Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

A brutálisan megvert fiú hetekig csak szívószállal ehet

Három helyen tört el az állkapcsa a darnózseli Kovács Péternek, akit szombaton egy mosonmagyaróvári szórakozóhelyen támadott meg két fiatal. Édesapja szerint a támadók úgy indultak az éjszakának, hogy "lebontják a várost".

Születésnapi buliban vett részt a darnózseli Kovács Péter barátnőjével szombat este az egyik mosonmagyaróvári szórakozóhelyen.

Az éjszaka azonban – szóváltást követően – két fiatal férfi megtámadta, s nyílt állkapocscsonttörése okán most is a győri kórház szájsebészetén fekszik. A történtekről az édesapja, dr. Kovács Péter beszélt a Kisalföldnek.

A brutális verés előzményeiről ide kattintva olvashat!

Fotó: H. Baranyai Edina.
Fotó: H. Baranyai Edina.


"Éjjel egy óra körül a büfé előtt beszélgetett a fiam a barátnőjével, amikor a két másik srác megjelent.

Obszcén kifejezésekkel illették a lányt: Péter fiam pedig számon kérte rajtuk, hogy miért beszélnek így vele. Erre mindketten nekiestek: leütötték a fiamat, aki egy időre elájult. A barátnőjét is fejbe rúgták, majd amikor nagy nehezen feltápászkodtak a földről, ugyanezt megismételték velük.

A lánynak abból a szempontból szerencséje volt, hogy a fiamra csuklott, így a földön nem ütötte meg magát annyira. Ezt követően a támadók távoztak a helyszínről" – mondta az édesapa.

"Amikor odaértek a fiam barátai, taxival kórházba vitték a sérülteket, majd a mentők Győrbe, a szájsebészetre szállították Pétert. Kiderült, hogy súlyos sérülést szenvedett, három helyen eltört az állkapcsa.

A műtétet túl kockázatosnak ítélték az orvosok, mondván: idegsérülés esetén később is, maradandóan zsibbadna a fiam arca. Várhatóan most négy-hat hétig csak szívószállal táplálkozhat" – mondta.

Az ügyben tett tanúvallomások alapján vasárnap délelőtt Bezenyén állítottak elő egy küzdősportokban járatos férfit a mosonmagyaróvári járőrök.

"A másik fiatalemberrel – aki egyébként már erőszakos cselekmény miatt volt büntetve – telefonon beszéltem, s az édesapját is felhívtam. Megkértem az illetőt, fáradjon be a kapitányságra, amit aztán vasárnap délután megtett. Úgy tudom, hétfő reggel kiengedték őket, de az ügyben súlyos testi sértés miatt folyik a nyomozás" – mondta.

"Hogy adtak-e magyarázatot tettükre? Információim szerint úgy indultak neki az éjszakának, hogy »lebontják a várost«. A fiam és a barátnője sajnos rossz időben volt rossz helyen" – állítja dr. Kovács Péter.

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. Tündenéne 2011. szeptember 23. 13:07
  „Én például ismerem a sértetteket, és pontosan tudom, hogy semmilyen módon nem provokáltak senkit.
  Az az "ember" meg, aki egy gyakorlatilag védtelen fiatal lányt képes fejberúgni TÖBBSZÖR IS, azt teljesen mindegy, hogy milyen körülmények között történt, de BÖRTÖNBE KELL ZÁRNI.
  A "bentlakók" is nagyon kedvelik az ilyen kis keljfeljancsikat, kapnak majd ott oktatást rendesen, nyugodt lehet mindenki :)”
 • 35. Kenobi28 2011. szeptember 22. 09:15
  „kedves pancser
  látom nem tudom annyira egyszerűen írni, hogy mindenki megértse.
  ketten voltak ott, és ti konkrétan 1 emberről beszéltek.
  ha ő volt, akkor kapja meg a büntetését, nem kell semmilyen kímélet a jog részéről, de gondolom azért az megilleti hogy kiderüljön mi is történt.
  és ahogy a szavaidból kivettem, gyakorlatilag én is ugyanolyan vagyok mint ő, és odabent a helyem, mert nem ítélek el valakit addig amíg ki nem derül az igazság ...mekkora egy szemét is vagyok
  komoly hős lehetsz te is ilyen felfogással...”
 • 34. pancser 2011. szeptember 21. 17:30
  „Kenobi28! Te is nagyon erős gyerek lehetsz, haver vagy talán, vagy élettárs? Nem érdemel semmilyen kíméletet a jog részéről aki ilyen agresszív és brutális. a sérülés jellege egyértelművé teszi, hogy nem a lány verte meg Pétert. Az ilyen hősök mint te meg a haverod nagyon kisfiúk lesznek odabenn. A törvény teljes szigorával kell megbüntetni, hogy elvegyük a példát követni óhajtóknak. Ha megér ez 2-3 évet ez a kis bunyó, amely akár nyomorékká is tehette volna srácot lehet csinálni, de csak erősebbel.”
 • 33. Kenobi28 2011. szeptember 21. 12:51
  „Nem vagyok a hozzátartozója, de még csak azt sem mondanám, hogy nagyon ismerem.
  De egy vadidegent sem ítélnék el azok alapján, amit egy újságban olvasok, vagy amit pénzért mondatnak valakivel a tv-ben.

  De ti olyanok vagytok mint a középkorban...valaki boszorkányt kiált és ti már szórjátok is rá a köveket, és rakjátok a mágját. Aztán hogy valóban boszorkány-e az nem érdekel senkit, mert ha valaki mondta akkor úgyis az :)

  De arra még mindig nem válaszoltál, hogy mit fogsz írni, ha az derül ki hogy nem ő volt.
  Bár ahogy elnézem te már előítélettel viseltetsz irányában akkor is ha időseket kísér át az úton, meg akkor is ha balhézik, mert ahogy valaki írta "már a szeme sem áll jól"

  De persze még mindig nem védeni akarom, csak arra próbállak rávezetni hogy várd meg a köpködéssel a tényeket.
  Aztán ha tényleg ő volt akkor majd együtt köpködünk.”
 • 32. Kenobi28 2011. szeptember 21. 11:26
  „jucuska07

  Egyrészt ahogy tudom ketten voltak a támadók... ha tényleg azok voltak akiknek gondoljuk, egyiküknek sem okozna különösebb gondot egy 45 kilós gyereket kiütni.
  Így aztán az sem tűnik logikusnak hogy akkor miért támadnák meg mindketten.

  A másik vélt támadóról nem kommentezik senki, mert őt vagy nem ismeritek, vagy az ő szülei már lerendezték a sértett szüleivel, így hát marad a harcimaci egyedüli bűnbaknak.

  Ha ennyire ki akarjuk forgatni a történetet, akkor a sértett elesett részegen, beverte az arcát. A 2 támadó csak segíteni ment oda. De apucinak mégsem lehet elsütni azt hogy részegen elestem, így pont kapóra jön a balhés gyerek aki segített.

  Akár így is lehetett, de várjuk már meg mit derítenek ki a rend éber őrei, mielőtt villamosszékbe küldjük. Én még mindig azt mondom hogy kell a közelben térfigyelő kamerának lennie, amiből minden kiderül, hacsak valamelyik apuci borítékja nem rongálja meg vagy tűnteti el a felvételeket.

  Én majd a tények pontos ismeretében (és ez nem az újságot meg a híreket jelenti) alkotok róla véleményt, de addig számomra ártatlan.”
 • 31. Kenobi28 2011. szeptember 21. 10:46
  „Még egy dolog eszembejutott:
  ha kiderülne, hogy nem ő volt - ahogy ezt ő hangoztatja - , akkor arról kommenteznétek hogy milyen <moderálva> gyerek?”
 • 30. Kenobi28 2011. szeptember 21. 10:37
  „jucuska07, akkor te csak harcimaciként ismered :)
  mivel nem volt még büntetve, így a balhé szó inkább csak gyerekcsínyeket jelenthet, nem pedig azt hogy napi 3x töri el mások állkapcsát.

  a történetekre én is kiváncsi vagyok, bár csak akkor ha része voltál valamelyiknek. hallomásból én is tudok történeteket :)”
 • 29. w.people 2011. szeptember 21. 10:28
  „harcimaci :D ez jóó.
  engem érdekelnek a történetek jucuska! :)”
 • 28. Kenobi28 2011. szeptember 21. 09:42
  „kedves <mégismoderálták :)> w.people

  ismerem a kis bunyóst, de nem olyan jól mint gondolod. nem egy visszahúzódó gyerek, de ilyet nem néztem ki belőle eddig, egész intelligensnek ismerem én.
  a fészbúk bejegyzésre pedig azt tudom mondani, hogy azt csinálod amit a média:
  kiemelsz részeket, hogy durvábbnak tűnjön. én nem tudom megállapítani hogy ezt a mondatot kire, vagy mire írta ennyiből.
  de ha annyira beleakarom erőltetni a saját felfogásomat, mint ahogy ti azt hogy minden kiírása vagánykodás, akkor én azt is kihallhatom belőle hogy talán a sértett csinált ilyesmit és ez volt az ok.

  de azért egy mondatokból ne akarjunk történeteket csinálni.”
 • 27. w.people 2011. szeptember 21. 09:19
  „Kedves <nemisírtamrádsemmiolyat> Kenobi28

  bizonyára jól ismered a kis bunyóst, így természetes, hogy megvéded, viszont nekem már az nem tetszik, ahogy lereagálta az esetet a fészbúkján. (igen ott) A legfrissebb nyilatkozata:
  "milyen ember az aki felrug 2 lányt,ugy hogy korhába kell vinni öket,??....
  Még vagánykodik <moderálva>, ahelyett, hogy meghúzná a kis valagát...”
 • 26. Kenobi28 2011. szeptember 21. 09:14
  „kedves <moderálatlanmerténnormálishangnembenírok> w.people

  kicsit kisarkítottad a direkt ironizált történetemet, de megpróbálom összefoglalni mire akartam rávilágítani:
  1.) ha megverte, és így megverte az mocsok dolog
  de ne kövezzünk meg senkit, amíg ki nem derül, hogy tényleg ő volt (azon a környéken csodálnám ha nem lennének térfigyelő kamerák, ami azért sokat segíthet)
  2.) mint ahogy írtam, hiszek abban hogy ok nélkül nem bántanak senkit (de persze ha okkal tette is mocsok dolog a verés, de pl. ha a felmenőid szidja egy részeg 17 éves, akkor nem biztos hogy mérlegelsz /ez csak példa, nem tudom hogy történt-e ilyen/)
  3.) ha egy olyan csóróval történik az eset mint én, akkor valószínűleg csak a közvetlen környezetem tudna az esetről, és lehet hogy lábon hordanám ki a sérüléseket

  remélem sikerül így megértened az én kételyeimet az esettel kapcsolatban

  legyen szép napod!”
 • 25. w.people 2011. szeptember 21. 09:09
  „Kenobi28
  nem tudom te milyen álomvilágban élsz ugráló pónikkal, pillangókkal, és madárcsicsergéssel, de ideje lesz, ha anyudtól kérsz egy kis kimenőt, hogy szétnézz a nagyvilágba.
  Annyi de annyi esetet láttam már, amikor elég volt egy rossz pillantás az egyik féltől, míg a másik már rá is ugrott, és utötte-rúgta... pláne alkoholos befolyásoltság alatt.
  amúgy erre a gyerekre (támadóra) csak rá kell nézni, még a szeme se áll jól.”
 • 24. Kenobi28 2011. szeptember 21. 08:57
  „w.people

  én egész máshogy értelmezem, ha úgy nézzük ahogy te:
  20 ezer forintot kapott a 2 srác, hogy azt mondják a hiradóban amit.
  "de az igazság kiderül"... ezekszerint nem az az igazság?
  és persze te sem lennél nyugodt ha téged mószerolna valaki 20 000-ért, főleg még ha állítólag 20 éve barátok vagytok.

  még mielőtt valaki felvetné, nem rokonom a támadó, és nem is kaptam tőle pénzt hogy kampányoljak neki.
  nem is védeni akarom, mert ez azért nem volt egy jócselekedet, csak jóhiszemű vagyok, és úgy gondolom eléggé fogyatékosnak kell lenni ahhoz hogy valaki ok nélkül megtámadjon valakit”
 • 23. w.people 2011. szeptember 21. 08:47
  „kedves <moderálva> Kenobi28!
  Nyilván akkor szerinted így történt az eset, ha már a mai világba elképzelhetetlennek tartod, hogy valakit ok nélkül bántsanak:
  A két sértett hazafelé sétálgatva kitalálta, hogy már pedig ők benne lesznek a tévébe. Ezen felbuzdulva, a fiatalember nekiszaladt egy fának (3-szor), majd bevert magának egyet... biztos ami biztos, a barátnőjét is fejbe rúgta párszor, nehogymá lapos legyen a sztori. Ezt követően, kerestek egy telefonkönyvet, majd szúrópróbaszerűen kinyitották valahol, és ráböktek egy névre. Na ez a név lett az elkövető. Szegény szerencsétlen küzdősportoló, azt sem tudja miről van szó, és különben is, akinek eltört az állkapcsa AZ NEM VIGYOROG!!!!! (<---- ezt a mondatot a jogtalanul megvádolt harcigyerek mondta.)”
 • 22. w.people 2011. szeptember 21. 08:39
  „"kifordultatok,hazudtok ..ennyik vagytok.20ezer forintért husz év barátság.gratulálok.de az igazság kiderül-és szo.pni fogokt. és most nem védelek meg xy."
  Ez az üzenet jelent meg a verekedő üzenőfalán. Nyilván nyugodt természetű srác, és soha nem bántana senkit! (gondolom a híradóban nyilatkozó két fiúnak címezte az üzenetet)”
 • 21. Kenobi28 2011. szeptember 21. 08:36
  „embertelen!

  Vertek meg már párszor, volt hogy csúnyábban is néztem ki mint a sértett, de valahogy mégsem kerültem be a híradóba.
  A fogorvosod gondolom életfogytiglant kapott gaztettéért, mert minden bizonnyal szándékosan csinálta.

  Felvázolom, ahogy el tudom képzelni a dolgok történését:
  A 17 éves fiatalkorú sértett színjózanul (mivel ugye a mai 17 évesek még ugye nem jutnak alkoholhoz) távozott a büféből éjjel 1 óra körül (mert nekik ilyenkor még az éjszakában a helyük).
  Az utca túloldalán érkező 2 másik fiatal minden ok nélkül beléjük kötött (ez aljas dolog), amire a sértett korának és termetének megfelelően intelligens módon próbált reagálni.
  A két támadó látván, hogy még ketten is szellemi hátrányban vannak a sértettel szemben úgy döntöttek, hogy egy életre móresre tanítják. Mivel küzdősportban járatosak, tudták hogyan kell valakinek úgy eltörni az állkapcsát, hogy idegi sérülést okozzanak. Tettük végeztével úgy gondolták, az koronázná meg a "bulit" ha a sértett barátnőjét is fejbe rúgnák. És így is tettek. Majd dolguk végeztével elinaltak.”
 • 20. Dr.Lang 2011. szeptember 20. 17:08
  „Az aldozat apja gyozi meg a tamado apjat, hogy menjen be a rendorsegre??? Hol elunk??
  Jobb helyeken a kommando megy ki aztan vasra verik az urget.”
 • 19. acsali 2011. szeptember 20. 16:55
  „A rohadtak biztos otthon védekeznek a tárgyalásig.”
 • 18. Losba 2011. szeptember 20. 16:29
  „..volt egy két "balhéjuk" már..csak nem ússzák meg felfüggesztettel..”
 • 17. bojtár 2011. szeptember 20. 16:04
  „16. klotzild 2011.09.20. 15:08
  ha a származást eltitkolják gondolod a nevét leírják:)isten hozott Magyarországon”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkezdték a Kossuth-híd átépítését Győrben - képriport

A révfalui hidat 87 millió forintból fejlesztik. Az ígéretek szerint így könnyebb lesz minden közlekedőnek az élete a hídon. Tovább olvasom