Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

A belváros részévé vált a Domb utca

Átvette tegnap az önkormányzat a Győri Ítélőtábla és a Fellebbviteli Főügyészség környezetét. A határidőre elkészült beruházás 149 millió forintba került.
Elkészült a két igazságügyi palota környezete, az önkormányzat nevében Eredics Imre alpolgármester tegnap hivatalosan átvette a területet Balogházi Istvántól, a Vegyépszer Zrt. útépítési igazgatójától. Mint elmondta, a Domb utca, a Révai utca és az Amade utca térségében elkészült, 149 millió forintos beruházás csupán egy eleme a tavaly ősszel igényelt, 1,6 milliárd forintos hitelállománynak. Az alpolgármester hangsúlyozta: ez nemcsak egyszerűen egy „útépítés", mivel a helyszínen el kellett végezni a középületcsoporthoz igazodó közterület-rendezést, s a faltól falig tartó burkolást. A közlekedőket így most egy teljesen más, az előzőhöz semmiben sem hasonlító környezet fogadja a Domb utcában.
Az alpolgármester elmondta: a beruházás különös nehézségekbe ütközött. A közterület munkálatait ugyanis az egyes szolgáltatók által külön megrendelt közművesítés mellett a két objektum építésével is össze kellett hangolni. Ezért a komplex kivitelezés folyamatos egyeztetést igényelt, miközben ráadásul a terveket is többször módosították. Gergely Zoltán önkormányzati képviselő az átadás során kifejtette: a terület mindeddig külterületnek számított, a beruházások során azonban a belváros részévé vált, sőt, várható, hogy Győr súlypontja áthelyeződik a Domb utca környékére.

Kérdésünkre Eredics Imre elmondta: a két új épület között álló három régi, nem éppen kifogástalan állapotú lakóházat nem bontják le, bár a rendezési tervben már nem szerepelnek. Az alpolgármester szerint a tulajdonosokkal nem sikerült megegyezni, mivel „irreálisan magas" árat kértek az ingatlanért. Ugyanakkor azt azért nem lehetett volna kijelenteni, hogy ezek a házak akadályoznák az építkezést. Ugyanígy „nincs útban" egyébként senkinek az évtizedek óta itt álló benzinkút sem – tudtuk meg Eredics Imrétől.

Ezer négyzetméternyi burkolat

A kivitelezés során beépítettek: 950 méter szegélykőelemet, 2000 négyzetméter, 9 centi vastag aszfaltburkolatot és 1000 négyzetméternyi új térkőburkolatú felületet. Mindemellett egy 320 négyzetméternyi területen parkosítást és füvesítetést végzett a kivitelező.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

''Intelligens'' figyelmeztetést kapott Győr

Az Intel Magyarország és a győri városvezetés szerdán ismét egyeztetett a digitális (vagy ha úgy tetszik, intelligens) városprojektről. Úgy tudjuk, a város ígéretet tett arra, felgyorsítja a rá vonatkozó folyamatokat – erre szükség is van, mert már Székesfehérvár is bejelentkezett, hogy hasonlót szeretne. Pedig két éve még nagy szerencseként emlegették, hogy Győrt választotta ki az Intel mint Magyarország digitálissá fejleszthető városát. Tovább olvasom