Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Százéves a gyárvárosi iskola

Száz év egy ember életében is különleges, egy iskola évszázadnyi élete pedig sok ezer tanítvány mindennapjairól, a gyerekek és az itt tanító nevelők megannyi közös élményéről is szól.
 
A tantestület az öregdiákokkal és a most ide járó tanulókkal együtt egész hetes rendezvénysorozattal emlékezik az intézmény fennállásának 100. évfordulójára. Az egykor ide járó diákok közül éppúgy várják dr. Jordán Lászlót és fiát, Jordán Tamás színművészt, mint az ugyancsak sok éve itt diákoskodó dr. Czigány Tamás érsebészt, dr. Vártok Éva szemészorvost, Incze Zsuzsa televíziós szerkesztőt vagy a sportban kiváló teljesítményt nyújtó Korsós György válogatott labdarúgót, Tamási Zsolt edzőt vagy Zámbó Bencét. Neves művész-tanárok: Hámori Mátyás és Szalkai Károly is tanítottak itt, de a városrészhez kötődik Szabó András és Sz. Vécsey Irma művész-tanár házaspár munkássága is. A kerek évfordulóra közös kiállítással készülnek. Emléktáblát avatnak az alkalomra, az iskolatörténeti kiállításon pedig kivételes relikviákat és emlékeket láthatnak az érdeklődők.

A másodikosok az ünnepi pólóban. Az osztály műsorral is készül a nagy napra.
A másodikosok az ünnepi pólóban. Az osztály műsorral is készül a nagy napra.

Egy egész délutánt betöltő műsorral készülnek a napközisek, meghívásos sportversenyek lesznek, az ünnepi hét zárásaként pedig egy újszerű, az iskola történetét bemutató előadás látható a Richter Teremben. Dr. Jordán László, a Budapesten működő Győriek Baráti Körének elnöke itt köszönti alma materét:

˝Nagyon készülök, hisz a szívem nemcsak szeretett iskolámhoz, hanem a gyárvárosiakhoz, a városhoz is köt. Szeretnék találkozni a most tanító nevelőkkel és a diákokkal. Kevesen élhetnek az én korosztályomból, de az a szellemiség, amit a gyárvárosi elemi iskolában kaptam, meghatározta az életemet. Soha nem felejtettem el a tanítóim, az igazgató bácsim nevét, hogy abban a nincstelen időszakban is kialakították a ˝ti egyek vagytok˝ szemléletet és élveztük a tanulás gyönyörűségét.˝

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az év tárlata az Esterházy-palotában

Fegyveres biztonságiakkal körülvéve Győrbe értek Rippl-Rónai József festményei és grafikái. Tovább olvasom