Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

A belvárosi saroktelekről még nincs döntés

Győr - Egy idén nyáron történt villámgyors épületbontásra, majd a hónapok óta üresen álló belvárosi telekre hívta fel figyelmünket egy győri olvasónk.

Mint írja, ˝a vidéki buszpályaudvar épületei közelében volt egy régi, hangulatos saroképület. Itt volt eredetileg (a bolt bejárata fölötti sarki homlokzaton) Baross Gábor mellszobra, üzletek, kisebbségi önkormányzat, irodák. Az épület nyáron négy-öt nap alatt nyomtalanul eltűnt, jelenleg egy nagy sáros terület van a helyén. A terület nem nagy, körülbelül egy busz még elfér itt. Ki és miért akarta ezt olyan viharos gyorsasággal eltüntetni? Mi lesz vajon a megüresedett területen?˝

Az épület nyáron négy-öt nap alatt nyomtalanul eltűnt, esős időben nagy sáros terület van a helyén. Fotó: B. A.
Az épület nyáron négy-öt nap alatt nyomtalanul eltűnt, esős időben nagy sáros terület van a helyén. Fotó: B. A.

Olvasónk észrevételeit továbbítottuk a győri önkormányzatnak, mivel az épület (az akkor még önállóan létező) Inszol zrt. kezelésében, a vagyongazdálkodási osztály tulajdonában állt.

A győri polgármesteri hivataltól az alábbi választ kaptuk: ˝Mivel az utóbbi időben az épület elveszítette funkcióját, állaga pedig leromlott, ezért biztonsági szempontból, sőt, a jobb belátás érdekében forgalomtechnikai szempontból is szükségessé vált a bontása. Az ingatlan további hasznosításáról egyelőre nincs döntés, egyeztetés alatt van.˝

Olvasóink írták

 • 3. régigyőri 2010. november 01. 17:10
  „Szeretném kérdezni, mióta belváros a Baross híd nádorvárosi oldala?”
 • 2. urbaniastapista 2010. október 31. 21:45
  „Lebontották, mielőtt a műemlékvédők észbe kaphattak volna és levédessék. Egy bazi nagy plázának kell előkészíteni a terepet:
  http://epiteszforum.hu/node/15250

  Miért nem tudunk mi normálisan várost fejleszteni. Se a több 10000 m2 pláza, se a földszintes neoálromantika nem való ide, valahol a kettő között félúton kellene megállapodni.
  Amúgy egy unikum volt a maga nemében: egy kapualjból nyílt a helyi cigány önkormányzat meg valami turulmadaras jelvényű civil szervezet irodája. :)”
 • 1. Primax 2010. október 29. 10:29
  „És volt itt egy játékbolt is, ahol gombfocit lehetett venni a hetvenes években. Igaz, itt a "reszelt", laposabb fajtát, de volt, aki erre esküdött.
  A másik beszerzési forrás a Tejfölös-köz végén a Jedlik Ányos utcában volt, itt a "dagibb csikszet" kedvelők válogathattak kedvükre.
  Tettünk a játékosok fényképére védőt is : átlátszó mappából, vagy "rontott" röntgenfelvételekből vágtuk ki a védőkarikákat. Volt egy remek forrásunk a kórházban.:)
  Boldog békeidők.:):):)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iszapkatasztrófa: romlott a Győrben kezelt férfi állapota

Ismét romlott a vörösiszap-katasztrófa következtében a legsúlyosabban megsérült, Győrben kezelt… Tovább olvasom