Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 13°C | 25°C Még több cikk.

A barokk örökre Győré marad

Győr - Jövő hét végén benépesül Közép-Európa legszebb barokk tere, a Széchenyi tér, ahol a XVI. Barokk Esküvő és a Történelmi Ünnepi Játékok számos programja várja a helybélieket és az ide látogatókat. Eközben a gyerekeknek a szomszédos Dunakapu téren élménytúra és óriási vidámpark kínál önfeledt szórakozást.
Keglovich Ferencné, a győri Családi Intézet igazgatója is barokk ruhát ölt a programsorozat idejére, s reményei szerint elérkezik majd az az idő, amikor ezrek teszik ugyanezt, s kapcsolódnak a látványos felvonuláshoz, amelynek útvonalát jövő vasárnap este 6 órától a Liszt Ferenc utcától a Teleki utcán, a Szent István és az Árpád úton keresztül a Bécsi kapu tér érintésével a Széchenyi térrel jegyzik.

A barokk történelmi játékok során maga a főszervező, Keglovich Ferencné, a győri Családi Intézet igazgatója is barokk ruhát ölt.Fotó: Harcsás
A barokk történelmi játékok során maga a főszervező, Keglovich Ferencné, a győri Családi Intézet igazgatója is barokk ruhát ölt.Fotó: Harcsás


A jövő hét csütörtökjén kezdődő ünnepi játékokról nem
hiányozhatnak a vásárosok, a korhű programok, hogy azután az elmaradhatatlan esküvői ceremónia megkoronázza a barokk hétvégét. Meglepetést jelent a Társulat gálakoncertje, a legnépszerűbb hazai és nemzetközi musicalekből szóló válogatás, a péntek esti Experi-
dance táncegyüttes Tündérvilág című előadását pedig már sokan várják. Ügyességi tornán mérik össze tudásukat négy csapat – közte a testvérvárosok: Brassó, Poznan és Erfurt – tagjai, akik jelképesen visszafoglalják a töröktől a várat, felépítik a leomlott falakat, s a hajdani kalmárok tevékenységének felidézésére befogják az ökröket, a lovakat, és a lovasok teljes erőbedobással versengenek a menyasszony által felajánlott aranygyűrűért.

– Mindemellett a könnyed, élménydús koncertek is vonzzák
a látogatókat – sorolta a főszervező –, s a Zichy-palota udva-
rán Pergolesi vígoperája is felcsendül.

A barokk esküvő és történelmi játékok ideje alatt több belvárosi étterem barokk menüsorral kedveskedika vendégeknek, az ételeket pedig korhű ruhákba öltözött pincérek szolgálják fel.

A XVI. barokk esküvőn Györei Erzsébet és Bencze Zsolt fogad egymásnak örök hűséget. A ceremóniamester idén is Kaszás Géza lesz. A boldog párt bábolnai hintó viszi a ceremónia helyszínére, s további érdekesség, hogy a vőlegény a korábbi években felvonulóként évente végigkövette az ünnepi játékok eseményeit.

Várhatóan 170-en öltenek korhű ruhát, s aki ott lesz, bizonyára talál magának kedvére való programot a barokk hétvé-
gén az örök barokk Győrben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszakítható a nyári szabadság?

Győr-Moson-Sopron - A szokásos nyári kéthetes leállás miatt háborognak egy megyénkbeli cég dolgozói… Tovább olvasom