Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

A cégek is díjazzák a tanulmányi munkát

A győri Széchenyi István Egyetemen a minap tizenöt hallgató vehetett át ösztöndíjat cégektől. A Waberer’s és a Pannon-Work így segíti a jövő szakembereinek magas szintű képzését.


A Széchenyi István Egyetemen (SZE) az Universitas – Győr Alapítvány szervezésében a Pannon-Work Iskolaszövetkezet immár kilencedik alkalommal öt hallgatónak adta át a fél évre szóló, havi 10 ezer forintos ösztöndíj odaítélését tanúsító oklevelet: Bors Edina, Boros Norbert, Szili-Kiss Ádám, Kovács Viktória és Pákozdi Orsolya részesül a támogatásban.

A Waberer’s-ösztöndíjat 10 hallgató vehette át. A tíz éve alapított, félévente havi nettó 30 ezer forinttal járó, immár a huszadik alkalommal átadott ösztöndíj kedvezményezettjei: Bársony Péter, Dömötörfi Ákos, Hencz Csaba Imre és Kerkai Gábor mesterszakos hallgató, továbbá Lauber Tamás, Nagy Antal, Verebélyi Bence, Baricza Miklós, Bódis Tamás és Farkas Gábor.

A Waberer’s-ösztöndíjasok csoportja, balról dr. Szily István, az Universitas – Győr Alapítvány titkára, dr. Rechnitzer János rektorhelyettes (SZE), középen Lajkó Ferenc és Kelemen Nóra (Waberer’s), jo
A Waberer’s-ösztöndíjasok csoportja, balról dr. Szily István, az Universitas – Győr Alapítvány titkára, dr. Rechnitzer János rektorhelyettes (SZE), középen Lajkó Ferenc és Kelemen Nóra (Waberer’s), jobbról másodikként dr. Földesi Péter tanszékvezető.

Közép-Európa egyik legnagyobb szállítmányozó cégének képviseletében Lajkó Ferenc, az egyetem egykori diákja gratulált az ösztöndíjasoknak. Kiemelte: érdemes a legnagyobb kihívásokat jelentő tantárgyakat alaposan elsajátítani, mert évek múlva egy modern nagyvállalatnál kiderül, milyen bonyolult problémák megoldásában segítenek a megszerzett képességek. Dr. Rechnitzer János rektorhelyettes kiemelte a példaszerű együttműködést a logisztikai és szállítmányozási tanszék, illetve a szakmai szervezetek, vállalatok között, amely nagyrészt dr. Földesi Péter tanszékvezető érdeme.

Még 139

A kiterjedt ösztöndíjrendszer keretében a Széchenyi-egyetem szenátusa a napokban még 139 kiemelkedő tudományos, kulturális és sporttevékenységet végző hallgatónak adományozott ösztöndíjat.

Olvasóink írták

  • 1. duc_de_Orbieu 2010. szeptember 23. 14:52
    „A szechenyi egyetem még mindig csak egy egyetemnek csúfolt kis vidéki főiskola, mely a hallgatóinak a lehúzására szakosodott. A hallgatók közül is leginkább a költségtérítéseseket feji meg, fejőstehénnek tekintve őket. Sajnos én is a hallgatójuk vagyok még, annak idején elkövettem azt a hibát, hogy ide jelentkeztem. Már a beiratkozásomkor ,,bemutatkoztak" nekem. Mivel nekem már ez a harmaddiplomám, próbáltam tárgyakat elfogadtatni, mégpedig elég sokat. Az egyik ,,kedves" ügyintéző csak annyit fűzött hozzá a kérvényemhez, hogy vizsgázás nélkül akarok diplomához jutni. Így kezdődött.........Érdekes bármilyen változás van, az mindig hallgató számára válik kedvezőtlenebbé. Szervezetlenség, kaotikus állapotok, határtalan pénzéhség, ez jellemzi az egyetemnek csúfolt szechenyi főiskolát. A vizsgáztató tanárok pontatlansága, kezdve a mindenki által ,,kedvelt" és ,,kedves" csintalannal. Még egy érdekesség: azok közül akiket én ismerek a szakomon, azok közül egy sem tudott normál időre végezni,azaz túlfutottak a 7 féléves alapkézési időn, ahogyan persze én is már. Tökéletes indikátor vagyok, ugyanis az első kettőt normál időre végeztem el (az 5 éves képzést 10 félév alatt fejeztem be),másrészt se szorgalmam, se más képességeim nem romlottak....Mikor nekikezdtem, úgy gondoltam, hogy legkésőbb 6 félév alatt ezt is befejezem......És mégse.....
    De sebaj....kérni fogom a tavaszi félévre az áthelyezésemet egy másik intézménybe, s ott fogom befejezni....
    A szechenyi főiskola meglehetősen rövidtávon gondolkodik, egy a lényeg a profit maximalizálása, a hallgatóinak minél jobbani lehúzása által...
    A NYME Egyetem meg tényleg EGYETEM, A SZÓ SZOROS ÉRTELMÉBEN......minden téren.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Győri Balett itthon és külföldön: a tánc felszabadítja a lelkeket

A Győri Balett társulata nemrégiben tért vissza sikeres európai turnéjáról. Ausztria, Svájc és… Tovább olvasom