Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 12°C | 24°C Még több cikk.

A bűnnek nincs bőrszíne

Budapest-Győr - Fél órája fejeződött be az az egyeztető tárgyalás, amelyen - az országos rendőrfőkapitány, a rendészeti- és igazságügyi miniszter kezdeményezésére - valamennyi megyei cigány kisebbségi elnök részt vett.

Horváth Attila Győr-Moson-Sopron megyei kisebbségi elnök elmondta, holnap minden kistelepülés cigány vezetőjét tájékoztatja levélben. Cél: a közösségek tagjainak megnyugtatása, az önbíráskodás elkerülése.

- Soha ilyen feszült még nem volt a helyzet, ám ne felejtsük: a bűnnek nincs bőrszíne. Rettenetes, ami hétfőn Kislétán és a korábbi, cigányok elleni támadásokban történt. Nekünk sem árultak el a nyomozást esetleg akadályoztató részletet, de rendkívül hasznosnak tartom, hogy az országos vezetők egyeztettek velünk – vélekedett Horváth Attila, megyei cigány kisebbségi elnök.

Horváth Attila Fotó:Harcsás Judit
Horváth Attila (Fotó:Harcsás Judit)


Az egyeztető tanácskozáson Bencze József országos rendőrfőkapitány arra kérte a megyei kisebbségi vezetőket, nyugtassák meg a kisebb közösségek vezetőit, s bármilyen gyanús körülmény esetén azonnal hívják a 112-es rendőrségi hívószámot és ne önbíráskodjanak.

Olvasóink írták

43 hozzászólás
 • 43. gelcsa 2009. augusztus 22. 20:02
  „Korrupt ez a helyi lap, nagy az összefonódás Győr városában, csak azt írják le, amit a város vezetői megengednek...és amit hallani szeretnének!”
 • 42. széchenyi12 2009. augusztus 18. 14:49
  „Természetesen cigány a győri brutális rabló

  Ha valaki esetleg kételkedett volna abban, hogy az egy héttel ezelőtti győri támadás elkövetője cigány volt, az alábbi, a mai Magyar Hírlapban megjelent olvasói levélből megbizonyosodhat minderről.

  Elhallgatósdi

  A meggyilkolt román kézilabdázó, Marian Cozma emlékére szervezett múlt heti magyar-román válogatott futballmérkőzés célja nyilván a közös emlékezésen kívül a két nép közötti feszültség oldása is volt. Azonban ugyanazon a napon Győrben nagy port vert fel, hogy egy idős házaspárhoz éjszaka betörtek, a saját baltájával súlyosan megsebesítették a bácsit, a néni is megsérült. A megyei lap, a Kisalföld megírta, hogy az elkövető - akit a rendőrség a helyszínen elfogott - román állampolgár volt. A néni segélykiáltásait többen is meghallották a szomszédok közül, ők hívták ki a rendőrséget, és az intézkedést is végignézték. Egyik szomszédtól tudom: ez a kíméletlen bűnöző romániai cigány volt. Úgy gondolom, ezt rendkívül fontos tisztázni, "természetesen" a helyi média mégis hallgat róla. Persze a Cozma-gyilkosság után is a román lapok hozták le először, hogy a gyilkosok cigányok voltak. A hírek szerint a súlyos szívbeteg néni is kórházba került, erről szintén nem írt a Kisalföld.”
 • 41. Accra 2009. augusztus 10. 14:57
  „Tévedtem. A Csintó vajda volt a megyében. De ennek is van ügye: vádlott a holokauszt-os csalásban.”
 • 40. Accra 2009. augusztus 10. 14:45
  „Torrente: dehogynem. És ez beszél. Megérik a pénzüket, hogy ilyen alakot választanak a képviseletükre.”
 • 39. ti-a-bi 2009. augusztus 08. 16:53
  „A Magyar Önvédelmi Mozgalom több hazafias szervezettel közösen, augusztus 23-án, vasárnap, 16 órától emlékezik Kecskeméten a Szabadság téren.

  A MÖM részéről beszédet mond Kovács Géza tiszteletbeli elnök.
  A rendezvény után gyertyagyújtással közösen fogunk megemlékezni a cigánybűnözés névtelen áldozatairól, ezért hozz magaddal Te is egy szál gyertyát és gyújtsd meg a kegyelet lángját!

  Magyar Önvédelmi Mozgalom

  2009. augusztus 8.

  Előzmény:
  1993. augusztus 23-án Kecskeméten az akkor 16 éves Kiss Norbertet a helyi Kanalas és Sztojka család támadta meg ok nélkül, fényes nappal Kecskemét belvárosában. Rövid hajsza után ugyanúgy végeztek vele, mint a csákvári 21 éves Csete Ferenccel a zámolyi bűnöző klán. Az ártatlan áldozatokat mindkét esetben aljas módon, többen agyonverték. Kecskeméten a gyilkos első fokon hét évet kapott, melyet az 1994-ben hatalomra jutó MSZP-SZDSZ kormány által irányított igazságszolgáltatás három és fél évre csökkentett. Kecskeméten és Zámolyon a felbujtó, az indulatokat gerjesztő, az erőszakos cselekvésre ösztönző személyek az elkövetők családjához tartozó nőrokonok voltak mindkét esetben. Kecskeméten a felbujtó Kanalas Mária három hónap (!) börtönbüntetéssel megúszta szégyenteljes cselekedetét.”
 • 38. Torrente 2009. augusztus 08. 09:37
  „Ez nem a Csintó??”
 • 37. pmc 2009. augusztus 08. 00:18
  „"A bűnnek nincs bőrszíne "

  persze, csak a c. bünözőknek van színe”
 • 36. sára 2009. augusztus 07. 22:43
  „Szerintem általánosítani felelőtlenség. Sajnos, van ilyen, és olyan ember...meg még amolyan is akár magyart, akár cigányt nézel. Én minden embert egyformán nézek, adok esélyt, nem ítélkezek senki felett, és, ha gondom van, azt sem rejtem véka alá.

  Védeni, és lovat adni sem akarok egyik, vagy másik alá, de ideje lenne szembenéznie mindenkinek a tetteivel, változtatni agyakban, emberi hozzáállásban, mert attól, hogy nagyobb mellénnyel jár valaki, még nembiztos, hogy nagy tudással, emberi érzésekkel, magatartással jár.

  Valhol megkellene tnulni, hogy ne körbe mutogssunk, tegyünk hibáink ellen, ha kérünk véleményt, akkor hallgassuk is meg, és a hibát, a megoldás mindig előbb magunknál kereseeük.

  Sajnos országunk, városunk vezetői is beleesnek abba a hibába, hogy a baj okozóját elmennek keresni jó messzire, mikor lehet, hogy pont a kiindulóponton kellene keresni. Ezek csak megérzések, de tanácsnak szánom, és segítő tanácsnak, nem bántónak!

  Szép estét mindenkinek!Érdemes elgondolkodni!”
 • 35. Gab2000 2009. augusztus 07. 17:27
  „Én viszont arra is emlékszem ám amikor az Arrabonában több nyelven is bemondták, hogy a zsebesek megérkeztek az áruházba és mindenki figyeljen oda.”
 • 34. admen 2009. augusztus 07. 16:49
  „Az én írásom nem volt a magyarok fele negatív, mert magam is az vagyok, csak azt szerettem volna érzékeltetni veled, hogy az általánosítás buta dolog. Mellesleg a másik ember véleményét meg lehet hallgatni, el lehet olvasni, v nem kell elolvasni,de kijavítani nem kell! Tudod a vélemény szubjektív dolog, s nem szorul korrekcióra! Olvasni kell tudni, nem kötekedni és helyesbíteni.”
 • 33. Túrabakancs 2009. augusztus 07. 14:08
  „admen!
  Írtam hogy nem vagy normális ember? NEM! Az hogy te így értelmezted a mondanivalómat, arról
  nem tehetek. Összemostál dolgokat, ezeket helyesbítettem. Naná hogy lopott a "fehér" is, de a
  százalékos arányokról nem tettél említést, ezt nagy hibának tartottam. A te írásod volt a magyarok
  felé negatív, ezért "kötöttem" beléd. Ki is fogok jó szándékkal javítani mindenkit, akinek az
  írása tartalmával kapcsolatban hiányosságok merülnek fel. A vitát lezárom admen, ÁMEN :)”
 • 32. admen 2009. augusztus 07. 13:30
  „Túrabakancs!Sajna, de ott - amint te is írod-nem csak romák loptak! A gondolataimat az érti félre, aki félre akarja érteni!
  Tanuljál meg olvasni, vagy ennyire elvakított a gyűlölet, hogy mindenkinek nekimennél, aki nem ért veled egyet.
  Azért mert valakinek nem egyezik a véleménye a tieddel, attól még lehet normális ember!”
 • 31. Túrabakancs 2009. augusztus 07. 12:15
  „admen!
  Ha jók az infóim, akkor azoknak az ausztriai lopásoknak a nagyon nagy százalékát is kisebbségiek
  követték el. Így bizony engem is nagyon bántott hogy egy kalap alá vesznek az osztrákok velük.
  Erre gondoltál az írásodban ugye? Legközelebb pontosan fogalmazzál, mert így félreérthetőek a
  gondolataid.”
 • 30. admen 2009. augusztus 07. 12:10
  „Aha!!Én is kerülöm őket, mert félelmet kelt a megjelenésük is bennem, s tudjuk a bűnözők aránya magasabb közöttük az életmódjuk, a szokásaik, az iskolázatlanságuk stb.. miatt,de minden egyes romát nem lehet egy kalap alá venni!!
  Pl.: 80-as évek vége irány nyugat! Néhány magyar Ausztriába érve ellopott amit ért, s az üzletekbe kiírták: Magyar ne lopj!!-gondolom téged is bántott a dolog, hogy egy kalap alá vesznek azzal a néhány %-nyi magyarral, aki lopott, s téged is tolvajnak titulálnak, mert ennek a népnek a tagja vagy.”
 • 29. admen 2009. augusztus 07. 11:59
  „Aha! Biztosan vannak, csak róluk nem hallani, mert tanulnak,dolgoznak, normálisan élnek! Ne legyél ennyire radikális, mert a harag megöli a testet és a lelket!”
 • 28. AHA.. 2009. augusztus 07. 11:56
  „admen
  Már bocs, de láttatok ti már büntetlen előéletű romát?
  Kizárt.Különben meg mindegy, mert olyan, hogy" vajda", se jog se törvény nem ismer.
  Ez egy "illegális" titulus. Találtak ki maguknak egy hülyeséget.Mert mindenkinek kell egy vezető.”
 • 27. admen 2009. augusztus 07. 11:50
  „Goldmund! Ezen én is ledöbbentem, hiszen anno,a vajdák bizonyos köztiszteletben álló roma családok tagjai közül kerülhettek ki.Erre itt megválasztanak egy büntetett előéletű, bűnözőt vajdának!? Ez a kisebbségi elnök kicsoda, mivel foglalkozik?? Nem túl bizalomgerjesztő a külseje, bár a fotó alapján lehetne könyvtáros is.”
 • 26. Goldmund 2009. augusztus 07. 10:23
  „És milyen vajdáik vannak? Mint a győri Csintó?
  Egy csoportot az is jellemez, kit választ vezetőjéül!”
 • 25. Reális 2009. augusztus 07. 10:04
  „A kisebbségi elnök inkább azon aggódjon,hogy az egyre agresszívebb cigányhordát kordában tartsa!”
 • 24. soproniarc 2009. augusztus 07. 09:53
  „Minden településnek van kisebbségi elnöke... Mire való a rendőrség? Ezek utazgatnak, képeket lesnek, meg elmondják minden mondatban, hogy rasszista! Komolyan mondom ilyen melók is vannak? Hol lehet tanulni az ilyet?
  Szerintem bárki utazgatna szívesen ingyen, meg képeket lesne, néha meginterjúvolják, elmondja h rasszista és kap érte pénzt nem keveset. Van ennek így értelme? Vannak vajdák, megyei cigány kisebbségi elnökök lassan minden roma családnak lesz kisebbségi elnöke.”
43 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olasz meló 2: se szerelem, se pénz

Győrújbarát - Kiderült, miért akart rabolni a perui származású olasz kedden a győrújbaráti… Tovább olvasom