Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

A 2-es busz Győrben: változik a menetrend

Többen a 2-es busz régi útvonalának visszaállítását kérik, mondván, hogy az új rendszer átszállásokkal, várakozással bonyolítja az utazást. Az illetékes szerint semmi nem indokolja a változtatást.

A 2-es busz megváltozott útvonalával kapcsolatos gondjaival kereste meg szerkesztőségünket Pőcze Bálintné. Ahogy erről a polgármesteri hivatalba eljuttatott, még másik harminc győri által aláírt kérésük is tanúsítja: szeretnék, ha visszaállítanák vagy ésszerűen módosítanák a járat jelenlegi útvonalát, gyakorítanák a járatokat.

– A gyógyfürdő, a Híd utcai rendelő, a templomok, a Virágpiac, a Belváros mind-mind olyan hely, ahová sokan járnak. Ezeket az új rendszer szerint bonyolult átszállással, hosszú várakozással, az utazási idő jelentős növekedésével tudjuk csak elérni. Ilyen időveszteség a régi nyomvonallal nem volt – említette Pőcze Bálintné, az aláírók "szóvivője".

A kéréssel kapcsolatban megkerestük a városháza illetékesét. Fűke Péter településfejlesztési főosztályvezető elmondta: a 2-es buszok menetrendjének módosítása óta a járatok megállnak a Bartók Béla úton, a munkaügyi központnál is annak érdekében, hogy azonos megállóban, gyaloglás nélkül lehessen átszállni a 23-as járatra, amely szintén érinti Szigetet és a Stromfeld utcai megállót.

Másik irányban a Honvéd ligetnél leszállva, minimális gyaloglással el lehet jutni a Városház tér sarkán lévő megállókba, ahol számos olyan járat áll meg, amelyek a város különböző pontjaiba közlekednek.

A főosztályvezető megemlítette, hogy a módosítások bevezetése óta beérkezett lakossági észrevételek, panaszok felülvizsgálata megtörtént. Ezeket figyelembe véve a Kisalföld Volán egy újabb korrekciós menetrendi javaslatot készített, amit a városi közgyűlés elfogadott. A módosított menetrend február 6-án lép érvénybe.

Ami ebből a 2-es buszt érinti: a reggeli csúcsidőben néhány járatot meghosszabbítanak Sziget, illetve a Széchenyi-egyetem felé 2B jelzéssel.

Ezek a járatok a szigeti városrészen keresztül a Széchenyi-egyetemig közlekednek, majd ott megfordulva szintén Szigeten keresztül térnek vissza a Révai utcába. Fűke Péter főosztályvezető végül megjegyezte: a módosítások együttesen megfelelően ki fogják szolgálni az utazókat, illetve a szigeti városrészt.

Olvasóink írták

 • 3. Tündenéne 2012. január 24. 08:57
  „Nagy összegben mernék fogadni, hogy a nyilatkozó főosztályvezető egy büdös percet se tölt autóbuszokon.”
 • 2. urbaniastapista 2012. január 21. 21:28
  „Ha a közösségi közlekedés azért is kapja a támogatást, hogy az autózással szemben környezet és városbarát alternatívát nyújtson, akkor az átszállásokat emlegetni nem kéne.
  Nem tudjuk persze, hogy a buszozók hány százalékával (nem összvonalas bérlettel vagy személyivel utazók) kiszúrás a rövidített útvonal, de egy biztos, új utast nem fog hozni.”
 • 1. Irwine 2012. január 19. 15:24
  „Ami ebből jogos sztem az a Virágpiac... hogy miért nem odáig megy, azt sztem már elég sokan tudják. Sziget felé pedig februártól ott van a 6,11,14,37 ritkán fordulhat elő, hogy sokat kell várni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hol tudnak jogi segítséget adni megyénkben nyugdíj-ügyben?

Olvasói üzenet. Kérem, ha tudnak olyan telefonszámot vagy címet, ahol ingyenes jogi segítséget lehet… Tovább olvasom