Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

A család hazavárja a papát

Győrújbarát - Istenes Béla idén április 28-án Győrújbarátról a vasútállomásra indult, hogy rokonait látogassa meg Nagyszentjánoson, de oda nem érkezett meg. Életjelet azóta sem adott magáról, családja, közte az unokák nagyon várják haza. A Győr-Moson-Sopron megyében eltűntként nyilvántartottak közül elsőként Istenes Béla történetét mutatjuk be.
A 66 éves férfi eltűnésekor fekete, dzsekiszerű kabátot viselt, bal oldalán kör alakú emblémával. Utoljára mustársárga szövetnadrágot, sötét kondit, rövid ujjú, világoskék, Nike feliratú pólót láttak rajta. Kék színű baseballsapkája hátul hálós.

Istenes Erika a körülményekhez képest még mindig bizakodó, szerinte nem létezik, hogy ne kerüljön elő az apja.

– Két mankóval közlekedett az édesapám, az egyik fekete, a másik kék színű – mondta el megkeresésünkre az asszony, az eltűnt férfi lánya. – Iratokat nem vitt magával, mert azokat korábban összetépte. A teljes képhez hozzátartozik: mivel a családunkat többféle betegség sújtotta, ezért az orvos kérésére döntöttünk úgy, hogy az addig Komáromban élő szüleinkről győrújbaráti otthonunkban gondoskodunk. Február végén egyszer már elindult ezekhez a rokonokhoz, akikkel nekünk nincs is kapcsolatunk, de a papa tőlünk függetlenül ápolni szerette volna ezt a rokoni szálat. (A nagybátyjáról és annak feleségéről van szó, akikhez végül nem ért oda. A szerz.)

Ugyan nehéz felidézni, még inkább az összes részletében rekonstruálni a történteket, az azonban bizonyos, Istenes Bélát egy hasonló alkalommal már megkísértette a sors: február végén ugyanígy elindult a rokonokhoz, a vasútállomás környékén vett némi itókát, azután vonatra ült. Ki tudja, meddig zötyögött vele a vasúti kocsi, de akkor őrangyalai vigyáztak rá, mert a lányát értesítették, s némi szervezést, telefont követően a papa taxival nagy nehezen hazatért.

– Apukám akkor annyit mondott el, hogy kirabolták – folytatta szomorúan Istenes Erika.

– Megijedtünk, kórházba vittük, kezelték is. Előfordult, hogy hihető történetet adott elő, de minden alap nélkülit, ezért nagyon oda kellett figyelnünk a szavaira, a mondatfűzésére. A kórházból hazaengedték, vigyáztunk rá, gondoztuk, már amennyire hagyta. A szüleim közvetlenül mellettünk éltek egy háztartásban, főztem, mostam rájuk.

Istenes Erika, az eltűnt férfi lánya hetente többször érdeklődik a rendőrségen, a hajléktalanszállón, a papa kedvenc, komáromi helyén. Fotóillusztráció: Krizsán Csaba
Istenes Erika, az eltűnt férfi lánya hetente többször érdeklődik a rendőrségen, a hajléktalanszállón, a papa kedvenc, komáromi helyén. Fotóillusztráció: Krizsán Csaba

Azon az ominózus napon Istenes Béla délelőtt elindult, de a család már délután sejtette, hogy valami baj történhetett. A rokonokhoz ugyanis nem ért oda, telefon és szó nélkül eltűnt, mintha csak a föld nyelte volna el. Erika, a lánya már aznap délután bejelentette a 112-n, hogy nincs meg az apja, de az asszony a hivatalos bejelentéssel 72 óra múlva élt. Közben végigjárta a vasútállomásokat, a hajléktalanszállókat, többször is felkereste apja kedvenc helyét Komáromban. Eredmény nélkül. Istenes Béla ugyanis azóta sincs meg, s a családnak ötlete sincs, hol keressék. Azt a taxist, a hírlapárust, akikkel februárban a férfi még beszélt, megtalálták, de ők semmi újat nem tudtak mondani. Istenes Béla – hátrahagyva gyógyszereit, a családját, az eddigi életét – néhány óra leforgása alatt eltűnt. Szerettei nagyon várják haza.

(Szerettünk volna beszélni az eltűnt férfi feleségével, de a súlyos beteg asszonyt megkíméltük bármilyen fájdalmas emlék felidézésétől. Minden, a férjével kapcsolatos fotó és mondat felkavarja, elsírja magát, ez pedig állapotát csak tovább gyengítheti – ezért hagytuk ki őt a beszélgetésből.)

Keresik

A rendőrség kéri, akik Istenes Bélát látták, hollétéről, tartózkodási helyéről tudnak, a Győri Rendőrkapitányságon (Zrínyi u. 54.), illetve az 520-000-ás szám 15-68-as, 14-61-es mellékén, vagy a 107-es ügyeleti számon tegyenek bejelentést. 


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtiltaná az állami földeladást

Győr - Földtulajdonosok, ébresztő! – mondta tegnapi győri sajtótájékoztatóján Medgyasszay… Tovább olvasom