Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

A polgármester jutalmáról

Elmaradt az utak kátyúzása, a kaposvárihoz hasonló kedvezményekben kellene részesülniük a győri polgároknak is, a polgármester több okból sem érdemli meg a csaknem 2,6 millió forintos jutalmat – hangzott el a közgyűlés előtti napon a Fidesz–MDF–MKDSZ frakció sajtótájékoztatóján.
Az előzetes napirend szerint a győri közgyűlés ma arról is dönt, hogy Balogh József polgármester megkaphatja-e csaknem 2,6 millió forintos jutalmát. Annyi biztos: a képviselők Fidesz–MDF–MKDSZ frakciója nemmel fog szavazni. Erről tegnap sajtótájékoztatón beszélt Németh Zoltán képviselő.

Miért nem érdemli meg?

Németh Zoltán hosszan sorolta, a frakció szerint miért nem érdemli meg a polgármester a jutalmat. Egyebek között, mert csak részben végzi munkáját a parlamenten kívül Győrben, nem tett semmit a tömeges gyárbezárások és munkáselbocsátások ellen, megszorító intézkedésekkel sújtja a város oktatási intézményeit, nem tesz a tömegközlekedés javulásáért, felére csökkenti a civil szervezetek támogatását, vezetése alatt minden nagyobb városi beruházás határideje csúszik – nem utolsósorban pedig, mert előbbre való a pártfegyelem, mikor pedig erélyesen kellene fellépni a Medgyessy-kormány Győrt sújtó intézkedései ellen. A jutalmazás ellen felhozott lista még folytatható lenne. Németh Zoltán lapunk kérdésére elmondta: a közgyűlésen is felsorakoztatják majd ellenérveiket. A frakció egyébként nem tiltakozna az ellen, ha az alpolgármesterek, akik a munka zömét végzik (pl. Eredics Imre, Kun András) kapnák a jutalmazást...

Kedvezmények, mint Kaposváron

A közgyűlésen Füke Géza képviselő kérdést intéz majd a polgármesterhez: mikor lehet arra számítani, hogy Győr polgárai is hasonló kedvezményekben részesüljenek, mint a kaposváriak? Ott ugyanis lényeges az iparűzésiadó-kedvezmény, olcsóbb lett a távfűtés, több rendőr vigyázza a város biztonságát, ingyenes a szemétszállítás és a városban élő, gyeden és gyesen lévő kismamák ingyenesen utazhatnak a helyi tömegközlekedési eszközökön. Miközben Kaposvár nem gazdagabb...

Téli kátyúk júniusban

Gangl András képviselő a sajtótájékoztatón elsősorban a ménfőcsanakiak nevében tette szóvá: itt van már június, és a peremkerületben a tél okozta úthibákból még egyetlen gödröt sem kátyúztak... A közgyűlési anyagban 200 millió forint pluszösszeg biztosítása szerepel erre a célra. A képviselő elmondta: a javítások elmaradásáért nem az útkezelő szervezetet hibáztatja, hiszen az csak a rendelkezésére álló összegből gazdálkodhat. Viszont ismerve a győri utak állapotát, már eleve a költségvetésben kellett volna biztosítani a megfelelő összeget, hiszen az önkormányzat feladata a közszolgáltatások ellátása, s ez ide sorolandó.

Kapcsolódó cikk >>

Polgármesteri jutalom (2003-06-02) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új ipari parkra lenne szükség Győrben

Gyökeresen eltérően ítéli meg Győr fejlődését és az önkormányzati szerepvállalás mértékét a város… Tovább olvasom