Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

A biztonsági őrök ártatlannak mondják magukat

A közelmúlt nagy visszhangot kiváltó esete volt az egyik ismert győri diszkóban történt verekedés.
Az első pillanattól kezdve számos ellentmondás kíséri a három héttel ezelőtti diszkós „ügyet". Az ír testvérpár (ők a sértettek) verziója szerint szombat éjjel az egyik ismert győri diszkóban egy másik vendéggel történt összeszólalkozás után egyiküket két biztonsági őr hátulról megragadta, karját hátrafeszítették és a kijárathoz vitték. Miután az ajtón kidobták, a földön az egyik őr fejbe, majd oldalba rúgta.

Kidobták, megverték

„ Amikor körülnéztem, láttam, hogy a lábamnál a testvérem fekszik, orrából dől a vér és a bal lába szokatlan módon kifelé áll. Mint később kiderült, el is törött. Rendkívül nagy fájdalmai voltak. Azt nem láttam, őt ki bántotta. Gondolom, észrevette, hogy engem kihoztak és segíteni jöhetett utánam..." – mondta vallomásában a sértett. Testvérét kórházba vitték, törött lábát meg kellett műteni. Eközben a két biztonsági őrt a rendőrségen kihallgatták és 72 óráig őrizetben tartották, az idősebbik ír férfi ugyanis még aznap este egyértelműen őket nevezte meg, mint akik bántalmazták. (Biztonsági őrök verték meg az ír testvérpárt – Kisalföld, január 17., 1., 5. oldal)

Bent verekedtek – mással

A diszkó üzemeltetői az eset nyilvánosságra kerülésekor is kiálltak a biztonságiak mellett, szerintük a meglehetősen ittas ír férfi rossz emberekre mutatott, és csak az ő vallomása számított. Úgy tisztességes, ha a másik fél is elmondhatja a saját verzióját, de a kidobókat akkor nem tudtuk megkérdezni, mert fogdában voltak. Most igen. Azt állítják – a csoportvezetőjükkel együtt, aki ezt a rendőrségen vallomásban is rögzítette –, ők végig az ajtóban álltak, tehát nem bánthattak és nem is bántottak senkit.

Abban is egységes az álláspontjuk, hogy az ír férfi bent az egyik vendéggel szóváltásba keveredett, s a vendég ütötte meg őt (ezt állítólag az érintett is elismerné, ha a rendőrség meghallgatná – de erről mindjárt). Verekedés kerekedett, azt megfékezendő vitte ki két másik biztonsági őr az íreket a diszkóból. A gyanúsítottak az ajtóban álltak, a dolguk annyi volt, hogy az ajtót kinyissák és bezárják, míg a vérző íreket kikísérik. Kérdésünkre ismét csak tagadták, hogy bárki is kidobta vagy megverte volna a vendégeket.

Tanúból gyanúsított

Mikor a rendőrség visszahozta a kevésbé sérült ír férfit, s ő rájuk mutatott mint bántalmazóikra, bementek a rendőrségre vallomást tenni. Akkor legalábbis még azt hitték, csak tanúk lesznek, de hamar kiderült, hogy nem: a rendőrségi fogdában kötöttek ki. Az eljárással kapcsolatban azt kifogásolják, hogy – elmondásuk szerint – egyetlen szemtanút sem hallgattak ki, pedig lassan már három hét telt el az eset óta, s állítólag a diszkóban többen is látták a történteket.

A többi között a két kollégájuk sem mondhatta el az esetet, akiket pedig „főnökük" név szerint megnevezett, mint akik kivitték az íreket a diszkóból. Nem értik, hogy pusztán az egyik fél vallomása hogyan lehet elegendő ahhoz, hogy ők gyanúsítottá váljanak és fogdába kerüljenek; s miért nem szembesítették őket még egyszer az ír sértettel (mondván, józanul lehet, hogy már nem őket nevezte volna meg).

A rendőrség még nyomoz

Megkérdeztük erről a rendőrséget is. Kocsis Tünde sajtószóvivő leszögezte: a nyomozás még mindig tart, mint ahogy a tanúk kihallgatása is. Ennek részleteiről azonban a nyomozás érdekeire hivatkozva többet nem kívánt mondani. A helyzet azonban nem változott: továbbra is az eredeti két gyanúsított ellen folyik a vizsgálat – orvos szakértő bevonásával –, a gyanú pedig súlyos testi sértés.

A sok ellentmondás mellett egy kérdés még mindig tisztázatlan: hogyan törött el az ír sértett lába? Ez az, amire a biztonsági őrök azt mondják: „nem tudjuk". Abban biztosak viszont, hogy ha lezárul az ügy, az idősebb ír férfi ellen feljelentést tesznek hamis tanúzásért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Befalazva, bontásra várva

Győr több helyén látni házakat befalazott ajtókkal, ablakokkal, sorsukra várva. A sorsuk pedig előbb-utóbb az elbontás lesz, tudtuk meg Janicsek Tibortól, az Inszol rt. ügyvezető igazgatójától. Olyan épületekről van szó, amelyeket különböző okokból már nem fognak felújítani. Részben azért, mert olyan a műszaki állapotuk, hogy pazarlás lenne költeni rájuk. Tovább olvasom