Kisalföld logö

2018. 09. 23. vasárnap - Tekla 11°C | 21°C Még több cikk.

A Bee Gees zenéjére tartottak újraélesztést a Széchenyi téren Győrben! - videó, fotók

A Bee Gees zenéjére tartottak újraélesztést a Széchenyi téren Győrben! - videó, fotók
Címünk nem elírás: szakemberek szerint a Bee Gees leismertebb dalának, a "Stayin' Alive" az ütemére kell pumpálni az emberek mellkasát újraélesztéskor.

Csütörtök, 15.41

A Rómer Ház csütörtöki egészség piacának - részletes program itt - leglátványosabb attrakciója a Széchényi téren előadott flashmob volt. Az újraélesztés bemutatása délután 15 órakor kezdődött a Belvárosban.

"A munkatársaimmal oktató bábukon mutattuk meg az újraélesztés elsődleges szabályait, lépéseit. Az újraélesztés minden részletre kiterjedő oktatására az idő rövidsége miatt nem volt lehetőség a Széchenyi téren, de a helyes mozdulatsor rögzítésére igen" - mondta portálunknak Duschanek András, a Misszió Mentőszolgálat ügyvezetője.

 
Fotók: Bertleff András

A szervezők elsősorban a fiatalok figyelmét szerettek volna felhívni az újraélesztés fontosságára. A flashmob fél órán át tartott, körülbelül ötven középiskolás diák vett részt az akción.

"Ha csak egy ember életét sikerül megmenteni a Széchenyi téri bemutatónak köszönhetően, már megérte megszervezni az akciót" - mondta Somogyi Tivadar, Győr egyik alpolgármestere.


Nem vicc a Bee Gees dal újraélesztéskor

Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány egy, a Valami Amerika 2-ből ismert karakter, Bala (Csuja Imre) főszereplésével pár hete készített videóban mutatja be az újraélesztés szabályait. Ennek lényege, hogy a Bee Gees "Stayin' Alive" című slágerének ritmusára kell nyomkodni az illető mellkasát.


 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vidra úszóiskola tábora Győrben

Vidra úszóiskola tábora Győrben
NAGY NYÁRI SHOW a Vidra Úszóiskolában! Tovább olvasom