Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

A bűvös szakács kedves hangú dedikálása

Budapest–Győr - A mesterszakácsok életében az egyik legizgalmasabb feladat, amikor olyan embernek főzhetnek, aki még náluk is nagyobb névnek számít a szakmában. Suga Péter, a Kisalföld-szakácskönyvek egyik állandó mestere átélhette ezt az élményt.
A Hagyomány és Evolúció Szakácsversenyen kiválóan teljesítő mesterek közül néhányat hívtak csak meg a budapesti Gundel étterembe, hogy az évszázad szakácsának választott Eckart Witzigmann részére ünnepi ebédet készítsen. A LaMaréda étterem séfje, Suga Péter ott lehetett közöttük.

„A nyolcfogásos ebédre vendégeket is hívtak, ők kereken ötvenezer forintot kellett hogy fizessenek ezért. Azt hiszem, kitettünk magunkért. A megyéből egyedül én voltam a csapat tagja, amely Molnár B. Tamás elképzelése szerint elkészítette a menüt. Nagy élmény volt találkozni azzal az emberrel, hiszen ebéd után beszélgettünk is vele, aki a múlt század közepe után megreformálta a német konyhát.Witzigmann elmondta, látja, hogy a magyar konyha is elkezdte a saját reformját. Nem lesz könnyű az út szerinte, de érdemes bejárni. Hiszen a konyha- és a szakácsművészet az emberek számára többet kell hogy jelentsen, mint egy nagy tál finom pörkölt vagy egy jókora rántott hús. Divatba jönnek, sőt, jöttek nálunk is az általuk is főzött ebédek. Nyolc könnyű és élvezetes fogás, köztük finom és odaillő italok. Az ebéd majdnem öt órán át tartott és még utána is maradtunk. Eckart, akit a konyha reneszánsza egyik elindítójának tartanak, szívesen adott tanácsokat, és mivel ízlett neki a főztünk, kedves szavakat is írt egy róla szóló világlap oldalaira. Mivel őt sokan a „bűvös szakács"-ként ismerik, aki képes a csodákra, szakácskönyvereklyéim megbecsült darabja lesz ez.

A nagy sikerre való tekintettel újranyomtuk a Kisalföld-szakácskönyvek ötödik kötetét is, a grillkönyvet, amely késő őszig használható olvasói recepteket tartalmaz. Megrendelhető akár telefonon is a 80/504-504-es számon!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre többen használják a régi Pápai utat is

Győr - Főút volt hajdanán a Pápai út, de ma is sokan (talán egyre többen) használják. Volna mit… Tovább olvasom