Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

A dagonyák ellen nincs mit tenni

A győrújbaráti jegyző hétfőn a vadászokkal együtt megnézte azt az elázott és ezért járhatatlan utat, amelynek közelében egy kölcsönbe kapott kistraktorral felborult és meghalt L. Gábor. A dagonyákra továbbra sem találtak magyarázatot.
Szombaton kora délután a győrújbaráti hegyoldalon, a tízfokos lejtőn traktorjával felborult és meghalt a negyvenhét éves L. Gábor (Maga alá temette a traktor – Kisalföld, 2006. június 26., 1., 3. oldal). A férfi segítségére siető mentők az utolsó egy kilométeres szakaszt csak gyalog (rohanva) tudták megtenni, az út ugyanis néhol a lápra emlékeztetett, máshol teljesen száraz volt ugyan, de a nehéz gépkocsik nyomvonalán járhatatlanná vált.

Az áldozaton már nem tudtak segíteni a mentők sem, de mivel a győri gyermektábor melletti domboldalon nemcsak a faszedők, hanem kerékpárosok és túrázók is járnak, mindenképp választ szerettünk volna kapni arra, hogyan alakulhatott ki ilyen helyzet a földúton.
Mint kiderült, ezzel nem voltunk egyedül, a győrújbaráti jegyző a gyászoló hozzátartozókkal együtt tegnap kint járt a helyszínen.

Az a rész az erdőgazdaság tulajdonában van, L. Gábor is velük kötött szerződést fagyűjtésre – gyakorlott sofőrnek számított. A jegyzők a vadászok tanácsát is kérték, akik csak annyit tudtak biztosra mondani: azon a részen mindig is gyakoriak voltak a dagonyák, de hogy azok miért és hogyan alakultak ki – főképp ilyen rendszertelenül –, nem tudják.

A jegyző szerint hiába is töltenék fel murvával, nem sokra mennének, mert valószínűleg néhány méterrel arrébb újra összegyűlne a víz. A helyszínen az is kiderült, hogy mindenféle mendemondával szemben biztosan nem a gyermektábor medencéjéből folyik oda a víz. Ezzel együtt mindenkinek vigyáznia kell magára, aki arra jár, mert hozzájuk sem jutna el a segítség.

A jegyző elmondta, felajánlották segítségüket a családnak. L. Gábor a község ismert és kedvelt lakója volt, a választási bizottság tagjaként legutóbb is részt vett a közéleti munkában.

Olvasóink írták

  • 1. Steff 2008. november 28. 17:24
    „Mindez nem a település és a város valamint az illetékesek hibája.Ha a fejesek nem csak a seggüket meresztenék a Parlamentben és az adó fizetők pénzét költenék hanem több figyellmet fordítanának az emberek azon részére kik kívül esnek a hatás körükön.Igen Gy.Ferenc és O.Viktor.ne egymás ellen hanem egymásért és az országért.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb elnökváltás a lionsoknál

A Lions filozófiája, hogy az adakozással ne csak a célzott csoport vagy személy, hanem az erre … Tovább olvasom