Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

A diszkó igen, de ami utána jön...

Öttevény - „Nem a szórakozás, nem a fiatalok és a diszkó ellen vagyunk, de az nem szórakozás, amit diszkó után hajnalban az utcán rendeznek" – mondta öttevényi olvasónk, aki az ifjúsági klubbal szemben lakik, amely ellen a lakosok panaszára született hivatali döntés.

Betiltották a zenét a Kék Csillagban címmel írtunk arról, hogy a fiatalok öttevényi szórakozóhelyéről éjjel hazaindulók randalírozására panaszkodók kezdeményezésére a közigazgatási hivatal betiltotta a klubban a zenés rendezvényeket. Az is kiderült a cikkből, hogy a régi moziépületben működő Kék Csillag Ifjúsági Klub kell a fiataloknak, többen ragaszkodnak rendezvényeihez, éppúgy, ahogy a környékbeliek az éjszakai nyugalmukhoz. S azt nem is a diszkó zavarja, hanem ami utána jön.

– Meg tudtunk egyezni a klub működtetőjével, le is halkította a zenét, és nem is azzal van gond, ami bent zajlik. Az a probléma, hogy a szervező nem ismeri el: felelős azért is, ami az épület előtt történik. Semmi kifogásunk a diszkó ellen, miért ne hagynánk, hogy szórakozzanak a fiatalok, de azt elvárhatjuk, hogy meglegyen az éjszakai nyugalmunk. Az a zavaró, hogy a többnyire hajnali háromkor bezáró buli után még a moziépület előtt maradnak, ott isznak úgy még másfél óráig. A házaink ablakain beüvöltenek, helyben megfordítják, bőgetik a motort, nem gondolnak az alvó gyerekekre, idős, beteg emberekre – szögezte le a klub közelében lakó panaszos, aki öt éve költözött Öttevényre, amikor elmondása szerint még a sportpályánál volt a diszkó. Azt is hangsúlyozta, mindez nem csak őt zavarja, és valóban több olvasónk hívta hasonlók miatt szerkesztőségünket.

Hamarosan fórumot tartanak a településen az érintettek, onnan tudósítva részletesen közöljük véleményüket, folytatjuk a témát, amiben a felek közti egyeztetéssel megoldás születhet.

Olvasóink írták

64 hozzászólás
 • 64. szeretem a zenét 2008. szeptember 13. 10:23
  „Karesz !

  Akarsz egyáltalán segíteni ezen az ügyön , vagy csak homokba dugod a fejed ??? A 12-i fórumon nem ezt láttuk , hogy valamit tenni akarsz a csend érdekében !!! Karesz !!! Most már nálad az igazi labda !!!! Üdv: Egy öttevényi fiatal aki szintén szeret szórakozni !!”
 • 63. segíteni akarok 2008. szeptember 13. 10:14
  „Kedves Hozzászólók !

  Köszönjük öttevény Polgármesterének , hogy zökkenőmentesen és eredményesen levezette és segítette immáron harmadszor a szeptember 12 -i fórumot ! Most már csak a Karesz hozzáállásán és szülők segíteni akarásán múlik ( természetesen a fiatalok is szükségesek ehhez) , hogy megmaradjon és működjön a hétvégi szórakozási lehetőség falunkban öttevényen ! Kovácséknak pedig köszönjük a pozitív hozzáállást ! Aláírás: Egy olyan öttevényi aki látja , hogy és érzi , hogy fejlődik Öttevény”
 • 62. Z 2008. szeptember 11. 21:30
  „Egyetértek a Polgármesterúrral! teljes mértékben
  Megállapitásom a következő: a szomszédok elmondták, hogy a zenének ahangeejével illetve a dübörgéssel már nincs bajuk, ennek-ellenére joval a szomszédok ezen kijelentése után létrejött a zeneszolgáltatás betiltásáról szóló határozat!! Magyarul, itt az illetékesek már szintén a Klub bezárása felé hajlanak inkább----> mikor ez teljesen alaptalan és igazságtalan döntés lenne!!---->de erre esély, nincs”
 • 61. Király Péter 2008. szeptember 11. 19:24
  „Kedves Öttevényi Fiatalok ! Kedves segíteni akaró Szülők !

  Ne feledjétek egy feladat van !! Oldjuk meg , hogy a Mozi épülete előtt , az "összejövetelek", során ne zavarjuk a környéken élőket. Ezt a felnőttek és elsősorban a szülők segítségével BIZTOSAN MEG TUDNÁNK OLDANI !!!!!! A holnapi megbeszélés csak erről az egy témáról szóljon. Ha ezt megoldjuk akkor biztosan tudom , hogy mindenki megelégedésére működhet minden tovább. Bízom a nyugodt, higgadt , fiatalokban és a segíteni akaró szülőkben , felnőttekben !!!!! Ennek reményében várok mindenkit !!!! Üdvözlettel : Király Péter polgármester”
 • 60. ada002 2008. szeptember 11. 17:32
  „miracle
  Jó rendbe!!Neked tényleg mindenbe igazad van!Csak kicsit visszavehetnél ebből a mocskolódos hangnemedből!!!Többet nem írok!!Nincs szükségem arra hogy ilyen ostoba emberekkel vitatkozzak mint te!Az egész fórum veled van tele!Nem unod még?na további jó irogatást!!Úgyse mentek vele semmire!Ennyi eszetek van!”
 • 59. miracle 2008. szeptember 11. 17:16
  „vektor
  Ne csúsztass. Ha nem lehetne zenét hallgatni, már egy diszkó sem lenne, itt az utána történő balhéról van szó, amit másképp nem lehet megoldani, mert a szép szó nem használ.
  Egyébként meg - bármilyen hihetetlen - nem szoktam olyan kert partit tartani, ahol este a falu másik végéig hallatszik a zene, nem szoktam este 10 után semmiféle zenét bőgetni, ami a szomszédot zavarná, és legfőképpen nem szoktak a vendégeim hajnali 3-kor a szomszéd ablaka előtt üvöltözni és motorozni.
  Egyéb kérdés?”
 • 58. 25 éves öttevényi 2008. szeptember 11. 15:09
  „Ennyi beteg embert még nem láttam mint Öttevényen! A legnagyobb probléma a falun belül a Kék Csillag!-(egyébként a polgármester folyton azt hangoztatja, hogy ott a Faluház emeletén kialakított közösségi hely miért nem mennek oda a fiatalok aztán ha majd ottis hozzák a formájukat akkor nem a Kovácsékban van a probléma- )Na szép! Pedig szerintem lenne más nagyobb gondja a falunak mint ez, de úgy látszik ez nem érdekel senkit!Az iskolában már lassn nincs gyerek! Miért? A Kissék környékén nem lehet megmaradni a szagtól holott a többi ilyen állattartót már kipaterolták a faluból. Velük mi van? A falu nyugdíjasai marják egymást mert politikai hozzátartozás szerint alapítanak klubbot! Ez miért van így? Nincs a falunak semmilyen olyan rendezvénye ami minden korosztályt kielégítene és összehozna(pl: szüreti felvonulás mint régen, bálok, egyéb kulturális programok, falunap) Miért? Itt az a legnagyobb baj,hogy a faluban nincs egy összetartó erő valamint a vezetőség is csak olyan amilyen! Ja és még egy kérddés a szomszéd falvak(Abda, Kunsziget, Börcs, Mosonszentmiklós,) miért fejlődik jobban mint Öttevény aki erre tud nekem válasz adni kérem tegye meg és akkor elgondolkodik, hogy a Kék Csillagban randalírozó fiatalság problémája nem a legnagyobb gond a faluban! Előre is köszönöm!”
 • 57. vektor 2008. szeptember 10. 22:24
  „miracle nemtudom te hogy éreznéd magad akkor, ha mondjuk csinálnál egy kertipartit halgatnátok a zenét és beszélgetnétek közbe mondjuk egy ojan 20an, egyszercsak átjönne a szomszéd és elküldene a francba, elkezdene veled kötekedni aztán kihívná a yardokat”
 • 56. miracle 2008. szeptember 10. 19:58
  „ada002
  Mit szépíted a dolgot? Kell ordítozni az ablak alatt? Nem kell. Akkor mit mosdatod őket meg magad? Rohadt sokat kihozol belőle, hogy te milyen jó gyerek vagy, meg ki kezdte a vitát stb. Kit érdekel?
  Ordítoztak. Ez van akit zavar (még akkor is ha téged nem) és kihívta a polgármestert vagy a yardot mindegy. Igaza volt.”
 • 55. ada002 2008. szeptember 10. 18:39
  „Az én szüleimet nem kell sajnálni,mert nagyon jól megvagyunk ugyanis ők nem más felnőttek mellett állnak ki, hanem mellettem,a saját gyerekük mellett(és szerintem ez teljesen normális)minden problémát megbeszélünk és egyébként elmúltam 18 éves,túl vagyok már a lázadó korszakomon!!Nem hinném hogy pár év múlva megváltozna ez a nézőpontom!Mert nem viselem el az igazságtalanságot!Egy szóval nem mondtam, hogy a fiatalok ártatlanok, de szerintem mi előtt valaki ítélkezik felettük érdemes belegondolni hogy honnan ered ez a vita!!”
 • 54. ifjabb K. anyuka 2008. szeptember 10. 17:38
  „Még egyszer kérnélek tisztelettel benneteket gyerekek!
  Ha anyósomékkal problémátok van, azt kérlek oldjátok meg úgy, hogy minket kihagytok belőle (nem üvöltöztök az ablak alatt, meg dudálgattok, pláne ha otthon sincsenek). Én becsukom az ablakot, leeresztem a redőnyt, bekapcsolom a ventillátort és a számítógépet, hogy elnyomja a zajt. Nem zavar sem a zene, sem az utcai beszélgetés, nevetgélés! De a kisgyerek akkor retteg, ha odajöttök ordítozni és dudálgatni! Nem mer kimenni az utcára a ház elé biciklizni a járdára, ha ott vagytok, mert az esti-éjszakai produkciótok miatt fél tőletek!
  Előre is köszönöm és ígérem megpróbálok mindent megtenni én is a családban, hogy az nektek is jobb legyen, de csak akkor ha ennyit kérhetek!
  Más is lakik itt azon kívül, akivel a vitát folytatjátok!

  Köszönettel
  egy édesanya”
 • 53. flower 2008. szeptember 10. 17:23
  „remélem, hogy a kardoskodó fiatalok, ha idősebbek lesznek kerülnek olyan helyzetbe, mint a Csillag szomszédai és kénytelenek lesznek eltűrni, hogy kölykök nem hagyják békén a családjukat! Ahogy olvastam itt nem csak a hétvégékről volt szó! Van aki becsületesen dolgozik 10-12 órákat és ha este hazaér szeretne aludni a kisgyermekeivel együtt. Nem lehet? Mi jogon veszik el más nyugalmát!
  Kedves ADA002! Én pedig sajnálom a szüleidet, mert biztos sok lehet veled a probléma!!!! Tipikus lázadó vagy! Majd pár év múlva már te is a másik oldalról szemléled a dolgokat!”
 • 52. ada002 2008. szeptember 10. 16:45
  „"Kedves" flower!!!!Szerintem te többet ne is írj,vagy akkor vállald fel a neved ,ha ennyire nagy szád van!!!Elég nagy lelki törés lehetett amikor a buszon nem adták át neked a helyet!Ahogy az írásaidból ítélem te az egész fiatalságot utállod emiatt!Miért dobálózol itt ilyen dolgokkal??JÓ érzés, hogy valahol ki tudod önteni a lelked!!!Írj naplót,nálam bevállt!Ja és ha tényleg vannak gyerekeid,akkor csak sajnálni tudom őket!!!”
 • 51. vektor 2008. szeptember 10. 16:24
  „plusz azt még hozzátenném, hogy tisztelt K.családnak volt egy ojan megjegyzése, hogy miért nem a pályán vana disco, nos én azt leszogezném, hogy a pályán nincs 4 fal, ojan mintha a semmi közepén szólna a zene, ezáltal nemfogja a hangot semmi meg. én a pályától légvonalba 150-200 méterre lakok, annyira idehallatszik a zene, mintha a csillag előterébe álnék mikor ott szól, bár már csak alkalmanként van zene, az én nagymamám sose tudott aludni mikor ott disco volt mert mindig felébredt pedig csukva vlt nála az ablak is, soha egyetlen egyszer nem szólt se a polgármesternek, se a rendőrségnek senkineksem panaszkodott hogy zárják be, azért nem mert aztmondta egy héten egyszer ki lehet bírni.”
 • 50. vektor 2008. szeptember 10. 16:18
  „Kedves flower azért azt hozzátenném hogy nemtudom mit nehezebb eltűrni esténként, szombat este a disco előtt beszélgető 20fiatalt akik mostmár tényleg csendbenvanak mert egy felnőtt ott kint ügyelt egész este a rendre a rendőrök mégis kintvoltak, vagy egész héten tűrni hogy a 24T.ás kamionok 90el mennek el a ház előtt ugy hogy beleremeg a ház, meg minden este halgatni hogy nem robogósok, hanem gyorsasági motorosok fojton a ház előtt kapcsolnak visza és rántanak oda a motornak mert itt hoszu az egyenes.”
 • 49. KisPubi 2008. szeptember 10. 15:49
  „Kedves "érett fiatal"!
  A Kék Csillag klub már több mint 15 éve üzemel a moziépületben és mostanáig senkinek sem okozott gondot!Ezen a helyen nőttem fel én is!És egyértelmű hogy ragazgodnak ehhez a helyhez a fiatalok mert ezt a helyet szokták meg, és nem fognak másik helyet keresni ebbe biztos vagyok!És a felügyelet is meg van szervezve mert apukák, anyukák és felnőtt emberek is szoktak a Kék Csillag clubba járni!Sőt mostanába még Rendőrök is vigyáznak ránk hogy semmi bajunk ne essen!Hála egy aggódó szomszéd miatt, aki nem akarja hogy bajunk essen!”
 • 48. ifjabb K. anyuka 2008. szeptember 10. 14:53
  „Jó napot kívánok!

  A K. házaspár menye vagyok és pár hónapig az anyósoméknál vagyunk kénytelenek lakni, Öttevényen a Kék Csillaggal szemben.
  Szeretnék kimaradni az egészből, de azt azért szeretném hozzátenni, hogy mivel fiatalok vagyunk a férjemmel elég jól tűrjük a fiatalok utcai "rajcsúrozását".
  Ezen a héten hétfőn anyósomék nem tartózkodtak otthon este.
  A fiatalok este nyolckor, amikor a 6 éves, első osztályos kislányomat ágyba fektettem, hogy kipihenje magát a következő napra, a csapat fiatal torka szakadtából többször, kórusban üvöltözött a ház előtt és fel-alá furikáztak folyamatosan dudálva.
  Nem a rendőrségtől, hanem a polgármestertől kértem segítséget!
  Ez már nekem is sok volt! És amíg ott tartózkodunk nem fogok a hat éves kislány fülébe füldugót nyomkodni éjjelre, csak azért hogy más szülők a faluban nyugodtan alhassanak.
  Köszönettel venném, ha a fiatalok hozzáállása is megváltozna a dologban, hiszen én is megpróbálom családunkban az indulatokat csendesíteni és a közös megoldás felé terelni a dolgok folyását. De ebben partnereket kell, hogy találjak a fiatalokban is.
  Szeretném, ha közösen, mint egy igazi közösség megoldást tudnának találni a hétközbeni és hétvégi nyugalom megőrzésére.

  Köszönettel
  egy édesanya”
 • 47. érett fiatal 2008. szeptember 10. 13:14
  „flowernek igaza van!
  együtt kell megállapodásra jutni, lehetőleg úgy, hogy az mindkét félnek elviselhető legyen!
  Teljesen felesleges ujjal mutogatni, hogy ki mit mikor és hogyan kezdett vagy csinált! Ez csak sárdobálás, aminek nincs értelme!
  A fiataloknak keresni kell egy másik épületet a faluban, lehetőleg olyan helyen ahol másokat nem zavarhatnak, amíg ez nem lehetséges, az átmeneti időszakban pedig biztosítani kell az ottlakók éjszakai nyugalmát, valamilyen felügyeletet megszervezve amikor a fiatalok ott tartózkodnak szórakozás címén.
  Szerintem ez ésszerű megoldás lenne mind a két fél részéről. De ehhez mindegyiküknek engedni kell egy kicsit.”
 • 46. flower 2008. szeptember 10. 13:00
  „Mindenre lehet megoldást találni, csak úgy kell hozzáálni, akarni kell és áldozatot hozni! Ha mindig csak a magáét hajtja az ember nem jut előre soha!
  Legyen szó disco bezárásról-nyitvatartásról, vagy gyerekek szombat éjszakai fuvarozásáról! (nem akarásnak nyögés a vége)”
 • 45. flower 2008. szeptember 10. 12:55
  „Ha hangoskodnak, üvöltöznek, gondolom, hogy csak őket túlkiabálva lehet valamit is eljuttatni hozzájuk. A stílus pedig gondolom oda-vissza azonos. A tiszteletlenség tiszteletlenséget szül, a harag haragot. Nem kellene kötni az ebet a karóhoz, ha egyezkedni akarnak, akkor A CSALÁDNAK IS ENGEDNIE KELL, DE A FIATALOKNAK IS BE KELL HÚZNI FÜLÜKET-FARKUKAT mert gondolom nem ok nélkül tört ki a botrány. Nem mindig a másikra kell mutogatni, hogy az a rossz! Magatokba kell nézni és a környékbe lakóknak is, végiggondolva a történteket. Ti is fel fogtok nőni kedves Vektor és szerintem a te feleséged/férjed és gyermekeid és te magad sem örülnél, ha a házad előtt éjszakánként fiatalok üvöltöznének és más módokon nem hagynának békén. Mindig meg kell próbálni beleképzelni magad a másik oldal bőrébe is! A dolgokat csak akkor lehet objektíven átlátni!”
64 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kutatók éjszakája

Győr - A győri Széchenyi István Egyetem harmadik alkalommal rendezi meg a Kutatók Éjszakája… Tovább olvasom