Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

A bőnyi kettős gyilkos életfogytiglant kapott

Legkorábban harminc év múlva szabadulhat Fodor Attila, a bőnyi kettős gyilkosság elkövetője - mondta ki kedden a Győri Ítélőtábla.

A most 28 éves férfi agyonvert egy német-magyar házaspárt 2005-ben, hogy örkénypusztai házukat megszerezze. A Győri Ítélőtábla bűnpártolás, csalás, okirat-hamisítás miatt Fodor akkori élettársát is elítélte - két év börtönre.


30 évet kapott a bőnyi kettős gyilkosság elkövetője. Fotó: Krizsán Csaba.

Előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntettéért kell felelnie Fodor Attilának a nagy port kavart, döbbenetes gyilkosság miatt. Emlékeztetőül: a német–magyar állampolgárságú M. házaspár holtteste egy hónapig feküdt egy győrsági kert kútjában, mígnem a hatvankilenc éves családfő németországi gyermekei nem kezdték keresni a már jó ideje itt élt szülőket.

Kiderült, hogy a házaspár bőny–örkénypusztai ingatlanának szélbejegyzése Fodor Attilát és akkori élettársát, Badi Ilonát tünteti fel új tulajdonosként. Az ingatlant 10 millió forintért megvásárló fiatal párt először csak meghallgatta a rendőrség, mivel akkor még államigazgatási eljárásban vizsgálódtak.

Később, amikor gyanússá váltak a nyomozóknak az adásvételi szerződés megkötésének körülményei, csalás, okirat-hamisítás s végül emberölés miatt folyt a nyomozás. A vád kizárta, hogy a fiataloknak lett volna pénzük a vételárra, miután csak adósságaik voltak.

A nyomozás 2005. augusztus 25-i elrendelése után felgyorsultak az események, az először konokul tagadó Fodor Attila feltáró jellegű beismerő vallomást tett, amit később többször megváltoztatott.

Ám ebből kiderül: jó előre, részletesen eltervezte a gyilkosság minden mozzanatát. Úgy intézte, hogy a szerződést jegyző dunaújvárosi ügyvédtől este érkezzenek haza.

Miután a házaspár kiszállt az autóból, Fodor Ácsra vitte élettársát, majd visszatért az örkénypusztai házhoz. A pihenőre tért házigazdát azzal az ürüggyel csalta ki, hogy délután a műhelyben felejtette a kulcscsomóját. Ahogy az idős ember a kamrához ért, a támadó egy ácsszekercével – amit a rendőrség később az egyik adyvárosi tóban talált meg – hátulról fejbe vágta, majd bálazsinórt tekert a nyakára.

Ezután kihívta az áldozat feleségét, hogy a férj rosszul lett, jöjjön segíteni. Alig értek egy farakáshoz, az odakészített szekercével ismét lesújtott a tettes, s egy ütéssel kivégezte a nőt.
A házaspár holttestét a férfi egy Győrság melletti, 35 méter mély, kiszáradt kútba dobta, s hogy véletlenül se lehessen meglátni a holttesteket, beton- és faltörmeléket hordott rájuk, s még egy döglött kutyát is a kútba hajított, hogy az esetleges szagokról elterelje a figyelmet.

A fiatal pár még aznap reggel hat órakor beköltözött a házba, s úgy élt, mintha semmi nem történt volna. Egy teljes hónapig feküdtek M.-ék ágyában, használták evőeszközeiket és törölték a nyomaikat.

Fodor Attila és Badi Ilona első fokon kiszabott büntetését helyben hagyta az ítélőtábla, a férfi legkorábban harminc év múlva szabadulhat.

Olvasóink írták

 • 14. gyugyu1 2009. október 08. 20:35
  „A beismert gyilkosságokra,gyerekek elleni gyilkoságokra ,idősek elleni gyilkosságokra ,főleg ha rablással párosul visszaállitani a Halálbüntetést ! /az EU meg menjen ......!!! / Azért a jelen ügybe halkan megkérdezném : MIT A <moderálva....> csináltak a bűnüldözök,a biróság 2005 ÓTA !!!?? Négy év kelett a beismert bűntény birósági itéletéhez !!! Gratula !! Akkor mi lessz ha tagad a vádlott ?? /elévül a bünügy ???/”
 • 13. rivotril2mg 2009. október 07. 22:50
  „meir a roma kérdésesder válaszolnák: a romák igen lopnak csalnak hazudnak, de meg lehet nézni a magyart is azért :) én se védem őket de hány roma robbant itt ott az utcán, hány roma csempész drogot cigarettát vagy embert,hány roma adócsaló sikkasztót fogtak el,hány roma gyilkol,szerintem magyar kicsit több...”
 • 12. Mmonik 2009. október 07. 13:45
  „Az "ilyenekre" biztos hogy visszaállítatnám a halálbüntetést. Beismerte, nem tagadta.... Nincs kockázat, hogy ártatlan. Gondolkodás nélkül ugyanazt kéne kapnia amit szerencsétlen védtelen házaspárral tett. Nem ember az ilyen. A drágalátos barátnő aki megakadályozhatta volna meg csak 2 évet kap. Felháborító!!!!!!!”
 • 11. Truder 2009. október 07. 11:01
  „Vagy 15 perc víz alatt..”
 • 10. Horkri 2009. október 07. 10:04
  „Elég lenne a 30év pl egy Uránbányába kényszermunkán.. :))”
 • 9. Truder 2009. október 07. 09:47
  „Keveset kapott <moderálva>”
 • 8. MTT 2009. október 07. 07:04
  „....... ténylegesen élete végéig mi tarthatjuk el. Talán komolyabban meg kellett volna fontolni, mikor országos aláírás gyűjtésben a rendőrgyilkos Donásziék ellen kérték a halál büntetés visszaállítását, nem csípőből visszadobni, több százezer ember akaratát. A legszebb, hogy még csak nem is gondolkodtak rajta, alapból vissza dobták a lelőtt főiskolás fiú apjának a mappát. NINCS VISSZATARTÓ ERŐ, NINCS MEGÉRDEMELT, KORREKT BÜNTETÉS. De demokráciát kiáltunk, meg esélyegyenlőséget, meg minden hangzatosat, nesze neked becsülettel élő magyar állampolgár, etetheted a nép alját!”
 • 7. mageha 2009. október 06. 20:09
  „<moderálva> nem etetni itatni az adófizetők pénzéből az ilyen trógert!!!!!!”
 • 6. fióka 2009. október 06. 19:45
  „A család nagyon jó barátai voltak az áldozatok.Asszem megvárom míg kiengedik azt ...........”
 • 5. Meir 2009. október 06. 16:32
  „Akkor most megse csak a romak gyikolnak???
  na NEM mintha vedenem barmelyiket is!!!
  Jol tudom hogy a romak tulnyomo tobbsege ott,ugyanaz, mint az arabok tulnyomo tobbsege itt nalunk!!!
  Haszon nelkuli,elosdi nepseg!!!”
 • 4. PrettyWoman 2009. október 06. 16:21
  „Remélem, követi néhány társa példáját és felakasztja magát a börtönben. Neki is jobb lenne, meg az adófizetőknek is. Nem kéne etetni. Meg ne fogja a helyet el a többi "becsületes" bűnöző elöl. Na ez vicc volt. Bár elég rossz, elismerem.”
 • 3. okostojas007 2009. október 06. 16:13
  „igen az igazi bűntetés az lenne - 30 évig egy cellában az élettársával .......”
 • 2. bakke 2009. október 06. 14:17
  „A nőnek csak két év? <moderálva durva>”
 • 1. Esther 2009. október 06. 12:36
  „Aki ilyet kepes tenni egy idös hazasparral, vagy mindegy is hogy idös vagy nem, annak több is jarna mint 30ev börtön. a felesegevel együtt...:S”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem járhat Győr és Budapest között magánbusz

Nem adott engedélyt a minisztérium az OrangeWays-nek belföldi távolsági autóbuszjáratok indításához.… Tovább olvasom