Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

A bűnügyi vezető lovagkeresztje

Rendőr lett, bár harci repülő akart lenni, most a Győri Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője Szollinger János.
Az alezredes munkáját a belügyminiszter a közelmúltban a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje kitüntetéssel jutalmazta.

A győri rendőrség bűnügyi osztályvezetője, Szollinger János alezredes a műszaki szakközépiskola elvégzése után – ahogy ő mondta – pályaelhagyóként lett rendőr.

– A hadseregben szerettem volna vadászrepülő lenni, de nem kerültem be a „csapatba", így két év vagongyár után őrmesterként vettek fel rendőrnek, először közbiztonsági területre. Harminc éve dolgozom itt és szerencsésnek tartom magam, hogy olyan emberektől tanulhattam a szakmát, mint Szigethy Ernő vagy Polgárdi György – állította Szollinger János. Az alezredes dolgozott a főkapitányságon, majd a rendszerváltás után került a győri kapitányságra, ahol vizsgálati alosztály-, majd osztályvezető volt, 2004-től bűnügyi osztályvezető.
– A kitüntetés meglepetésként ért, egyáltalán nem számítottam rá. Megítélésem szerint benne van a család odaadása, a munkatársak tevékenysége, a főnökeim elismerése is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miért ment a hetes cellába a villanyszerelő?

A munkabiztonsági felügyelőség továbbra is vizsgálja a múlt heti halálos áramütés körülményeit. A legfontosabb kérdés az, miért dolgozott a szerencsétlenül járt férfi olyan helyen, ahol nem kellett volna, s ahol nem kapcsolták ki a 20 ezer voltos feszültséget. Az biztos már, hogy valaki hibázott, de az korántsem, hogy az áldozat. A munkáltatóval szemben nagy valószínűség szerint bírságot szab ki a felügyelőség. Tovább olvasom