Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

A digitális látványvilág műhelye

Győr - Híd képzelet és valóság között – a kiválasztott mottó kétszeresen is igaz a Győrben nemrégiben létrehozott multimédia-alapítványra. A digitális látványvilág fogásainak elsajátítását teszi lehetővé, s azokkal az álmokban megjelenő képek is láthatóvá tehetők.
– Szüntelen álmodozó és ötletgazda vagyok, sokak szerint megszállottja a digitális művészetnek – így jellemzi magát Ambrus László, az IMMI – Nemzetközi Multimédia Intézet alapítója. Ám míg idáig jutott, nem volt egyszerű dolga. Épp ezért hozta létre tavaly a közhasznú alapítványt, hogy mások számára ezt az utat megrövidítse. Ugyanis maga részben autodidakta módon, részben főiskolai tanulmányai során sajátította el a modern technikával alkotott látványvilág fogásait, ennél azonban gyorsabb megoldást nyújt a tudásközpont, ahol folyamatos segítséget kapnak a digitális művészetek iránt érdeklődők.

A képszerkesztési, grafikai programok, számítógépes szoftverek lenyűgözően sokféle lehetőséget kínálnak. Egyre többen érdeklődnek iránta, komoly szakmai és kezdő, hobbiszinten is. Azonban korábban alig találtak továbbképzési alkalmat, vagy csak a fővárosban jelentkezhettek tanfolyamra. Ezt a hiányt pótolja az IMMI. Alapítója szakmaszeretetből ennek a viszonylag még új területnek a helyi műhelyét teremtette meg. Ezzel a régió fejlődését is elősegíti, hiszen speciális, korunk igényeihez rugalmasan alkalmazkodó tudást népszerűsít a webalapú technológiák, a digitális művészet terén. Olyan tudásközpontot, kutatóközpontot létesített, ahol lehetőség nyílik a szakmai, elméleti ismeretek fejlesztése mellett az új tudás terjesztésére.

A gyakorlatias hangulatban tudást szerzők közt akad profi szinten honlapot tervező és saját családi fotóit retusáló is. Egymást kreatív ötleteikkel inspirálják, amit megtanulnak, másoknak már ők adják tovább az alapoktól egészen a magas szintig. Közös jellemzőjük, hogy az újdonságok iránt érdeklődnek és szívesen követik ennek a gyorsan fejlődő területnek az állandó változásait. Az internet révén is kapcsolatban állnak egymással a www.immi.hu honlapon, amelyen a közhasznú alapítvány céljairól is többet megtudhat az érdeklődő.

Rimányi Zita

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Budai Ilonkával szépen szólt az ének

Pázmándfalu - A tábori program idén is színvonalas gálaműsorral és kézművestáborral zárult… Tovább olvasom