Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

A civilek erősítése a cél

Győr - Valósítsuk meg álmainkat! – ez a 2008–2009-es rotarys év szlogenje. A nemzetközi jótékony szervezet helyi csoportjának új elnöke szerint a győri klub megvalósítandó álma, azaz célja a város civil szférájának erősítése.
A Rotary Club Győr szokásához hűen évente, méghozzá nyáron vált elnököt. Így nemrégiben dr. Varga Gábortól vette át a vezetői stafétát jelképező Rotary-kalapácsot Székely László.

Az új elnök azzal kezdte lapunknak adott nyilatkozatát, hogy elődjének köszönhetően a klub a 2007–2008-as időszakában gazdag programkínálattal szolgált tagjainak és a városban élőknek, ennek révén pedig jótékony tevékenysége is kiszélesedett.

Székely László (balra) dr. Varga Gábortól vette át az elnöki jelképet, a Rotary-kalapácsot.
Székely László (balra) dr. Varga Gábortól vette át az elnöki jelképet, a Rotary-kalapácsot.


A mindenkori klubelnöknek kötelessége folytatni a győri rotarysok szokásos nagyrendezvényeinek sorát. Így mától tartják a Móricz Zsigmond-rakparton a fröccsnapokat, amellyel Jedlik Ányos emlékét ápolják és a fröccskínálat bevételét a Kazinczy szépkiejtési verseny támogatására ajánlják. Hagyományaik folytatásaként tervezik még a hajléktalanok megvendégelését, jótékony bál és könnyűzenei koncert szervezését. Jövőre is megrendezik a sportutánpótlás támogatását szolgáló jótékony focigálát, amit idén szerveztek meg először.

A klubéletet pedig a barátság jegyében szeretné erősíteni Székely László.
A székelyvarsági kapcsolat továbbéltetését is céljának tartja az új elnök, aminek keretében nemrégiben székelyföldi gyerekek táborozhattak Győr- újbaráton a győri Rotary támogatása révén. Az új elnöknek ez különösen fontos, ugyanis Brassó megyében született, nevelkedett, ma is kötődik Erdélyhez. 1989 óta él Győrben, az ipari parkban működő gépgyártó vállalat vezetője, résztulajdonosa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Panelpályázat: nagy az érdeklődés, de sokan elriadnak

Győr - Kösse fel jól a nadrágját (szoknyáját), aki panelprogram-pályázat írásába fog. Sokakat a… Tovább olvasom