Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

A behajthatatlan tartásdíjakért demonstrál

Budapest–Győr - A győri Major Éva folytatja egyszemélyes demonstrációját a Szociális Minisztérium Hold utcai épülete előtt, de már csak azokon a napokon van ott, amikor nem dolgozik. A háromgyermekes anya eltökélte: akár Brüsszelig is elmegy, hogy felfigyeljenek a törvényhozók a családjogi törvény azon hiányosságaira, amelyek az elmaradt tartásdíjakat érintik.
Ez idáig nem kapott elfogadható választ és főként segítséget a szakminisztériumtól az a győri asszony, aki harmadik hete demonstrál a gyermekei után járó és 10 éve „elfelejtett" tartásdíjért. Major Éva hiába kért segítséget a hivataloktól, a hatóságoktól, végül a szakminisztériumtól, eddig egyedül kellett megoldania a problémáját. Ma albérletben él, lakását elvesztette, de időközben életre hívta azt az egyesületet, amely egyszülős családokat tömörít és az érdekeiket képviseli.

Egyszemélyes demonstrációjával az anya arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy az a szülő, amelyik egyedül marad a gyermeknevelés terhével, a lakásrezsi és az iskoláztatás költségeivel, családjával együtt a mély szegénységig juthat.

Hazánkban legalább 6–700 ezer gyermek él egyszülős, csonka családban és jócskán akadnak apák, anyák, akik a legkülönbözőbb indokokkal megfeledkeznek kötelezettségükről. Az ötvenes évek elején született és többszörös módosításon átesett család- és gyermekjogi törvény alapjaiban szorul változtatásra – állítják a „Figyelj Ránk!" Egyesület tagjai, akik szeptember 13-án demonstrációt terveznek.

Olvasóink írták

 • 4. Rné Major Éva 2008. augusztus 29. 21:09
  „coolzsu!
  2008.augusztus 13.-án a Parlament IX-es kapujához kaptunk engedélyt.
  Várunk!
  Együtt többet érhetünk el, mint egyedül. Meg kell mutatnunk, nagyon sokan vagyunk.
  üdv
  Major Éva”
 • 3. Gab2000 2008. augusztus 28. 20:32
  „Én meg fizetek mint az állat és a gyereket évekig nem láthattam, most meg már minek lássam átnevelték.
  A gyámhatóság elött tagadta meg a hivatalba a volt nejem az új címének a kiadását.
  No comment”
 • 2. coolzsu 2008. augusztus 28. 14:50
  „Jómagam is egyedül nevelem három csemetém, több mint 10 éve tartásdíj nélkül. Mert nem tudja senki behajtani, az állam nem segít. Mondván: haljon éhen nyugodtan az a gyerek, akinek az apja felelőtlenül hátat fordított nekik. Mert az ilyen gyerek nem gyerek. Tudja valaki, hogy mikor és hol lesz a demonstráció? Ha lesz utiköltségre pénzem, elmegyünk mi is.”
 • 1. Eurocsalád 2008. augusztus 28. 11:57
  „Alig születik már gyermek, azokat is nehéz itthon tartani. A férfiak és nők között a gyermeknevelési képességben bizonyítottan alig van már különbség (lásd apai gyed). Majoros Éva demostrációja sokkal többről szól, a gyermekek emberi kapcsolataihoz kapcsolt jogi státuszok és privilégiumok elavultságáról.

  A bírónak ne kelljen választani a két szülő közül ha azok már nem élnek együtt, nem akarunk életmód döntéseket hozó, nemi osztályharcot szító törvényeket, bírókat.

  Minden gyermekvállaló gazdálkodjon a saját szülői jogaival, maradjon meg mindkettő! Legyen a váltott felügyelet az alaphelyzet, hiszen az állam alkotmányos feladata a család védelme. KÉT SZÜLŐ TÖBB, MINT EGY OTTHON !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dráma az építőiparban - hol vannak a milliók?

Győr-Moson-Sopron - Már többször indult „harc" a körbetartozás ellen, de azóta (is) az… Tovább olvasom