Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

A Bringapolisz meghódította Győrt - sok-sok fotóval!

Több százan hódították meg Győrt két keréken a környezetbarát közlekedés ünnepén.

22 óra 06 perc - ˝Az autósokat kellene kicserélni˝

Muhos Kristóf főszervező, a Keret Kulturális Egyesület tagja portálunknak elmondta: az esemény annyiban különbözik a Critical Masstól, hogy ők nem tiltakoznak semmi ellen, nem írnak és adnak át petíciókat, egyszerűen csak egy kellemes hangulatú kerékpáros felvonuláson akarnak részt venni.

A győri, Marcalváros I. lakótelepen élő Rozs család is részt vett a felvonuláson. Nekik a balesetveszélyről nem a kerékpárutak jutottak eszükbe. ˝A feltételek nagyjából adottak a biciklizésre, csak az autósokat kellene kicserélni. Nem figyelnek ránk eléggé, főleg kanyarodáskor˝ – mondta az apa, Rozs Tamás, aki ha teheti, ipari parki munkahelyére is két keréken megy.

21 óra 12 perc - Ha nem tekert a tömeggel, nézegesse a képeket!


Pillanatképek a győri Bringapoliszról. Fotók: Havasi Melinda.

18 óra 12 perc - Újabb fotók a győri Bringapoliszról


Újabb felvételek a győri Bringapoliszról! Fotók: Katona Flórián.

Szombat, 15 óra 34 perc - Képriport a Baross híd lábától

Bringapolisz Győrben! Fotók: Bertleff András.
Előzmények

A győri Bringapolisz célja is természetesen a környezetbarát közlekedési módok, így a kerékpáros közlekedés népszerűsítése Győrben.

Bringapolisz 2010 - Helyszín: Megyeháza tér


Reggel 10:00-15:00-ig

- Kreszpark (gyerekeknek a biztonságos közlekedésre nevelésésrt)

- Ingyenes kerékpárszervíz

- Bringás fotózkodás

- Térzene

- Kerékpáros vidámpark (érdekes és vicces kerékpárok bemutatása és kipróbálása)


(Emlék)kép a 2007-es Bringapoliszról.
(Emlék)kép a 2007-es Bringapoliszról.


15:00-16:30-ig Kerékpáros felvonulás rendőri felvezetéssel Győr városában a KERET Egyesület szervezésében (a táv körülbelül: 8,5km).

A felvonulás a Megyeháza térről indul és oda is érkezik vissza. A felvonulás pontos útvonala itt tekinthető meg.

16:40 Bringaemelés

17:30-22.00-ig: koncertek

18:00-tól Alleycat (kerékpáros tájékozódási verseny Győr városában)(Regisztráció a Megyeháza téren)

A programok a Győr megyei Jogú Város Szolgálati kerékpárprogramja keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósulnak meg.
 

Olvasóink írták

44 hozzászólás
 • 44. snoop 2010. április 27. 12:52
  „re 41:

  "A szervezőknek üzenem,hogy legyen gyakrabban!!!!!!!!!!!"

  szervezz bátran amikor akarsz. senki nem tart vissza. :) amúgy ennek szerintem pont az a varázsa, hogy évente kétszer van, ráadásul alkalom is akkor van rá. egyik ugye a föld napja, másik meg az autómentes világnap.

  de amúgy semmi akadálya, hogy szervezz egyet akármelyik napon amikor csak kedved tartja, hirdesd az interneten vagy ahogy akarod, a csodálatos huszonegyedik században ez igazán nem probléma. budapesten például minden hónap utolsó péntén is van "last friday CM", ami ilyen be nem jelentett, közös kerékpározás a városban, úticél vagy útvonal nélkül, valaki megy elöl, a többi meg követi. legjobb esetben is 200-250 résztvevője van egy ilyennek és baromi hangulatos, mert nem lezárt útvonalon rendőrsorfallal körülvéve tekertek, mint egy jól idomított birkacsorda, hanem _közlekedtek_ ... :)”
 • 43. Freehill 2010. április 26. 18:52
  „Mankapunka, na de éppen az a cél, hogy kitűnjön, hogy a 22-22A egy "család", a két vonal együttesen, egymást kiegészítve adnak egyenletes és sűrű követést Marcalvárosnak. Ha azt látná a marcalvárosi, hogy csak 30 percenként van "saját" busza, inkább hazagyalogolna, ezzel egy csomó utast veszítenél el. Csúcsidőben igazad lehet, viszont nem lehet napközben és reggel/délután ugyanazt máshogyan hívni, ráadásul a menetrend olyan, hogy a 22-esre várakozó marcalvárosiakat 2 perccel a 22-es előtt elviszi egy 22A, a ménfőcsanakiaknak pedig ott van a 22E is, amely nem érinti a Lajta utcát, így a marcalvárosiaknak kevésbé vonzó. Tehát ott, ahol indokolt, általában meg is van ez a szétválasztás.”
 • 42. Mankapunka 2010. április 26. 18:35
  „Freehill

  Akkor nem lenne néha tumultus a "41"-en,mert a Marcalvárosi használná a 22-est,ménfői a másikat.”
 • 41. adelusz 2010. április 26. 18:26
  „A szervezőknek üzenem,hogy legyen gyakrabban!!!!!!!!!!!
  Had őrüljenek meg az autósok.

  Szóval,ki akarja,hogy legyen többször?”
 • 40. humer 2010. április 26. 17:28
  „Jó volt a felvonulás, kösz a szervezőknek és kösz az önkormányzatnak :)”
 • 39. Freehill 2010. április 26. 14:37
  „Lehet, hogy rossz helyen mondták... Nem mondom, hogy mindig minden javaslatuk azonnal megvalósul (és nyilván a buszvezetők véleménye sem egységes bizonyos kérdésekben!), viszont pl. a januári menetrendi változások között is elég sok olyan volt, amelyeket valamelyik buszvezető javasolt.

  A 23-as Szauter utcai ill. Vasvári Pál utcai vezetése mellett és ellen egyaránt szólnak érvek (a Szauter mellett pl. a 2-es vonalra való átszállási kapcsolat, a temető és a Praktiker kiszolgálása): az önkormányzat most így döntött...

  A 22-22A jelölés szerintem a lehető leglogikusabb (alap- és betétjárat), a 41-es jelzés ugyanannyira furcsa lett volna az utasoknak (minden változást nehéz megszokni! - a 41-esre valószínűleg a marcalvárosiak nem mertek volna felszállni, abból is sok probléma lett volna), hosszú távon viszont ez a jelölés a logikus. A kijelzőkre nem csak a vonalszám, hanem a végállomás is ki van írva, ha valaki azt nem tudja elolvasni, akkor az sz.v.sz. a 41-est sem tudná megkülönböztetni.”
 • 38. snoop 2010. április 26. 14:33
  „re #36

  gratula a soproniaknak, bár halkan jegyzem meg, hogy ez nem verseny és amúgy a föld napja nem szombaton volt.. :P úgyhogy igazából egyik szombati CM se játszik (ha mégis verseny lenne), mondjuk úgy "nem igazi" egyik sem, az igazi CM április 22 -én volt, a hősök teréről startolt és kb 200 -an voltak rajta. ;)

  CM -nek hívjuk e vagy sem témához egy rövid történeti háttér:
  az első bringapolisz előtti első "szervezői gyűlésen" az ódon kávézóban, valamikor 2006 februárjában sokkolt bennünket a kisalföldben akkor olvasott cikk, mely szerint győr új "neve" (ki tudja hányadik iditóa marketing bullshit még a találkozások városa mellé) .. szóval ez az új név: autopolisz.. ezen egy kicsit ledöbbentünk, humorkodtunk, hogy miért nem inkább audipolisz akkor már. persze nyilván való volt, hogy a zseniális kopivrájter a görög auto és polisz szavak összevonásával az önműködő város kifejezést szerette volna megalkotni, de nekünk ez akkor is eléggé csípte a szemünket. tekintve, hogy az akkori budapesti CM még elég messze volt mai önmagától, a kerékpáros klub még a kanyarban sem volt, az akkori pesti cmnek inkább volt tüntetés mint mozgalom szaga. tiltakoztak sokminden ellen, ami ellen győriként nem sok értelme lett volna tiltakozni, nálunk ugyanis nem (vagy nem olyan súlyú) volt a probléma.

  hogy egy kicsit "kekeckedjünk", kitaláltuk, hogy nem CMnek, hanem bringapolisznak fogjuk hívni. ettől még biciklit azt emelünk, mert az remek érzés.

  azóta az idő múlik és az újabb és újabb szervezőgárdák megtartották ezt a jól bevált nevet. nagyjából ennyi.

  a legendás "védjegy" bringaemelés egyébként san fraciscobol származik, nem pestről. :)”
 • 37. Mankapunka 2010. április 26. 12:31
  „Freehill

  Akkor nem tudom miért mondják a volános sofőrök,hogy ők mondhatnak bármit a buszjáratokra,és süket fülekre talál.

  Pl. 23-ast kivitték a Szauter utcára. Miért 22 lett a neve a ménfői busznak,lehetett volna 41-es,mert csomó ember a MArcal végállomáson szembesül,hogy szól neki a sofőr,hogy végállomás!!! Miért???? Mert ez csak az A,a sima megy ki ménfőre.

  Mondd el ezt a z üregeknek is,akik alig látják a régi rábákon a kijelzőt.
  Tudom miről beszélek,bocsi!!!! Elnézést.”
 • 36. andreash 2010. április 26. 11:14
  „Annak ellenére, hogy Sopronban először rendeztek Criticall Mass felvonulást, ugyanannyi résztvevő volt, mint a már hagyományokkal rendelkező győri Bringapoliszon. A városok méretét figyelembe véve is dicséretes a soproniak lelkes hozzáállása!
  Amúgy nem értem miért gondolja úgy Muhos Kristóf, hogy CM mozgalom egy tiltakozás. A CM egy figyelemfelkeltő megmozdulás a közlekedési célú, mindennapos kerékpározás népszerűsítéséért. A soproni rendezvény sem volt más, mint ,,egy kellemes hangulatú kerékpáros felvonulás". Ráadásként hasonlóan a CM-hoz győriek is átvették a mozgalom védjegyévé vált bringaemelést.”
 • 35. goraka 2010. április 26. 09:53
  „nagyon jó volt a szombat, szép idő volt és öröm volt nézni a sok bringást. köszönet a szervezőknek a hosszú útvonalért, mire végighúztam a két kölyköt az utánfutóval, jól ki is fáradtam.

  legyen minden nap felvonulás!”
 • 34. Agent 2010. április 26. 08:01
  „30, vegyél Rohloff láncot, drága, de azt el nem téped:)”
 • 33. Tommm 2010. április 26. 06:03
  „Csatlakozom, én is ott voltam :-)
  Szerintem is lehetne gyakrabban, akár városon kívül is. Nagyon jó volt a szervezés is, a rendőri felvezetés is!”
 • 32. adelusz 2010. április 25. 23:18
  „Sziasztok.

  Én is voltam,nagyon jó volt.Lehetne ilyen minden hétvégén!!!!!!!!!!
  Akinek sok fényképe van az küldhetne,hátha rajta vagyok én is.
  adelusz@freemail.hu
  Sajnos egyiken sem láttam magunkat.”
 • 31. Freehill 2010. április 25. 23:04
  „Nagyon jó volt a tegnapi Bringapolisz!”
 • 30. Prompt 2010. április 25. 23:03
  „Zoli, neszójjábe´, ma a Bakonyban elszakítottam egy 3 hetes láncot, úgyhogy elég pipa vagyok a shimanora, a következő sram lesz :) Bocs az OFF-ért :)”
 • 29. Freehill 2010. április 25. 22:56
  „Mankapunka #2: "Ahelyett,hogy megkérdeznék a sofőröket,hogy szerintük,hogyan kellene változtatni."

  Meg szokták kérdezni őket. De ha valakit esetleg nem kérdeznek, annak sincs megtiltva, hogy megtegye az észrevételeit! Neked is ezt tanácsolom, ha van valami KONKRÉT javaslatod. (Azért viszont nagyon haragszom, amikor valaki általánosságban szid egy olyan rendszert, amelyet nem is lát át...)”
 • 28. ZéZé 2010. április 25. 21:05
  „25. Hát benzinből nekem is csak a hétvégén fogy. De érdekes, hogy jobban nyikorog, zörög az autóm amióta biciklivel járok melóba :)
  Azzal is támogathatna a cég, hogy tágas és fedett tárolókat csinál, ahova le is zárható a gép. Na meg az odavezető utakat is megcsináltathatnák. Az ipari parkban sokan járnak biciklivel és mégsincs bicikliút.
  Sajnos munka miatt nem voltam szombaton a Bringapoliszon.”
 • 27. nz 2010. április 25. 20:32
  „25. Szabi: nem kéne annyit edzeni. Akkor nem lennél olyan erős, hogy 1000 km alatt elkoptatsz egy láncot. :))”
 • 26. Jandex 2010. április 25. 19:55
  „25. hozzászólás Prompt
  Örültem,hogy végre Én megyek a rendőrök után,meg tudnám szokni hogy felvezetéssel közlekedjek!:)))”
 • 25. Prompt 2010. április 25. 19:43
  „Én ott voltam, jó volt :) Amúgy én télen-nyáron bringával járok melóba (~8 km egy irányba), és nem fizikai munkás vagyok. De azt például értékelném, ha a cég támogatná a bringával járást, mert annak is van amortizációs költsége (1000 km-enként egy lánc, ami ha kiszámolod az én esetemben 3 hónap, plusz fogaskeréksor, a többi alkatrészt nem is számolva).
  Ja, és a bringám én is féltem, hogy ellopják, de nem hiszem, hogy meglepő, hogy lopnak bringákat meg telefonokat, egy jobb bringa nem olcsó (pl: http://www.ktmteam.hu/bikes/index.php?site=mountain_race_score_prestige).”
44 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrben bulizott a Neoton Família - képgalériával

A nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb magyar együttese örömzenélt Győrben. Nézzegesse Csepregi Évát… Tovább olvasom