Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 5°C Még több cikk.

A bázisjogot veszélyeztetik

Budapest - A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) felhívja a gazdák figyelmét, hogy a történelmi bázisjogosultságuk érvényesítésére a kérelmeket legkésőbb szeptember 30-ig igazolható be kell nyújtaniuk.
Az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból finanszírozott egységes területalapú támogatásokhoz (SAPS) kapcsolódó 2008. évi kiegészítő nemzeti támogatások (top up) igénybevételével kapcsolatban a hivatal arra figyelmezteti a történelmi bázisjogosultsággal rendelkező gazdálkodókat, hogy a támogatás előfeltétele a benyújtott 2008. évi területalapú kérelem, és a támogatható SAPS-terület feletti rendelkezés. Ez a szabály az egyes szántóföldi, hüvelyes, rizs és dohány jogcímekre érvényes. Akik ilyen típusú bázisjogosultságokkal rendelkeznek, de nem adtak be a 2008. támogatási évre területalapú kérelmet, vagy a megfelelő ellenőrzések alapján az MVH számukra nem állapít meg SAPS-támogatható területet, azok a 2008. évi (bázisjogosultság alapú) nemzeti kiegészítő támogatástól el fognak esni.

A támogatás alapját a fenti körbe tartozó bázisjogosultságok tehát kizárólag abban az esetben képezik, ha azt az érintett gazdálkodók egy olyan személyre ruházzák, vagy engedik át ideiglenesen, aki rendelkezik idén kérelmezett SAPS támogatható területtel. Ebben az esetben a 2008. évi támogatás az átvevőnek már kifizethető. Az MVH azokat az átírási kérelmeket bírálja el erre az évre, melyeket szeptember 30-ig igazolható módon postára adnak. Az átruházásnak tehát szeptember 30-ig meg kell történnie, és az átvezetési kérelmet is határidőn belül postára kell adni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keressük a legjobb éttermeket

Kisalföld szakácskönyvek - Ki ne szeretne odajárni, ahol a legfinomabb ételeket főzik, ahol legjobb… Tovább olvasom