köszönhető, hogy idén is megrendezhetjük a programot, amire nem csak győrieket várunk. Idén a Dunakapu tér lesz a fő helyszín, és szeretnék kiemelni a kínálatból egy ingyenes programot: a barokk témájú idegenvezetést – méltatta Radnóti Ákos a rendezvényt.

A programot rendező Győri Művészeti és Fesztiválközpont igazgatója, Serfőzőné Tóth Andrea kiemelte: a péntek esti szerenád programja ismét a Zichy-palota udvarában lesz, de a Széchenyi tér és a belvárosi sétálóutcák is szerepet kapnak.

– Idén 150 pár öltözik be a barokk menethez, de idén is túljelentkezés volt. Remélhetőleg jövőre több embernek tudunk lehetőséget biztosítani – tette hozzá az igazgató.

A barokk pár tagjai Bartók Gertrud, és Zsigmond Péter. A leendő férj rutinos hagyományőrző, nemrég Gyulán járt, ahol ahonnan többen is jelezték neki: eljönnek a győri rendezvényre.

artók Gertrud és Zsigmond Péter gyakran látható jelmezben, általában csak száz évre vannak a barokktól. Fotó: Jánváry Zoltán
artók Gertrud és Zsigmond Péter gyakran látható jelmezben, általában csak száz évre vannak a barokktól. Fotó: Jánváry Zoltán


– Az Esküvőre a felhívást a Kisalföldben találtuk – osztotta meg Bartók Gertrud. – Úgy gondoltuk, egy próbát megér, hogy jelentkezzünk, és sikerült, természetesen ez nagy öröm számunkra – tette hozzá a leendőbeli feleség.

A Reneszánsz és Barokk Hét, valamint a Barokk esküvő részletes programja elérhető a www.mufegyor.hu weboldalon.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

41 új parkoló készült el Győrben - keddtől fizetni kell értük

41 új parkolóhelyet alakítottak ki a Bercsényi liget közelében. Tovább olvasom