Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

A baráti elismerés napja

Győrújbaráton a falunap az elismerések napja. A hétvégén a sportban kiemelkedő teljesítményt nyújtók vehettek át díjakat.
A baráti elismerés napján, szombaton a Magyar Kézilabda Szövetség a településnek adományozta a „Magyar kézilabdázásért" kitüntető címet. Ez a sportág az elmúlt négy évben toborzott több hívet Győrújbaráton, annak nyomán, hogy a térségi versenyre egy szeniorcsapat összeállt. Együtt is maradtak és azóta a fiatalok is követték példájukat, olyan sikeresen, hogy a nők bekerültek a nemzeti bajnokság első osztályának B csoportjába.

Néptáncoló díszpolgár

Szintén az egész falunak szóltak a megyei közgyűlés ajándékai: a megyezászló és két, a megyéről szóló könyv. A női ifjúsági kézilabdacsapat tagjai a nemzeti bajnokság másodosztályában elért második helyezésért kapott érmeiket vették át, a megyei labdarúgó-bajnokság másodosztályában bajnokságot nyert felnőttcsapat tagjai aranyérmeket, az ifjúsági csapatban játszók ezüstérmeket kaptak. Az önkormányzat díszpolgári címet adományozott Szalóki Gézának, a Csobolyó néptáncegyüttes vezetőjének, akinek irányításával több százan tanulták meg a hagyományos lépéseket. A csoport hírnevet szerzett a falunak külföldön.

Életmentő bátorság

A „Győrújbarátért" kitüntető címet érdemelte ki Joósz Attila mesteredző, a kézilabdaklub szakmai vezetője, aki korábban több csapatot vezetett a világhírnévig és sokat tett azért, hogy a település megkaphatta a „Magyar kézilabdázásért" kitüntető címet. Ugyanezt a kitüntetést kapta Hideg János, akit trafikosként ismer a legtöbb helybeli. A nyolcvannégy éves férfi lapunknak is elmesélte, hogy kiskatonaként a fronton fiatalon lerokkant, ám épp saját szomorú tapasztalataiból erőt merítve nem engedte, hogy a nyilasok falubeli gyerekeket vigyenek el a második világháború harcaiba. Ezzel több ember életét mentette meg, később az iskolában sakkcsapatot alapított. Négy felnőtt gyermeke, nyolc unokája, két dédunokája büszke rá.

Gyakori a telt ház

A díjátadó ünnepséget az új művelődési otthonban és faluházban tartották, ami tavaly ősszel készült el. Azóta nagyterme többször is megtelt bálok, kulturális és egészségügyi tájékoztató programok során, tudtuk meg Juhászné Árpási Irma polgármestertől. Átmenetileg a polgármesteri hivatal is ide költözött és a civil szervezetek rendezvényeikhez, a fiatal párok házasságkötésükhöz helyszínül szívesen választják. Molnár Attiláné egy itt tartott bábelőadásról beszélt, nem csoda, két kislányt nevel férjével a Győrújbaráton tősgyökeresnek számító asszony. A nagyobbik helyben néptáncol és jár iskolába, a családnak fontos, hogy se a tanulás, se a hobbi miatt nem kell a városba hordani. Molnárék szeretnek a Győrhöz közeli, családias hangulatú faluban lakni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A drogmentes nyári vakációért

Másfél hónapig sporttal, szórakozási lehetőséggel próbál alternatív lehetőséget kínálni a… Tovább olvasom