Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

'A csarnokügyet Deutschon kérjék számon'

Reagált a városvezetés a lapunkban megjelent Fidesz-kritikára, amely szerint a győri egyetemi csarnok tervezése és építése során komoly hibák történtek. Balogh József polgármester szerint a pártnak Deutsch Tamást kellene emiatt megkérdezni.
A tegnapi győri városházi sajtótájékoztatón Balogh József reagált a Fidesz csütörtöki tájékoztatóján elhangzottakra. Mint a polgármester mondta, ha a Fidesz felelőst keres azért, az egyetemi csarnok miért nem felel meg a mostaninál több funkciónak, azt konkrétan meg lehet nevezni. Deutsch-Für Tamás akkori ifjúsági és sportminiszter 100 millió forint támogatást ígért az építéshez, ezt a pénzt azonban a fideszes vezetésű Debrecennek adta az ottani, 2 milliárdnál többe kerülő sportcsarnok építéséhez. A győri egyetemi csarnok tehát ennyi pénzzel „kevesebb" lett. Egyébként az elmúlt időszak bőven bebizonyította, hogy a csarnok így is nagyon sokféle rendezvénynek tud helyet adni. Igaz, az ígért százmillióval még többcélú lehetne.

A polgármester reagálásában elmondta azt is, a csarnok építése során nem volt gond, ami kisebb hiányosság (pl. beázás) előfordult, azt az építő garanciális kötelezettségeként kijavította. Jelentős nemzetközi rendezvények (pl. asztalitenisz Európa-bajnokság) miatt módosítani kellett a tervek szerint épült világításon, 800 lux fényerőt biztosítani, ennyit azonban úgymond megértek a rangos rendezvények Győrnek.
Szó volt a fideszes sajtótájékoztatón arról is, hogy a Nádor aluljáróra plusz 100 millió forintot kellett költeni...

Nem száz-, hanem 82 millió forintot, mondta Balogh József, és azért, mert az eredeti szerződést újabb, praktikusan most elvégezhető munkákkal bővítették. Ebből az összegből 50 millió forintot a KIKA Áruház építője által a városnak adományozott, az aluljáróprojekthez kapcsolódó célzott közérdekű kötelezettségvállalás tett ki.

Megjegyezzük még: a második városi telekárverésen – mint tegnapi számunkban megírtuk – valóban egyetlen érdeklődő sem volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Van ''civil élet'' a megyeszékhelyen

A napi feladatok megoldását a győri Civil Szolgáltató Központ támogatásán keresztül segíti, ahol… Tovább olvasom