Kisalföld logö

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 8°C | 15°C

A Barátság park miatt aggódik az MSZP

Győr - Kapkodással és hiányos tájékoztatással vádolja a városvezetést az MSZP győri frakciója abban a közleményben, melyet tegnap adott ki az adyvárosi Barátság park tervezett felújításával kapcsolatban. A Fidesz-frakció szerint „az MSZP-frakció rémeket lát".
A sajtóközleményben az alábbi áll:

Borkai Zsolt polgármester ismét a város életét nagyban befolyásoló, a város kasszáját több százmillió forinttal megterhelő döntést kíván kicsikarni a győri közgyűlés csütörtöki ülésén, a Barátság park felújítását érintő közbeszerzési eljárás eredménye kapcsán. Mindezt úgy, hogy a téma jelenleg nem szerepel az ülés napirendi pontjai között, arról anyagot a képviselők a mai napig nem kaptak! Az MSZP frakciója úgy látja, a kapkodás oka nem a beruházás gyorsítása, hanem az, hogy a beruházás változatlan tartalom mellett legalább 25 százalékkal többe fog kerülni a győri adófizetőknek.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy ilyen horderejű ügyről, több mint százmillió forintos pluszkiadást jelentő beruházásról úgy kell felelős, megalapozott döntést hozniuk a képviselőknek, hogy az arról szóló anyagot az ülés előtt kapják kézhez. Tájékozódásra, információgyűjtésre nincsen lehetőségük.

Jogosan merül fel a kérdés a győriekben: vajon van-e összefüggés az ügy sürgősséggel történő tárgyalása, a döntés »kikényszerítése« és a jelentősen megemelkedett költségek között? Miért fog a városnak többe kerülni – több mint százmillió forinttal – az, amit Borkai Zsolt ötszázmillió forintból ígért? Reménykedünk, hogy ez az ismételt közbeszerzési fiaskó csak a városvezetés szakmai felkészületlenségének eredménye…"

A Fidesz-frakció szerint „az MSZP-frakció rémeket lát".

„Nem értjük, miért támadnak a szocialisták egy olyan beruházást, amely Győr fejlődését szolgálja. A Barátság park projektje azért kerül a tervezettnél többe, mert a változatlan műszaki tartalommal történő megvalósítás eltér attól az előzetes becsléstől, amelyet a szakma várható költség címen kalkulált. Ez nem az önkormányzat és a szakma tévedése, hanem az ütemezhetetlen gazdasági folyamatoké, amelyek jövőbeni negatív következményeit még a szakemberek és a piaci elemzők sem látják.

Nem kell rémeket látni! A szocialista politikusoknak inkább azt kellene látniuk, hogy a vállalkozások tartanak a bizonytalan jövőtől, amelyet nem az önkormányzat és a közbeszerzési eljárás idézett elő, hanem az a dilettantizmus, amelyet a Gyurcsány-kormány tanúsít a gazdasági válság kirobbanása óta. Ezt a bizonytalanságot tükrözi a közbeszerzési eljárás eredménye is.

Az MSZP-nek nem durcáskodnia kellene amiatt, hogy a városvezetés most olyan fejlesztéseket valósít meg, amelyre a szocialisták hosszú éveken át képtelenek voltak. Sokkal konstruktívabb volna, ha személyeskedő sajtóközlemények helyett inkább együttműködnének a közös cél, Győr város fejlődése érdekében" – áll a Fidesz válaszában.

Olvasóink írták

  • 1. tricse 2009. január 22. 16:31
    „izé.....akinek lukas a cipője miért kabátot vásárol?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tagtoborzásba kezd a győri Fidelitas

Interjú - A Fidelitas győri szervezetének elnöke szerint a fiatalokat érdekli és foglalkoztatja is a… Tovább olvasom