Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

A bérlőknek nem kell kiutalás

Elkészültek a győri Kálvária utcai Inszol-lakások, várhatóan júniusban költözhetnek a bérlők.
Elkészültek a győri Kálvária utcai Inszol-lakások, tart a műszaki átvétel és várhatóan június elsején költözhetnek a bérlők. A díj nem szociális, de nem is szabadpiaci mértékű, a leendő bérlőknek nem kell önkormányzati regisztráció.

Régi, romos épület helyén saját beruházásban bérlakásokat építtetett a Kálvária utcában a győri Inszol rt. Az egyemeletes, tetőteres házban összesen huszonkét lakás van. Ezekből, mint néhány hete már írtunk róla, a földszinten hat lakás úgy készült, hogy a mozgáskorlátozottak is akadálymentesen tudjanak (kívül-belül) közlekedni. A többi, összesen tizenhat lakás különböző méretű. Van köztük 29 négyzetméteres kis garzon és kétszintes, 81 négyzetméteres is.

A lakások természetesen összkomfortosak, fűtésük és melegvíz-ellátásuk az épületben lévő gázkazánról történik. A melegvíz- és hőfelhasználást lakásonként külön mérik.

A szolgáltató saját beruházásának sajátossága, hogy a bérbeadás nem az önkormányzati lakásokra vonatkozó szabályok szerinti,
vagyis aki itt bérlő akar lenni, nem kell lakáshivatali regisztrációval rendelkeznie.

Nem szociális bérlakásokról van szó, így a bérleti díjak is magasabbak lesznek, mint az önkormányzati lakásoknál. Viszont nem is egészen szabadpiaci árat kell fizetni.

A bérleti díj 800 és 1000 forint közti négyzetméterenként, havonta, a lakás nagyságától függően. Évente az előző évi hivatalos infláció mértékével emelkedik. A bérlőnek ezen felül (mint minden más esetben) fizetnie kell a rezsit is. A lakások zöme negyven négyzetméter körüli, ezer forinttal számolva havi 40 ezer a bérleti díj – ennyiért már nemigen találni vadonatúj albérleti teljes lakást.

A műszaki átadás befejeztével, május második hetében az érdeklődők a helyszínen is megtekinthetik a lakásokat. (A részletes bérleti feltételek a www.inszol.hu internetes címen találhatók.) 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiskúti majális 2005

Tovább olvasom