Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 20°C Még több cikk.

A Belváros biciklisszemmel

A Kisalföld olvasóinak véleménye alapján és a triatlon Európa-bajnokságra készülve vizsgálták szakemberek a győri Belváros kerékpáros közlekedését.
A lakosság lapunkon keresztül közvetített véleménye befolyásolta a győri útkezelő szervezetnek a Kazinczy utcára vonatkozó döntését, tudtuk meg Bartha Gusztáv intézményvezetőtől. Nemrégiben ugyanis ismét megnyitották azt a kétkerekezők számára. Így oldották meg a szakemberek a Belváros kelet – nyugati irányú, a Baross utat keresztező kerékpáros-forgalmát.
Korábban az amúgy is keskeny, vegyes rendeltetésű – gyalogosoknak, kerékpárosoknak és részben autósoknak is nyitott – Szabadsajtó utcát használhatták a biciklizők, de ott az utóbbi időben többször is kábelcsere miatti burkolatbontás zavarta a közlekedést.
Az eddigi tapasztalatok szerint a szélesebb Kazinczy utcában békésen megférnek a gyalogosok és a nyeregben ülők. Mostanában a belváros észak – déli irányú – a sétálóutcával párhuzamos – kerékpárforgalma okoz töprengést az útkezelőnél dolgozóknak. Ugyan a Czuczor Gergely utcán külön sávban lehet gurulni a révfalui híd felé, de piacnapokon a Jedlik utcában erre gyakorlatilag nincs lehetőség, a kockakővel borított meredek Káptalandomb felé pedig két keréken nehéz kerülni. Tárgyaltak is erről a szakemberek a piacműködtetővel, de megoldást nem találtak. Egyelőre tolni kénytelenek járművüket a szerdán és szombaton arra kerekezők.
Szintén bringás örömöt okoz, hogy június elején átadják a felújított Petőfi hidat és a hídfőnél kialakított körforgalmat, ahol különsáv biztosítja Gyárváros, Belváros és Sziget biciklis összeköttetését.

Kipakoló árusok, éttermek

Arra szigorúan ügyelnek a hatóságok, hogy ne szűküljön le a Széchenyi és a Dunakapu tér közt vezető szakasz a nyaranta utcára települő éttermek, a boltjuk elé kipakoló árusok miatt. Utóbbiak engedélye az üzletajtótól egyméteres távolságra szól.

Korábban:

Győr készül a rendezésre (2002.05.22.) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ENSZ-közgyűlés: Szakács is felszólalt

A spanyol és a horvát miniszterelnökkel, valamint a román elnökkel egy napon szólalt fel Szakács… Tovább olvasom