Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

A demokrata fórum ősszel választana

Győr – Aki csak megszorításokban gondolkodik s nem az elavult állam megreformálásában, az félmunkát végez – jelentette ki Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum elnöke csütörtök Győrött, néhány órával azután, hogy Budapesten Bajnai Gordon miniszterelnökkel tárgyalt.
Dávid Ibolya úgy vélekedett, ősszel előrehozott választásokat kellene tartani Magyarországon, s a Bajnai-kormánynak az lenne a feladata, hogy addig elvégezze a válságkezelés legfontosabb tűzoltó munkáit. Az elnök asszony a Bajnai-program kritikájaként rótta fel, hogy a csomagban nem látja a reformokra törekvés elemeit, amelyek megalapozhatnák a gazdasági növekedést.

– A Bajnai-kormány programja felér egy bocsánatkéréssel – jelentette ki Dávid Ibolya a hét évvel ezelőtti száznapos programra utalva, amelyet az MSZP, az SZDSZ és a Fidesz szavazott meg, s amely szerinte lejtőre állította az országot. Pedig – vélekedett – már akkor is látni lehetett, hogy egyszer ennek meg kell fizetni az árát. S fizetjük most, amikor a válság sokkal jobban érinti az országot, mint azokat, akik nem estek a száznapos program csapdájába.

Bajnai Gordon miniszterelnök a tegnapi találkozó után üdítő kivételnek nevezte az MDF vezetőivel folytatott megbeszélést, a pártot pedig felelős ellenzéki pártként említette. A Kisalföld azt kérdezte Dávid Ibolyától, nem tart-e attól, hogy a Bajnai-dicséret újabb százalékpontokkal redukálja népszerűségét. Válaszában kifejtette, ősszel előrehozott választást akarnak, de minden magyar érdeke, hogy a válságkezelés sikeres legyen, a rémisztő adatok ugyanis józanságra intenek, mert egy esetleges államcsőd nem évekre, hanem évtizedekre visszavetné Magyarországot.

– Mint magánember, megengedhetem, hogy a falumban nem beszélek valakivel, nem fogok kezet, közéleti emberként ezt nem tehetem meg, a kritikáimat és javaslataimat ezért is mondtam el a miniszterelnöknek – fogalmazott az MDF elnöke, aki hangsúlyozta, Bajnai Gordon figyelmét felhívta arra, hogy a magyar vállalkozók számára a bürokratikus, adminisztratív terhek még mindig nyomasztóak.

A Bokros Lajos Európa parlamenti jelöltsége által keltett hullámokról azt mondta, összesen nem léptek ki annyian, mint ahányan egyetlen napon beléptek a pártba. Példaként Fótot említette, ahol februárban egy polgármester-választás kapcsán megszűnt a helyi Fidesz, s tizenhatan egyszerre, együtt léptek be az MDF-be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rába: bővülő árbevétel

Győr - A győri Rába Nyrt. csütörtökön megtartott évi rendes közgyűlése elfogadta az igazgatóság… Tovább olvasom