Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

A bíróság befogadta Bánék vádindítványát

A bíróság befogadta a 2012. januárban egy diszkó utáni verekedést követően meghalt Bán István szüleinek pótmagánvádas indítványát, s novemberre kitűzte a tárgyalás napját is. A bíróság beidézett két fiatalt, akiket a szülők megneveztek indítványukban, hogy közvetlen közük lehet István halálához.


Sikerként élik meg a 2012. január 22-én egy diszkó utáni verekedésben agysérülést szenvedett, majd nyolc nap után a kórházban meghalt 25 éves Bán István szülei, hogy fiuk halála miatt a bírósághoz benyújtott pótmagánvád-indítványukat a bíróság befogadta, s két novemberi tárgyalási napot tűzött ki.

- Nem nyugodtunk bele, hogy a hatóságok hosszú idő után sem neveztek meg felelőst fiunk haláláért. A nyomozást lezáró határozat ellen panaszt nyújtottunk be a főügyészségen, ám azt elutasították. Pedig azt állítjuk, abból a téti fiatalokból álló társaságból ütötte meg valaki gyermekünket, amelyikkel szóváltásba keveredtek, miután elhagyták a diszkót. István annak a valakinek az ütésétől esett hanyatt, s verte be a fejét. A kórházi ágyon lehetett látni az ütésnyomokat gyermekünk arcán - mondta az apa, Bán István.

Mint arról októberben beszámoltunk, a szülők ez év január elején kapták meg azt a határozatot, amelyben a rendőrség közli: a halált okozó testi sértés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folytatott nyomozást - mivel annak adatai alapján nem állapítható meg a bűncselekmény elkövetése és az eljárás folytatásától sem várható eredmény - megszüntetik.

- Panaszunk elutasítása után sem adtuk fel, többen biztattak bennünket, ne nyugodjunk bele abba, hogy nincs megnevezve felelős István haláláért. Miután ügyvédünk áttanulmányozta az összes iratot, azt tanácsolta, hogy nyújtsunk be pótmagánvád-indítványt. Meg is nevezett két fiút, akik gyanúsíthatók. Türelmetlenül vártuk, hogy a bíróság hogy dönt, de megelégedésünkre befogadta az indítványt és kitűzte a tárgyalást, s beidézte az abban megnevezett két fiút. Bízunk benne, hogy nemhiába küzdöttünk igazunkért, s végre kiderül, mi történt azon a végzetes éjszakán - mondta Bán István.

Olvasóink írták

  • 1. zakarias3 2013. október 22. 20:08
    „Még talán kiderűl,hogy van igazságszolgáltatás Nagyarországon!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miért díjaz az E.ON olyan termékeket, amelyek csökkentik a bevételét?

Átadták az E.ON Energiatakarékossági Díjakat a legtakarékosabbnak bizonyuló háztartási készülékeknek. Íme, a nyertesek listája! Tovább olvasom