Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 12°C | 24°C Még több cikk.

A bíróságon ért véget az autós üldözés

Brutális módon bosszulta meg egy győri társaság az egyikük kocsiján esett kárt – az öt elítéltből kedden már csak ketten álltak a másodfokú bíróság előtt.

Egyikük többszörösen büntetett, kilenc éve a Gurdon-ügyben bűnpártolás miatt ítélték el.

Győrben is történnek krimibe illő autós üldözések, bár a ˝krimi˝ szó nem a legtalálóbb, mivel itt az üldözők is törvényen kívül álltak. Hogy miért szúrták ki öt éve Csizmarik Ferenc kocsijának kerekét, nem derült ki és nem is emiatt indult az eljárás. Az autó a győri Kossuth utcában parkolt, sokáig mellette állt egy VW Golf. Később a család, a barátok figyeltek fel a lapos gumikra, hívták a tulajdonost, s mikor mind együtt voltak, egy VW Golf lassan elhaladt a társaság mellett. Üldözőbe vették.

Az egyik benzinkútnál egérutat nyert a haragos, eközben a két autóban ülő család telefonon nyomozott. Megtudták, kié az adott rendszámú autó és az illető telefonszámát is gyorsan kiderítették. Felhívták és találkozót kértek tőle a győri Adyvárosba, a kereskedelmi iskola elé. Este tízkor autók sora csikordult a megbeszélt helyen, s a kérdőre vont férfi sem egyedül jött. Többedmagával itt volt még erősítésnek a fent említett Alföldi Róbert is, aki magától értetődően csak névrokona az ismert rendezőnek, azonos viszont azzal az Alföldivel, akit kilenc éve elítéltek a Gurdon-gyilkosság ügyében bűnpártolásért.

Kedden már csak Csizmarik és Alföldi álltak a bíróság előtt, ártatlannak vallották magukat. Fotó: Krizsán Csaba
Kedden már csak Csizmarik és Alföldi álltak a bíróság előtt, ártatlannak vallották magukat. Fotó: Krizsán Csaba

Vita kerekedett kocsiügyben, amit a család végül látszólag tisztázott. Amikor azonban a sértett és társa elhajtott, három autó vette ismét üldözőbe a Szigethy Attila úton és az Ipar utcán keresztül. A sértett végül feladta, megállt egy keresztutcában, ellenfelei pedig úgy parkoltak mellé, hogy ne tudjon kiszállni. Vascsövek kerültek elő – vitatott, hogy hány darab – s a bosszúszomjas társaság ripityára törte az autó üvegét. A jobb oldalon ülő férfi kipattant és futni kezdett.

Többen utánarohantak, míg a sofőr a parkoló kocsik fogságában szorongott. De nem is lett volna mindebből rendőrségi ügy, ha nem intézik el brutálisan az egyébként csak erősítésnek érkezett sértettet: csővel ütötték, lábbal rúgták, ököllel csépelték a fején és a testén.

Súlyosan megsérült, s a kiérkező rendőrség végül életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt indított eljárást. A hatóságot a kocsiban ülő társ hívta ki, aki időközben ki tudott tolatni az autók közül.

A társaság többségére nézve az ítélet már korábban jogerős lett, a vádlottak 1 és 2 év közötti szabadságvesztést kaptak. Csizmarik Ferencet két év letöltendő, Alföldi Róbertet 1 év 8 hónap felfüggesztett börtönre ítélte kedden a Győri Ítélőtábla, dr. Kovács Tamás tanácsa. Mindketten állítják: jelen sem voltak a verekedésnél. Alföldit egyébként annak idején bűnsegédlettel vádolták meg a Gurdon-ügyként elhíresült győri bérgyilkosságban, de a bíróság végül nem látta megalapozottnak, hogy valóban tevékeny részese lett volna a megdöbbentő eseménynek. Csak bűnpártolásért ítélték el, ami azt jelenti, hogy utóbb értesült a gyilkosságról és – vallomása szerint – félelmében nem tett semmit. Négy és fél évet kapott, amelybe beszámították az előzetes letartóztatásban töltött időt, s így 2002 nyarán szabadult feltételesen.

Olvasóink írták

 • 8. 56-os 2010. február 24. 17:37
  „4. mauz 2010.02.24. 13:53

  Elfeledted ?

  Hát akkor kik "vigyáznának" a prosztikra ?”
 • 7. kutyás 2010. február 24. 15:57
  „Még szerencse,hogy csak felfüggesztettet kapott Alföldi,mert mindenki tudja,hogy a "VAMZEREKET"odabenn sem kedvelik.De még szerencse,hogy ő "ártatlan"volt megint.Pár év és lehet,hogy jön egy teherautó Robertgida te veréb.
  ÚI:Egy Nagybácsai aki a Mikucnak barátja”
 • 6. kolombela 2010. február 24. 14:52
  „Még az a szerencse, hogy egyik sem cigány, mert akkor lenne itt nácikolás, rasszistákolás meg miegyéb.”
 • 5. Gabesz01 2010. február 24. 14:51
  „haha, ez tényleg vicc. Ha maguk nem hívják ki a zsarukat akkor a kutya nem vette volna észre hogy autós üldözés, meg gyülekeznek stb...... na ezzel megint dicskedhetnek a sünök :D”
 • 4. mauz 2010. február 24. 13:53
  „Az a szép, hogy "De nem is lett volna mindebből rendőrségi ügy, ha nem intézik el brutálisan az egyébként csak erősítésnek érkezett sértettet". Szóval amúgy nyugodtan lehet autók kerekét kiszurkálni meg száguldozni a városban.

  Ja, és gondolom a biztonsági övük sem volt bekötve.

  Ez eddig még tényleg nem rendőrségi ügy.”
 • 3. Csetneky 2010. február 24. 13:51
  „A másik Alföldi Róbertet, az "ismert rendezőt" viszont igazán lecsukhatnák már. Azt a gyökeret.”
 • 2. TripperÖcsi 2010. február 24. 11:57
  „Nem csukták le, felfüggesztettet kapott, mint írják. De elég bátor vélemény egy újságcikk alapján. :)”
 • 1. mgob 2010. február 24. 11:31
  „Hamarabb visszakellett volna csukni. Sőt ki sem engedni.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teljesen kiégett a Renault Abda környékén - sok fotóval

Feltehetően műszaki hiba miatt teljesen kiégett egy kábeleket szállító tehergépkocsi az M1-es… Tovább olvasom