Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

A 72. lámpás csomópontot adták át Győrben

A közel 25 éves győri Marcalváros II. lakótelep legforgalmasabb csomópontja a Mécs László út és a 821-es sz. főutat összekötő út kereszteződése

A városrészben - a közeli áruházak, általános- és középiskolák okán is - egyre több jármű fordult meg az évek során, beleértve az autóbusz decentrum sűrűsödő járatait.

A többsávos csomóponton nehéz lett az átkelés, a szakemberek ezért már 2006-tól terveket készítettek arra, miként segíthetné a közlekedőket egy összehangolt jelzőlámpás irányítás.

Aztán megérkezett a Lidl, amelynek beruházójával már az építés előtt megállapodott a város a Mécs László út - Kovács Margit utca csomópontjánál egy gyalogosokat védő középsziget és sárga villogó berendezés létesítéséről illetve a leendő jelzőlámpás csomóponthoz szükséges technika elhelyezéséről.Lámpás csomópont Marcalváros II-n nagyobb térképen való megjelenítése


A városi beruházás végül szeptemberben kezdődött meg, a cél az volt, hogy a Mécs László úton átkelő gyalogosok és kerékpárosok, valamint a 821-es sz. főút felől Marcalváros II. irányába közlekedők számára biztonságos megoldás szülessen.

Az ünnepélyes átadást kedden délután tartották Borkai Zsolt polgármester, Prédl Antal, a Győri Útkezelő Szervezet vezetője és Rózsavölgyi László önkormányzati képviselő jelenlétében. A 35 milliós beruházás az idei költségvetésben szereplő Lakóutca program részeként valósulhatott meg.

A terveket úgy készíttették el, hogy a rendszer kommunikáljon a 821-es sz. főúton lévő, állami közútkezelő kezelésében lévő jelzőlámpa rendszerrel, illetve a jövőben bővíthető legyen a Mécs László út - Kovács Margit utca csomópont jelzőlámpájával is.

A Siemens vezérlőberendezéssel irányított jelzőlámpás csomópont úgy működik, hogy a lámpafejek köré telepített kamerák érzékelik a forgalomnagyságot, egészen pontosan a sávonkénti sorhosszat és ennek megfelelően nyújtják illetve csökkentik a zöldidőt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrben kapott életfogytiglani fegyházat a kalapácsos feleséggyilkos

Az ítélet jogerős. A férfi kalapáccsal agyonverte alvó feleségét két évvel ezelőtt Kemenesmagason. … Tovább olvasom