Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

A beteghordókra várva a kórház folyósóján halt meg

Győr-Gyirmót - A kórház folyosóján, hozzátartózi szeme láttára halt meg A Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban egy 50 éves nő. A Hír TV videójával.

Megviselt és sírós a férfihang, mondja, a gyerekein kívül nem akar mást látni. Megértem. A neki legdrágábbat, feleségét veszítette el kedden, miközben az egyik kórházi osztályról a másikra kellett volna vinni az asszonyt. Vártak. Épp a betegszállítót várták, aki T. Sándornéval indult volna a kardiológiára, ám az asszonnyal nagy valószínűséggel infarktus végzett.

A Hír TV vidója.

Az egyik televíziós csatornán kívül személyesen senki másnak nem beszélt T. Sándor arról a tragédiáról, ami kedden történt velük a neurológián. Felesége rosszullétre panaszkodott, leizzadt, karja fájt, így reggel háziorvosához ment, aki haladéktalanul kórházi beutalót írt, s hívta a mentőt.

- Délelőtt tíz órakor már a kórházban voltunk, szegény párom többféle is vizsgálaton átesett – sorolta a telefonba a megtört férfi. – Azután kint várakoztunk az eredményre, később meg a betegszállítóra. Amikor megkérdeztem, miért jönnek ilyen soká, annyit mondtak, hogy mindössze hárman dolgoznak, s mind valahol úton van a labor, a műtő, netán a kórterem felé, vagy éppen visszafelé. A párom egyszer csak lefordult a székről, nem tudtam rajta segíteni. Ha lett volna előbb beteghordó, talán megmenthették volna…

(Ennyit mondott el a telefonba a gyirmóti T. Sándor, aki arra is megkért, ne zaklassuk őket, elég a maguk baja most. Végignézte ötvenéves felesége haláltusáját, s a három fiával most maga maradt.)

Dr. Csányi Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórház neurológiai osztályának vezető főorvosa lapunk megkeresésére elmondta, a beteg ájulás-eszmélésvesztés miatt került az osztályra, mellkasi panaszok nélkül.  Alacsony volt a vérnyomása és esetlegesen epilepsziás roham is felmerült.  A laborvizsgálatokat az osztályon megkezdték, de ez és a kardiológiai centrummal történő egyeztetés is időbe telt, ahol azonnal fogadták is volna T. Sándornét. Az asszony férjével együtt a folyosón várakozott a betegszállítóra, eközben minden előzmény nélkül leállt a szíve.

- Az első körben megállapított, nagy kiterjedésű infarktus a szív egész területét érte – tájékoztatott Csányi főorvos. – Legalább egy óráig próbálkoztunk az újraélesztéssel, perceken belül helyszínen voltak az intenzíves kollégák, de sajnos elvesztettük a beteget.  Az asszony hozzátartozója, a férj ragaszkodott ahhoz, hogy jelen legyen, mi pedig küzdöttünk, ameddig lehetett. Megértem az ideát maradók fájdalmát, ám a mostani reakció azt a fajta bizalomvesztést erősíti, ami az egészségügyet érintően amúgy is naponta tetten érhető.

Az esti miséről hazafelé jövet csoportnyi idős asszony közt volt beszédtéma az ötvenéves asszony hirtelen halála. Gyirmóton kedvelték Paulát, mindenki tudta, nemrég ment korkedvezménnyel nyugdíjba, s férjével együtt sokat dolgoztak azért, hogy három fiúkat szeretetben felneveljék és a Szent László úti porta is rendben legyen.

Olvasóink írták

45 hozzászólás
 • 45. Szabó Antal 2008. április 14. 22:16
  „Az ember ilyenkor bármit mondhat, a gyász, a fájdalom, azt hiszem valamennyiünket megérintett, amikor elvesztettünk valamely hozzátartozónkat. A névtelen, arcnélküli szennyes rágalmazás sem hoz vissza senkit a halálbol. Ahhoz, hogy véleményt alkossunk, ítélkezzünk, nem ártana ismerni a körülményeket. Nem vagyok egészségügyis, csak egy Győri lakos vagyok, aki átesett két infarctuson. Ez a betegség a legalatomossabb, azonnal, minden erejét bevetve végez az emberrel. Az ilyen nagyfokú infarctust nagyon nehéz kivédeni, sok esetben nem is lehet. Sajnos ebben az esetben sem lehett. Filozofálhatunk,; ha időben jön a beteghordó, ha ez lett volna, ha az lett volna.Azt gondolom, sajnos ez a haláleset bekövetkezett volna mindenképp. Egy kérdésem van. Mért a neurológiára utalta a háziorvos?
  Tiszta szivemből őszinte részvétet kívánok a családnak.”
 • 44. MD 2008. április 14. 01:48
  „Hát igen, szigorúan névtelenül a szenny sokunk lelkéből kicsordul. A korábbi sérelmek, félreértések miatt, vagy csak egyszerűen sajnos ilyen számos ember természete. Persze csak itt, bátran, sunyi módon, név nélkül.
  Ha nem tudok eleget, nem ítélkezem. Ha nem veszem észre, hogy az ilyen esetek körüli sajtóhisztéria keltése mire megy ki, nem látok tisztán. Itt már a hír a lényeg és nem az valóság.
  Tény: infarktusban meg lehet halni. Otthon, kórházban, de még az intenziv osztályon is. Sajnos még nagyon sokáig nem jutunk el addig, hogy mindenki meggyógyuljon. Még akkor sem, ha az orvos felkészült és az eszközök is a rendelkezésére állnak. Naív aki azt gondolja, hogy valaha is lesz gyógyítás várakozás nélkül.
  A családnak nagyon nehéz lehet most. Szerintem Ők sem ezt akarták, sajnálom Őket.
  És szégyenlem magamat azok helyett, akikről írtam. Mi lenne velük, ha ilyen emberek dolgoznának a kórházban, mint ők?
  Emellett büszke vagyok a jóérzésű, ok nélkül nem vádaskodókra.”
 • 43. Lucifer 2008. április 13. 19:40
  „Pedagógus!
  Tudtommal Hofi momndta azt is ,hogy jobb a pedofil,mint a pedagógus,mert a pedofil legalább szereti a gyerekeket... :)
  /akinek nem inge,ne vegye magára!/”
 • 42. Pedagógus 2008. április 13. 10:01
  „Minő véletlen a Hír Tv stábja éppen jelen volt! A Kisalfold legfeljebb másnap tudósít az esemányekről, de ez az "igazmondó társaság " előre "megérez" mindent. A gyászoló férj is csak nekik nyilatkozott.Őszinte részvétem a családnak, de kérem ők ne essenek abba a hibába,hogy ők is a reformokat okolják a történtekért!Hofi Géza mondta annak idején : hiába igérsz az úszni nem tudónak 1 milliót, akkor sem fogja átúszni a Balatont. Így vagyunk mi az orvosokkal és az ápolókkal./Akinek nem inge ne vegye magára!/”
 • 41. nagymami 2008. április 12. 21:56
  „Részvétem a családnak.
  Én is feküdtem ezen az osztályon egypárszor és van tapasztalatom az egyes dolgozók hozzáállásához. Betegek fülehallatára monják, hogy amikor megérkezi a mentő, " Csak nem ide hozzá azt a vén p......t." Lázsd csodát ide hozzák a beteget.
  Mikor rosszul voltan infúzió adásakor szóltam a nővérnek , mire nagynehezen előkerült, megállt az ajtóba és pökhendien megkérdezte "Csak nem bepánikoltunk kedves?" Ja, ne is beszéljünk arról a mentő vitt engem is mindig és EKG-t nem tudtak csinálni mert rossz volt a gép. Ne beteg gyógyúlj.”
 • 40. ápolónő 2008. április 12. 20:34
  „Teljesen elszomorít némelyik buta,primitív hozzászólás!!! Nagy az Isten állatkertje....
  Nagyon sajnálom a családot,részvétem nekik!!
  Emberek,gondolkodjatok már egy kicsit!!Mi köze ennek a szomorú esetnek a vizitdíjhoz???!!!
  Sürgősségi osztály kéne egy regionális központba,megfelelő személyzettel,ahol minden beteg megkaphatná az akut ellátást,majd stabilizálva kerülne a betegsége szerinti ostályra!
  Akkor talán elkerülhetőek lennének a hasonló esetek!!!
  csak ehhez rengeteg pénz kéne,ami a kórháznak nincs!!!
  De talán egyszer megvalósul ez is!! Én ebben látom ajövőt!!!”
 • 39. tenk 2008. április 12. 16:06
  „Könnyen pofáztok külföldről. Élnétek és szívnátok itt, nap mint nap.”
 • 38. Korrekt10 2008. április 12. 12:19
  „ÉVA - OLAVAN...

  Már már szivszorongva olvasom, hogy azért van az országban olyan személyek mint ti.
  Hogy megpróbáljátok reális szmeszögböl nézni az ország baját-sorsát.

  Nem a hibák másrakenése, hanem a megoldása fontos és az észrevételetek nagyon is Európai és idöszerü.

  Itt ahól én élek a vizitdij 200-300 korona és a nyugdijas aki nem kap többet mint 7000kr (mert sok ilyen is van) ö neki is ki kell fizetni és a kórházban való tartózkodást is.
  Igaz, a betegek nem a kórházakban nyaralnak mint otthon (M) és nem az orvosi rendelök elött töltik az idejüket.
  mert van egy nagyon-pofon egyszerü mególdás, a betegeknek elöre be kell jelentkezni telefonon vagy másképpen, megkapaják az idejüket és csak akkor kell menni mikor itt a megrendelt idö. A várás max 20 perc lehet mert egyébként azonnal visszadják a vizitdijjat, de nem kell nyugtalankodni kigazdálkodják az idejüket rendesen.
  Egyszer megkérdeztem (otthon M) egy orvost mikor soronkivül (siralmas) hivott be, hogy miért nem lehet az pácienseket elöre megrendelt idöre hivni, szomoru válszt kaptam.
  Azt mondta, hogy akkor többe kerülne a betegellátás. Ezután már nem volt kedvem vitatkozni már azon sem, hogy az ott üdögelö ö meg az aszisztensek miért nem végzik a munkájukat ugy mundjuk 6-óra hoszán keresztül. Ugy értem, hogy efektivül.
  De tegyük sziszünkre a kezünket, mikor olvastuk vagy láttunk-hallottuk a TV-Rád.-ban, hogy a nép tiltakozik rendszeresen e szörnyü embertelen idöölö várakozások végett?”
 • 37. amerikai 2008. április 11. 23:45
  „AndyP:

  hogy kevesebb ado azt csak hiszed.

  Federal Tax
  Social Security Tax
  Medicare Tax
  Property Tax
  State Tax
  City Tax

  Utanaszamoltal hogy igazabol mennyit adozol?

  Az egeszsegbiztositasrol meg csak annyit hogy eppen az amerikai egeszsegugyi biztrendszerben is van millionyi problema. Nekem Aetnam van, egyik legjobb (group federal plan), megis allandoan hivogatni kell oket meg vitatkozni mert nem akarnak fizetni semmiert, hulyenek nezik az embert. Az egyszeru annual physical meg szart sem mutat ki igazabol.

  Mas. Emergency Roomban voltal mar? Multkor fiamnak csinaltak egy ragasztast kis sebre (nem tulzok, 30 masodperc volt), 800 dollar (persze a biztosito fizette).

  Szoval azert az USA-ban is van javitanivalo.”
 • 36. Lucifer 2008. április 11. 18:24
  „Béci58!

  A "beteghordó fiúcska" nem kávézgatott,hanem más beteggel volt éppen.Sajnos ugyebár,ő is genetikai hibával született:NEM TUD OSZTÓDNI!!!Nem tud egyszerre intenzíven,CT-ben,laborban,röntgenen,véradóban lenni...
  Három beteghordó volt abban az időben a kórházra.
  Ahol,mint tudjuk,nem egy -két beteg tartózkodik...

  Az orvost érintő vádaskodásáról meg annyit:ne ítélkezz,hogy ne ítéltess.Majd ha Ön sikeresen kijárta az orvosi egyetemet,szakosodott,akkor törjön pálcát mások felett!
  Nagyfokú érzelmi primitivitásra utal,hogy egy másik embert (aki éppen életmentésre esküdött) mások halála feletti érdektelenséggel vádol.

  A családnak őszinte részvétem.Nehéz dolog elveszteni a hozzátartozónkat.
  De a vádaskodás nem fogja a hölgyet visszahozni.”
 • 35. load 2008. április 11. 16:50
  „30. ken
  Milyen reformokról beszélsz?
  A vizitdíj meg a kórházi napidíj bevezetése nem reform. Csak egy kis enyhítése volt a finanszírozási gondoknak.
  A reform a pénztár törvénnyel kezdődött volna, de az MSZP - a népszavazási fenyegetőzéstől megijedve - tele tojta a gatyáját, és elhatározta, hogy semmiféle reformot nem kezdeményez, mert a népnek herótja van a reformoktól. Március 9-én milliók szavaztak arra, hogy minden maradjon úgy ahogy van.
  Úgy is fog maradni, és lesznek még ennél cifrább esetek is.”
 • 34. CUMI 2008. április 11. 15:16
  „IGAZAD VAN BÉCI!AZ TUTI HOGY NEM ÉRDEKLI AZ ORVOST HOGY KI HAL NEG,CSAK AKKOR MAGYARÁZKODNAK HA VASTAG VOLT A BORITÉK, AKKOR SUNYNAK FOSNAK NA IGY VAN EZ!!!!!!!!!!!”
 • 33. Béci58 2008. április 11. 15:04
  „matriné (21.) gondolod, hogy a "három egészséges erős hozzátartozója e hölgynek" csak úgy gondol egyet és besétál a kardiológiára? és ott tárt karokkal fogadják őket? ugyanmár... ha a beteghordós fiúcska nem kávézgatott volna, vagy ha az orvos nem puskázott volna a záróvizsgán ... volna volna volna
  Az orvost rohadtul nem érdekli, hogy ki hal meg, csak ne hozzátartozó legyen - ehhez semmi köze a politikának :S”
 • 32. ken 2008. április 11. 14:48
  „Micsoda egy ostoba fajankó vagy, öreg! Maradtál volna inkább csendben! Bújj vissza a vakondlyukba, hogy ne zavarjon idekinn a fény!”
 • 31. CUMI 2008. április 11. 14:40
  „KÖSZÖNHETIK A KÖZGYÜLÉS BRUTÁLIS LEÉPITÉSEKNEK (KÓRHÁZI SZEMÉLYZETET,A KEDVES DR.SZAKÁCS IMRE URNAK)REMÉLEM ELGONDOLKODNAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 30. ken 2008. április 11. 14:02
  „Földönjárónak! Nyilván a reformok előtt is voltak halálesetek, senki sem mondta, hogy ez kizárt.
  De csak vegyünk egy példát. Ha Kapuváron vagy környékén valakit súlyos állapotban kórházba kell szállítani, az életben maradási esélye a helyi kórház aktív ellátásának szétverésével nem emelkedett - talán ebben egyetértünk -, hanem határozottan csökkent. Ha ott meghal valaki, csak mert egy 40 ezres régió aktív ellátás nélkül maradt, vagy el kell vele túrázni a rémrossz 85-ös főúton Csornáig vagy Sopronba, ne adj Isten Győrig, s közben ezért hal meg vagy szenved maradandó károsodást, az azért gáz nem? És akkor ezért nem a reform a felelős?
  Igazi refomokra valóban szükség lenne az egészségügyben, de nem rombolásra. Nem leépülésre.
  Vizitdíj? Ugyan. Adják vissza az egészségügynek azt a 250 milliárd forintot, amit kivettek belőle. Ne az emberéleteken spóroljon a kormány, hanem a hamis propagandán, a szolgálati autókon, a protokollon meg a "kormányzati negyedhez" hasonló idióta luxuskiadásokon. Amikor Gyurcsány átköltöztetése 10 milliárd forintba kerül, és ezt kifizeti az ország, nekem senki se mondja, hogy a pénzt a kórházaktól kell elvonni. S különösen ne mondja senki, hogy mindez reform.”
 • 29. Földönjáró 2008. április 11. 12:46
  „T. Ken
  Nem kell mindent a reformra fogni, mert a reform előtt is haltak meg emberek hanyagságból, csak akkor nem kiabálták világgá. Volt rá példa, hogy KORHÁZON BELÜL, a két osztály között halt meg a beteg, mert az osztályok küldözgették egymás között, nehogy az ő halálozási statisztikáját rontsa. Ez még bőven a reform előtt történt. A reform szó arra jó, hogy a trehányságokat, nemtörődömséget, közömbösséget szépen el lehessen fedni.”
 • 28. andy 2008. április 11. 12:40
  „Sajnálom asszonyt s részvétem családjának e nehéz időszakban.
  Az ami hozzászólásokból lejön,az minden csak nem emberi.
  Hogy jót is írjak a most lehordott neurológiáról:testvérem agyvérzése idején mindent megtettek,amit orvosilag,emberileg meglehetett tenni!S volt orvosnak egy,ma már tudom,hogy csodálatos jelzése felénk!Mivel a 17. napon is 240/170es vérnyomás nem csökkent,látogatásunkkor szomorúan közölte velünk,hogy mindent megtesznek betegért,de miközben feje fölé nézett,kezét felfelé tartva mondta:nem az én kezemben van...Ki akarja,tudja mit értett ezen :)
  Ne veszekedjetek,ez semmire sem vezet.Főleg,hogy a 300 ft-ok előtt is volt orvosi ellátás.Vigyázzon önmaga egészségére mindenki,ez a legtöbb,amit tehet!Mi vagyunk önmagunkért felelősek!”
 • 27. Andy P 2008. április 11. 12:39
  „En megfizetem a sajat biztositasom, es olyan ellatasban reszesulok mint Orban vagy Gyurcsany.Az orvosok mar tul kedvesek, meghallgatnak,idopontra erkezem es azonal fogadnak.Evente eljarok mindenfajta szuresre, hogy MEGELOZZEM a betegseget, nem dohanyzom, alkalmankent egy -ket sort iszom, gondot forditok magamra.Ha az orvos felajanl egy gyogyszert, elmagyaraztatom vele, hogy pontosan milyen hatassal fog a szervezetemre lenni, es utanna nezek az Interneten is.Tehat sajat feleloseget vallalok magam irant.Felnot emberekeknek nem kell pesztra (allam bacsi).Eleg nagy batorsag a penzeteket a negyevente valamilyen uj senkihazi csalora bizni, aki a mezesmadzagot huzogatja az orrotok elott, igereteket teve es mondva, hogy most itt van a Kanaan, a sok balga meg hisz benne.Allami hitelt hitelre halmozva probal szocialis segelyt adni annak aki soha eleteben nem is dolgozott.Es miert van az hogy aki itt el az usa-ban magyar meg tudja allni a helyet, es meg tudja tanulni a sajat szocialis ellatasat megoldani kevesebb ado fizetesenek fejeben, mint Magyarorszagon kellett fizetnie.Egyertelmuen a szocialis rendszeren valtoztatni kell, mert az emberek elmenekulnek, azert hogy jobban eljenek mas orszagban, igaz joval tobb feleloseget kell vallalniuk a sajat maguk szociallis ellatasaert.Az embereknek Ki kell szakadni az allam bacsi ollelesebol es felvallalni sajat sorsukat.Amig a ciganykerdest nem redezi valamelyik kormany addig em sok jot lehet varni.Be kell oket valahogy integralni, mert mar keso mas megoldason gondolkodni.Koszonet Kadarnak azert, hogy eltunyitotta a magyar nepet.
  Oszinte reszvetem a csaladnak, es tessenek valtoztati a rendszeren es felfogason, hogy ne kelljen olvani tobb ilyen tortenetet.”
 • 26. matriné 2008. április 11. 12:04
  „Megtanitották az emberekete rendszerben sorbanállni! Aki egy kicsi kis hatalmat kapott az már él is vele, néha vissza is! "Ne kopogj"! Vajon mindíg jogosan van kiírva az ajtókra? Most tavasz van! Sosem felejtem el, hogy lázas betegen félg levetközve vártama rendelőben vizsgálatra és az idős doktornéninek szólnom kellet,hogy a palánta ültetéses telefon beszélgetését hagyja meg a rendelés utánra. Ez emberek sajnos gyávák a jogaik kiharcolására! Igen is a sürgösséget addig kell akár kiabálni is míg el nem látják az arra vállakozók! Különesen, ha az élet van veszélybe, mert hiába van felelős, ha már nincs segitség! Persze az oktondinak ez mind nemszámit míg nemm Ö saját maga kerül e helyzetbe.”
45 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pély Barna, a főiskolai tanár

Győr - Hangulatos, remek koncertet adott a United Győrben. Pély Barna, aki közben főiskolai tanár… Tovább olvasom