Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

A besurranó tolvajok masszíroznak is?

Sokszor megírtuk már: a trükkös tolvajok a legképtelenebbnek tűnő ötletektől sem riadnak vissza, Mezőörsön például különféle termékek kínálatával kopogtatnak be a családokhoz, akár gyógymasszírozást is vállalnának, csak bejussanak valamiképp a lakásba.
Megdöbbentő, ugyanakkor elgondolkodtató a bűnözők fifikája: bevetnek mindent, amit lehet. Csoportosan nagyobb zsákmányt remélnek, így például Mezőörsön legutóbb különféle kapcsolt árucserével, termékbemutatóval is próbálkoztak, csak hogy egyszerre többen bejussanak az idős, egyedül élő nyugdíjasok otthonába. Két fiatal nő még gyógymasszírozást is vállalt volna a cél érdekében, az élelmes szomszéd viszont azonnal értesítette a hozzátartozókat.

– Nem történt baj, a jó szomszédságon múló figyelőszolgálatot mi is szorgalmazzuk – tájékoztatott Bogárdi Zoltán, Mezőörs polgármestere. – Reményeink szerint a bűnözők csak rájönnek, hogy hiába töltik itt az időt, az itt élőknek pedig fontos minden mezőörsi érték.

A trükkösök „tárháza" egyébként kifogyhatatlan: Győrben egy 90 éves néni belvárosi lakásának lépcsőházában találkozott össze két nővel, akik takarítónőnek adták ki magukat és szóba elegyedtek az asszonnyal. Az idegenek elmondták, nagyon megszomjaztak, szeretnének vizet inni. Az idős asszony jóhiszeműségét kihasználva a lakásából elvitték 650 ezer forintját. Gyárvárosban burgonyaeladás ürügyével csengettek be idegenek az egyik lakásba. A két férfit beengedték, s míg egyikük szóval tartotta a házigazdát, társa a szobai asztalról a terítő alá rejtett 150 ezer forintot elvitte. Múlt héten a belváros egyik földszinti lakásába egyszerűen besétált két férfi. Nem kértek bebocsátást, nem csengettek, mivel az ajtó nem volt kulcsra zárva, könnyedén bejutottak. A meglepett 78 éves idős nénit egyikük szóval tartotta, társa a konyhaszekrényből ellopta 45 ezer forintját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakópark, ahol minden a kényelemé

Győrújfalu - Élénk visszhangra talált az a nemzetközi kiadvány, amely – győri… Tovább olvasom