Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 2°C | 8°C Még több cikk.

A civilek támogatását kellett lefaragniuk

"Az utolsó szórakozási lehetőséget is elveszik tőlünk, ami kéthetente megadatott. Gratula a nagyszentjánosi önkormányzatnak!"


Szégyellheti magát a nagyszentjánosi önkormányzat! Az utolsó szórakozási lehetőséget is elveszi tőlünk! Mi jöhet még? Nem baj, fiúk! Megyünk utánatok, veletek vagyunk és maradunk is! Egy törzsszurkoló


Lapunk utánjárása nyomán az derült ki, hogy a nagyszentjánosi fociklub támogatását volt kénytelen csökkenteni az önkormányzat, ez válthatta ki a felháborodott SMS-eket. Friderics Cecília polgármester szerint azonban a szurkolóknak nincs miért keseregniük, az önkormányzatnak pedig nincs miért szégyenkeznie. „Szűkös költségvetésünkből 2,5 millió forintot áldozunk a labdarúgásra, amelyet személyi kiadásokra, pályafenntartásra, a létesítmények víz- és energiaköltségeire és a sportegyesületnek nyújtott pénzbeli támogatásra költünk. A 2011-es költségvetésünk tervezésekor az előző évek pazarló gazdálkodása és a bevételek csökkenése miatt kiadáscsökkentő lépéseket kellett tennünk.

A képviselői és a polgármesteri személyi kiadásoknál 2 millió forint felett faragtunk le. A nevelési intézményeink – iskola, óvoda – és a község üzemeltetése esetében egységes volt a képviselő-testület, hogy ezeken a területeken ne legyen lefaragás. A civil szervezeteknél, valamint a sportnál sajnos valóban csökkentenünk kellett a támogatások mértékét.

Biztos vagyok benne, hogy ekkora mértékű támogatással és a sportlétesítményeink színvonalának megőrzésével van jövője a nagyszentjánosi sportnak. Szívesen elmondanám ezt személyesen is a tisztelt szurkolóknak, ha kritikájukhoz vállalnák a nevüket, és meghallgatnám építő javaslataikat is" – fogalmazott a faluvezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Irány a Balaton: szuper a víz és az árak is rendben vannak - videók, fotók

A kisalfold.hu a tihanyi szabad strandon két népszerű tévést faggattott balatoni nyaralásukról, míg Balatonalmádiban a büfék árait néztük meg. Tovább olvasom