Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

A bekötőúttal könnyebb a faluig jutni

Győrság - Összefogással, 1 millió 200 ezer forintból készült el a győrsági cigánytelep és a település egyik utcáját összekötő út.

Az út különösen az óvodába, iskolába történő eljutást segítheti. A programot a megyei önkormányzat területfejlesztési alapjából támogatta.

Nagy volt az öröm az útátadás napján, hiszen a cigánytelep fejlesztésére, a házak, a környezet szépítésére eddig semmilyen pénz nem jutott. A Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület pályázott a megyei önkormányzat területfejlesztési alapjára, a nyertes pályázatot pedig 750 ezer forinttal megtoldotta a győrsági önkormányzat, valamint a cigány kisebbségi önkormányzat együttesen. Így futotta kavicsra, munkagépekre, arra, hogy a Jókai utcáig elkészüljön a több mint kétszáz méteres szakasz, amelyen nemcsak gyalogosan, de autóval is kényelmesen elférnek a közlekedők.

˝Gyerekként emlékszem, amikor esett, mindig sárosan értünk az iskolába mi, cigányok. Végre elkészült a faluig vezető út, a mostani ovisoknak, iskolásoknak kicsit könnyebb lehet˝ – hallottuk Varga Máriától, aki a majorban nőtt fel, ma pedig dajka a helyi óvodában.


 

Orsós Sándor, a helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke, Bogdán Piroska, a pályázó Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület elnöke, Kara Ákos, a megyei önkormányzat alelnöke, valamint Ferenczi Zsolt, a település polgármestere együtt adták át az összefogásból megépült utat. Fotó: Har

Az útátadáson jelen lévő Kara Ákos, a megyei önkormányzat alelnöke az összefogás példájaként említette a beruházást, amelynek folytatása lehet. Ígérete szerint a megye vezetése kiemelt figyelmet fordít azokra, akik leszakadtak, így a telepen élőkre, akiknek a bekötőút elkészültével – ha csak egy kicsit is, de – javult az életminősége. 

Olvasóink írták

  • 2. jörg 2009. november 12. 15:13
    „Ha mindenhol ilyen lenne a cigány-magyar viszony, feleannyi bajunk se lenne.”
  • 1. jánosi 2009. október 17. 11:22
    „Helyes, lehet, hogy ez is segít a felzárkózáshoz. No meg a kultúra is könnyebben betalál a jó úton.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halasztást kért a megvádolt anyuka

Győr–Bécs - Továbbra is kitart ártatlansága mellett az a 27 éves győri édesanya, akit… Tovább olvasom