Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

A Belváros tiltott a Győri Nőknek

Győr - Ottófi Rudolf alpolgármester jegyzi azt a levelet, amelyet a városi önkormányzat írt a győri útkezelőnek (s amely a Kisalföld birtokába jutott): ebben azt kéri, hogy szeptember 1-jétől a Győri Nők Független Szervezete közterület-használatra csak a peremkerületekben kaphasson engedélyt.
Miért? – kérdeztük Ottófi Rudolf alpolgármestert, ilyenre ugyanis eddig nem volt példa a városban. Ottófi azt mondta: „A városvezetés döntése értelmében valóban nem látjuk szívesen a Győri Nők Független Szervezetének rendezvényeit a belvárosban. Több ok vezetett ide, az utolsóval kezdem, ami – ahogy mondani szokás – kiütötte a biztosítékot.

A Gyerkőcfesztiválon, ahol köztudottan ingyenes volt a gyermekek számára minden, a »Győri Nők« vezetője pénzért árult lufit.

Győri Nők: Az egyik utolsó rendezvények egyike, amelyet még közterületen, a megyeháza előtti téren rendeztek. A kép bal oldalán látható Havasrétiné Méry Judit. Fotó: Kisalföld-archív, H. Baranyai Edin
Győri Nők: Az egyik utolsó rendezvények egyike, amelyet még közterületen, a megyeháza előtti téren rendeztek. A kép bal oldalán látható Havasrétiné Méry Judit. Fotó: Kisalföld-archív, H. Baranyai Edin


Több olyan visszajelzést is kaptunk ezenkívül, hogy azokon a rendezvényeken, amelyekre a szervezet ingyen kapta meg a közterület-használatra vonatkozó engedélyt, a kereskedőktől helypénzt szedtek. Mindezek ellenére pedig a vezetőjük egy nyilvános rendezvényen a városvezetést szidta. Ezek után azt gondolom, Győrnek nem kell feltétlenül partnernek lenni a szervezet rendezvényeinél, bár a városban természetesen tarthatnak továbbra is programokat, de nem a belvárosban, hanem a peremkerületben."

A Győri Nők Független Szervezetét gyakorlatilag egy személlyel, a vezetőjükkel, Havasrétiné Méry Judittal azonosítják. Őt is megkerestük, aki közleményben reagált: „A Győri Nők Független Szervezete rendezvényein kizárólag a vendéglátósoktól és vásározóktól kér helypénzt. Az így befolyt összegből finanszírozzuk ingyenes városi rendezvényeinket, és ebből a pénzből tudunk karitatív célokat felvállalni. Karitatív célokra 2007 óta sajnos egyre kevesebbet tudtunk felajánlani, mivel a városvezetés a szervezetünk rendezvényeit már nem támogatja, sőt, számos esetben gátolni igyekszik. Jó példa erre a hétvégi rétesfesztivál, amit a városvezetés döntésének köszönhetően szabadtér helyett a megyeháza aulájában vagyunk kénytelenek megtartani. Gondolom, az alpolgármester úr ezt a nyilatkozatomat is a városvezetés elleni támadásnak fogja értékelni, pedig pusztán a száraz tényekről beszélek."

Olvasóink írták

40 hozzászólás
12
 • 40. bander 2010. szeptember 10. 23:48
  „Vádaskodást kikérték maguknak a győri nő. Ottofi Rudolf alpolgármester több asszony előtt kert bocsánatot a tiltásért és a felelőtlen körültekintés nélküli kijelentésért.
  Tisztázták a nézeteltérést

  A városházi sajtótájékoztatón adták ki az alábbi sajtóközleményt: ,,Közeledtek a nézetek a minap a városházán Ottófi Rudolf alpolgármester és a Győri Nők Független Szervezetének elnöke, Havasrétiné Méry Judit között. Egy korábbi újságcikk komoly félreértésre adott okot, meglepte a Győr városában élőket. Havasrétiné Méry Judit előadta, hogy a Győri Nők Független Szervezete azóta is folytatta tevékenységét. Gyűjtötte az adományokat és adományozott a rászorulóknak közel 250 ezer forint értékben.

  Ottófi Rudolf alpolgármester és az elnök találkozóján sok félreértés tisztázódott. Dokumentumok bizonyítják, hogy a város által a szervezet részére ingyenesen adott területet a kirakodók adomány fejében foglalhatták el a Győri Nők rendezvényein. Bebizonyosodott, hogy a Gyerkőcfesztiválon nem árusított a Győri Nők Független Szervezete. A virágpiacon vállalkozó árusított, mint a többi piaci kereskedő.”
 • 39. K.Sz. 2008. augusztus 19. 19:27
  „Ha ez a hölgy ilyen sokaknak b...a a csőrét,akkor lehet benne kurázsi!
  Jelzem,egyetlen rendezvényre sem kötelező elmennie a győri polgároknak.Csak,ha akarnak.Akit ugye az Edda együttes hoz lázba,az hallgassa,amint Pataki Attila nagyapó terpeszállásban gatyaszaggatóan ordítja,hogy "Kölyköd voltam..."Ja.Voltál.
  Akinek pedig a Győri Nők rendezvénye kell,az menjen oda.Eleve nem értem,hogy mire ez a nagy cécó?Jó,én mondtam korábban,hogy drága a rétesük.Most is azt mondom,hogy lehetne olcsóbb,süthetnének többet,fogyhatna több,nagyobb lenne a bevétel.
  Azt pedig nem hiszem,hogy Havasrétiné saját zsebre dolgozik.Jót akar,és lehet,hogy néha eltéved abban az útvesztőben,amit politikában jártasabb gáncsoskodók készítenek neki.
  Az nem szégyen,ha valaki takarít.Lehet utána csinálni.”
 • 38. /joco1 2008. augusztus 17. 10:16
  „Hát most jo ez a "nőiegylet" vagy nem?”
 • 37. grenttt 2008. augusztus 16. 22:25
  „Rozmár elvtárs ne akarja megszabni, hogy Győrben ki, hol kaphat közterület-használati engedélyt.A
  Ki a fene Ő, hogy egyáltalán ez az eszébe jut, márha van neki......

  Mondjuk ez a Lajtán túl, már az alpolgármesterségébe került volna.

  Ottófi monnyon le!!!!! ELKURTAD!!!!!!!!!!!!”
 • 36. Börönd Ödön 2008. augusztus 16. 10:25
  „Grent!
  A varangyosbékák nevében kikérem, hogy ezt a kozmetikai és hajfestészeti csodát eme nemes állatokhoz hasonlítsd. Ők hasznosak, megeszik a mesztelen csigákat és szebbek is, mit ez a vasorrú bába!
  Aki látta JUDITH ASSZONYSÁGOT közelről megállapíthatja, hogy a smink tartja össze ezt a magától is független teljesen szabad pénzbeszedő nőszemélyt.”
 • 35. qjihbw 2008. augusztus 16. 09:57
  „"szeretnénk ha nyerne a választáson" Én meg nem szeretném hogy induljon!! De a szervezet nő tagjai kevesen vannak egy választás megnyeréséhez!!!”
 • 34. grentt 2008. augusztus 16. 07:00
  „Nem vagyok oda a szervezetért, DE!
  Rozmár elvtárs ne akarja megszabni, hogy Győrben ki, hol kaphat közterület-használati engedélyt.
  Ki a fene Ő, hogy egyáltalán ez az eszébe jut, márha van neki......

  Mondjuk ez a Lajtán túl, már az alpolgármesterségébe került volna.

  Ottófi monnyon le!!!!!”
 • 33. katakata 2008. augusztus 16. 06:28
  „látod ezért szeretjük mert minden munkát megfogott,hogy a fiát becsülettel nevelje. különben meg a fogászaton dolgozott mint fogászati asszisztens. Ott is mindenki szerette. csak te nem kedves.na erről ennyit. szeretnénk ha nyerne a választáson. mi azon leszünk és támogatni fogjuk. kata”
 • 32. rézangyal 2008. augusztus 15. 23:22
  „Méry Jutka primitív trampli, még sem szabad lebecsülni. Néhány éve a Marcalvárosi rendelőben takarított most meg róla beszél ennyi okos fórumozó. Nem beszélve arról, milyen sok "egyszerű" embert magaköré gyűjtött, akik elkötelezett hívei. Jutka csak élt a lehetőséggel és a szakács is támogatta, hát most ki az oka hogy ilyen "nagyra nőtt"?”
 • 31. grent 2008. augusztus 15. 22:37
  „Havasrétiné nem csinál mást, mint saját politikai karrierjét akarja építgetni ezzel a szervezettel. Közben lefekszik az MSZP-vel és az SZDSZ-szel, a Fidesszel is, bárkivel, csak ingyen lenyúlhasson mindent, hogy aztán magát próbálja előtérbe tolni. Egy antitalentum, kommunikációs és diplomáciai érzéke olyan szintű, mint egy csatorna alján bujkáló varangyosbékának, s kb. úgy is rühellik már városszerte. Saját zsebre játszik, követelőző, akaratos, kiállhatatlan egy szipirtyó. Nem a belvárosból, a városból is ki kellene üldözni, hogy hallani se lehessen róla többet.”
 • 30. egy polgár 2008. augusztus 15. 20:20
  „Nem vagyok fajgyűlölő csak a cigókat utálom de nagyon!!! Az mi adónkból élősködnek rajtunk.”
 • 29. golóbis 2008. augusztus 15. 20:10
  „A mai világ és a benne élő emberek csak a rongyrázásnak élnek. Minél többe kerül valami annál tetszetősebb a közönségnek.Hát költsük a semmit rázzuk a rongyot tapossuk el a másikat.hajrá győriek.ENDE”
 • 28. Agy??? 2008. augusztus 15. 19:36
  „Miért lehet kikezdeni egy civil szervezet vezetőjét???
  Nincs mivel foglalkozni??
  A város szénéja teljesen rendbe van??
  Inkább az áremelésekkel kellene foglalkozni, miből támogatja a város a győri bérházak fűtését??Mi lesz a nyugdíjasokkal akik majd nem tudnak közüzemeknek fizetni?? Mi lesz a támogatásokkal??
  Ha a megoldásról olvasnék ,jól esne a szivemnek a lelkemnek???
  Hol vannak azok a győriek, akiket a szervezet támogatot??? és támogatni is fog???”
 • 27. grent 2008. augusztus 15. 19:13
  „Na, indul a rasszistázás. Itt mindenki fajgyűlölő, aki csak ki meri ejteni a száján, hogy cigány.”
 • 26. régi tag 2008. augusztus 15. 18:44
  „Ha ott voltál rajta vagy a videon.A videon rajta van az elnökünk beszéde. Hazug az állításod. A tényeket közölte.Kérd el és hallgasd meg.Több tizezer ember csak az Edda miatt jön ki. Nem a rendezvény miatt Több10millió Ft az adófizetők zsebéből.Szórja a pénzt a város. Ez az igazság. 20milliós támogatásból illő lenne normális rendezvényt csinálni. A Győri nők egy fillért sem kaptak mégis ment minden. a Halászléfőzéstőbocs ide a polgármester adott a saját keretéből )l elkezdve a husvéti játszótéren át az Apáknaja, stb.na ennyi. söprögess a te házad előtt.Aztán írhatod a véleményed ha bizonyosságot szwereztél a dolgokról. Fáj az igazság?Akiket ledagattozól orszá 100tagu cigányzenekar énekese. Te rasszista. Fajgyülölő.”
 • 25. Egy polgár 2008. augusztus 15. 18:19
  „Én is kint vagyok szinte minden rendezvényen de a város több tízezer emberes rendezvényeit ne hasonlítsuk össze egy max 100 fős rendezvénnyel!! Amúgy meg H-né tényleg szidta az esküvői ruha bemutatónak hívott rendezvényen az önkorményzatot!! Ezt saját fülemmel hallottam!!! Tehát a vád nem hamis! Amúgy is azt a kis szar rendezvényt ennél jobban nem lehetett volna elbaszni! Olyan szintű keveredés volt mindenben hogy az már csúcs! A városházánál meg az a dagatt cigó lány meg a "fámiliája" fellépése nevetséges volt. Azt még ezek a tehettségek!!”
 • 24. régi tag 2008. augusztus 15. 17:56
  „Tagja vagyok a Győri Nők Független Szerveztének, Havasrétiné Juditot pedig évtizedek óta ismerem! A szervezet rendezvényeit
  szinte a semmiből teremti elő évről évre.Az évek alatt megannyi beteg gyermeknek okozott boldogságot azzal, hogy ajándékkal, vagy pénzbeli támogatással segít könnyebbé tenni a mindennapjaikat. A szervezet létrehozásakor és azóta is a karitatív tevékenység, a segíteni akarás, a kisemberek meghallgatása a fő célja. Mielőtt a sok hozzászóló véleményt formál róla, elmondanám, hogy én ismrem az életkörülményeit, a megélhetését , sajnos nagyon szerényen él,( hozzá nem méltó körülmények között) csak magára, és vele élő fiára számíthat. Én kitartok mellette, a szervezet mellett, amely egyre erősödik!”
 • 23. kackac 2008. augusztus 15. 17:03
  „kedves ödön én majdnem minden városi rendezvényen itt vagyok. Óriási összeget kérnek a Barokk,a gyerkőc,a tavaszi vásár,rendezvényein.Ezeket nem a Győri nők rendezik. Itt támogatás a várostól több 10millió +a helypénz. Hova teszik ezt a rengeteg pénzt mert a műsor az ezeken a rendezvényeken kivetnivalót hagy maga után.”
 • 22. fites 2008. augusztus 15. 16:47
  „Tegnap műtötték azt a 6 hőnapos kisfiut aki Down korral született. minden köszönet és elismerés a győri nőknek Havasrétinénak,hiszen a pénzt ök adták . Köszönjük a réteseket és azt,hogy megvették,hiszen a pénz a műtétre kellett. nem a szervezetet kell itt szidni,hanem azokat akik le merik írni a hazugságokat.”
 • 21. grent 2008. augusztus 15. 15:27
  „Ez a Havasrétiné egy féreg! Saját zsebre tollasodik, miközben ingyen akarja megszerezni a rendezvényeire a közterületeket? Hát bakkerja már meg. Aztán meg számlát sem adnak a rétesekről, annyi pénzért adják, amennyiért nem szégyellik.

  Menjen ki a Laposra, ott uszítson a városvezetés ellen, a goromba, pimasz és szemtelen hisztérikája.”
40 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kivételes segítség a szülőknek

Tápszentmiklós - A tápszentmiklósi önkormányzat az idei tanévben is pluszsegítséget nyújt azoknak a… Tovább olvasom