Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

A belváros még mindig csábító

Győr - Az önkormányzati bérlakások között még mindig a belvárosi, illetve a nem központi fűtéses lakások a legnépszerűbbek a megyeszékhelyen. A belvárosi otthonok 99 százaléka lakott ugyanis, csak azokra nehéz bérlőt találni, amelyeket piaci alapon hirdetnek meg – ezek ugyanis lényegesen drágábbak a többinél.
Az Apáca utcai lakások között találni ilyenre példát: az átlagosan 100 négyzetméteres, szépen felújított lakások bérleti díja (a négyzetméterenkénti 1200 forinttal számolva) 100–120 ezer forint, amelyet nem csoda, hogy nem mindenki tud megfizetni.

Győrben ötezer önkormányzati bérlakás van, amiből 3500-ban határozatlan, 1500-ban határozott időre szóló szerződés alapján laknak a bérlők. A győri közgyűlés nyolc hónapos előkészítő munka után tavaly december 20-án egyhangúlag fogadta el a város új bérlakásrendeletét, amely gyökeresen szakít az utóbbi egy évtizedben követett gyakorlattal. A város a határozatlan idejű önkormányzati lakások bérlőinek felkínálja, hogy megvásárolhatják otthonukat: a vételár a forgalmi érték 70 százaléka lesz. A bérlőknek nem kell sietni a döntéssel: ha valaki most nem tudja megvenni a bérlakását, később is megteheti; az önkormányzat úgy tervezi, több évig „nyitva hagyja a kaput".

A nemrégiben szépen felújított Apáca utcai épület lakásai biztosan azok közé tartoznak, amelyeket nem vehetnek meg a bérlők, de a lakhatás itt nem is olcsó. Fotó: Bertleff
A nemrégiben szépen felújított Apáca utcai épület lakásai biztosan azok közé tartoznak, amelyeket nem vehetnek meg a bérlők, de a lakhatás itt nem is olcsó. Fotó: Bertleff András

Olvasóink írták

  • 1. Tajti-Petrusz Éva 2008. július 12. 08:46
    „Győr a szülővárosom,imádom !Ilyen csodaszép belvárost kevés helyen látni.Bár évek óta nem élek ott ,mindig visszavágyom.Büszke vagyok rá !Tudom senkit nem érdekel ,de leírtam,mert kikívánkozott belőlem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Falunap Nagyszentjánoson

Nagyszentjános - Szombaton este 9 órától a Fásy-mulató többórás műsorát élvezhetik a nagyszentjánosi… Tovább olvasom