Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

A dévai árvákért gyűjtöttek

A várakozások szerint a tavalyi hatmillió forintnál is több gyűlt össze a hétvégi győri Szeretet Napokon.
A várakozások szerint a tavalyi hatmillió forintnál is több gyűlt össze a hétvégi győri Szeretet Napokon, amelyet a római katolikus egyházmegye szervezett. Az adományokat a dévai ferences misszió kapja meg, amely árva magyar gyerekeken segít.

„ Két éve voltam Déván, és láttam, hogy Böjte Csaba atya tényleg az utcán szedte fel ezeket a szegény gyerekeket. Most két kislány lakik nálam. Egyikőjüknek hét testvére van, apja, anyja munkanélküli, egy fiú dolgozik, a többiek intézetben élnek. A másik csíkszeredai, az ő családjából négy gyerek van intézetben" – mondta a Kisalföldnek Ferenczi Hubáné. A győr-révfalui asszony negyedik éve fogadja a győri Szeretet Napokra érkezett dévai gyerekeket. „Le a kalappal az ottani nevelés előtt. A gyerekek este összehajtják a ruhájukat, a piszkos zoknit kifordítják, hogy nehogy összekeveredjen a tisztával. Látszik, hogy rendre tanítják őket. Nem követelőzők, amit adunk, nagy örömmel veszik és megköszönik" – fogalmazott, miközben a Széchenyi téri színpadon éppen a dévaiak adtak elő misztériumjátékot.

Hozzá hasonlóan több tucat győri és Győr környéki család bővült ki a hétvégére néhány dévai gyerekkel. Dr. Pápai Lajos megyés püspök szerint nem az a probléma, hol helyezzék el őket, éppen ellenkezőleg: több a jelentkező, mint a gyermek. „Az, hogy itteni családoknál vannak, öntudatot ad nekik, hogy ugyanolyan értékes emberek, mint mások.

Nekünk is sokat nyújtanak, ilyenkor mintha az emberek is mások lennének, mindenkiből a legjobbat hozzák ki. Valahogy úgy van ez, mint ahogy a pápalátogatás után mondta valaki: bár mindig itt lenne a Szentatya, mert akkor a tévében csupa jó és szép műsor menne" – fejtette ki a püspök. Hozzátette: tavaly 6 millió forint gyűlt össze a dévai ferences misszió javára, és bíznak abban, hogy legalább ennyi lesz most is. Mindenesetre volt olyan soproni nyugdíjas, aki 400 ezer forintot küldött, és aki hozta, hozzátett még százezret.

„ Eddig csak gyűjtöttünk, most pedig elszámolunk, és megköszönjük a sok jóságot és szeretetet, amit kaptunk. A győri Szeretet Napok első három évének adományait mind szovátai házunkra szenteltük, és ősszel átadtuk a Szent József Otthont" – fejtette ki kérdésünkre Böjte Csaba, a dévai ferences misszió vezetője, majd így folytatta: „Jó dolog egy fészekből kiesett madárkához szeretettel lehajolni. Ugyanúgy jó dolog egy bajban lévő gyermeknek a »hónya« alá nyúlni, és legalább egy-két napig beragyogni az életét. Jézus nem áldozatot kér tőlünk, amikor arra biztat, hogy szeressük egymást, mert jó dolog szeretetben élni."

A dévai árvák javára támogatások – „Dévai árvák" megjelöléssel – az Egyházmegyei Szent Erzsébet Caritas Alapítvány 11737007-20529406-os számú számlájára fizethetők be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épül a győri fénytorony

Különleges a 81-es főút új szakaszának Fehérvári út–Ipar u.–Szigethy A. úti csomópontja hiszen mérete akkora, hogy megvilágításához túl sok „hagyományos" kandeláber kellene – azok viszont nemcsak csúfítanák a környéket, hanem alkalmasint a balesetveszélyt is fokozhatnák. A csomópont megvilágításához ezért speciális módszerhez kellett folyamodni. Tovább olvasom