Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

A csornai térség is felzárkózott, mélyponton a munkanélküliség a megyében

Az elmúlt kilenc év adatait tekintve most a legalacsonyabb az álláskeresők száma Győr-Moson-Sopron megyében.

A novemberi zárónapon a nyilvántartott álláskeresők száma 7148 fő volt, ami 3,5 százalékos munkanélküliségi ráta – közölte szerdán sajtótájékoztatón Major Ernő, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója.

Kara Ákos országgyűlési képviselő (Fidesz), az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának alelnöke hangsúlyozta, a jó adatok hátterében többek között a kormány által támogatott járműipari beruházások és az ezekhez kapcsolódó beszállító kör munkahelyteremtő képessége áll. Az álláskeresők aránya egy év alatt 1,5 százalékponttal csökkent.

A közfoglalkoztatás is hozzájárul a kedvező adatokhoz, a megyében 3300 fő körül van a közfoglalkoztatottak száma, ebből 1300-an képzéseken vehetnek részt.

A megyében novemberben Csornán és környékén mérték a legkedvezőbb, 1,8 százalékos munkanélküliségi arányt. Sopronban ez 2 százalék, míg Győrben 4,5 százalék. A csornai térség felzárkózása annak tudható be, hogy most már a cégek buszjáratokat indítanak a megyeszékhelyre, így rengetegen tudnak ott munkát vállalni – tette hozzá a Major Ernő.

Győr-Moson-Sopron megyében az egy éve nyilvántartott álláskeresők száma augusztusban 1300 volt. Ez országos szinten is a legalacsonyabb arány.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem akart fizetni, testápolót rejtett a ruhájába Győrben

Egy győri bevásárlóközpont két üzletéből is lopott a 19 éves férfi. A rendőrség őrizetbe vette. Tovább olvasom