Kisalföld logö

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 19°C | 34°C Még több cikk.

A Deák-társaság is indul a választáson

A Deák Ferenc Társaság is indul a győri önkormányzati választáson. A civil szervezet önálló listát kíván állítani, de polgármester-jelöltség kérdéséről még nem döntött.
„ Látjuk, mi folyik a nagypolitikában, ezért úgy gondoljuk, most jött el a civilek ideje" – Jungi Csaba, a győri Deák Ferenc Társaság ügyvivője ezzel indokolta, miért döntöttek úgy, hogy indulnak az őszi önkormányzati választáson Győrben.

Ismert, hogy Jungi Csaba 1994 és 2002 között egy másik civil szerveződés, a Pro Urbe Győr Egyesület színeiben politizált és volt két cikluson keresztül a város alpolgármestere. Ezzel összefüggésben elmondta: a Pro Urbe tagjainak nagy részével változatlanul jó a kapcsolata. Szerinte a két szervezet célkitűzései, valamint az általuk képviselt lokálpatrióta-szellem között sok a hasonlóság, és a lényeg, hogy minél több civil képviselő kerüljön be a közgyűlésbe.

Az ügyvivő kifejtette, kész programjuk van, amelynek címe Győr, Európa kulturális városa. „A kultúrára – amelybe beletartozik a környezeti kultúra és a politikai kultúra is –, az óvodától az egyetemig értelmezett oktatásra-nevelésre, illetve a helyi vállalkozások támogatására helyezzük a hangsúlyt. Ez nincs ellentmondásban sem a pólusprogrammal, sem a gazdaság fejlesztésével, ugyanis a humánerőforrás a város legnagyobb esélye. Mindennek az alapja az ember" – mondta.

A Deák Ferenc Társaság valamennyi győri választókerületben kíván jelölteket állítani. „Sok fiatal értelmiségi csatlakozott hozzánk" – tette hozzá Jungi Csaba. Az ügyvivői testület arról még nem döntött, indít-e polgármesterjelöltet.

Az egyesületi formában működő Deák-társaságot az alapítók azért hozták létre 2003-ban, mert úgy vélték: „Közéletünk veszélyes módon radikalizálódik, amelyben azok a konzervatív liberális alapeszmények, mint a gyakorlatias bölcsesség, a mértéktartás és a jó ízlés eltűnni látszanak; mert a párthegemóniákra való törekvés szűkíti a politika eszköztárát, korlátozza a nemzetben való távlatos gondolkodást, egyben megterheli a kisebb közösségek polgárainak együttműködését; mert városunkban nem jött létre nyilvános fórum, amely teret adna a jelen állapotok és a fejlődés útjait vizsgáló felelős közbeszédnek."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mérnökök most ők a legkelendőbbek

Harmincegy cég állította fel standját a Széchenyi István Egyetem aulájában, állásbörzét ratottak. Tovább olvasom