Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Pázmándfalu, Nyalka és Táp együtt épít csatornahálózatot

A 970 lakosú Pázmándfalu idei és jövő évi legnagyobb beruházását két szomszédjával Nyalkával és Táppal valósítja meg. A szomszédok közösen építik ki csatornahálózatukat. A beruházás mintegy félmilliárd forintba kerül.
Az idén kezdődik és jövő év végéig szeretnék befejezni három falu közös csatornahálózatát. A fejlesztés gesztora Pázmándfalu, melynek polgármestere, Vámosi László okkal mondja, mindenekelőtt a nagy munka köti le pénzügyi lehetőségeiket.

A 970 lakosú Pázmándfalu idén egyébként csupán 120 millió forintból gazdálkodik. Az összeg több mint felét intézményeire, a nyolccsoportos iskolára, illetve az óvoda fenntartására kell fordítania. Jóval kevesebbet, mint amennyire szükség lenne. Pázmándfalun nincsenek nagy munkaadó cégek, csupán tizennégy kisvállalkozó dolgozik a településen, öt-hat munkanélküliről tudnak a községben, közülük egyet foglalkoztat a községháza. Nem ok nélkül gondolnak a községben nosztalgiával arra az időre, amikor a helyi tsz-ben 250-en keresték a kenyerüket.

A helyette alakult részvénytársaság csupán hat-nyolc embert foglalkoztat. A községben már annak a lehetőségnek is nagyon örülnek, hogy egy helyi vállalkozó fafeldolgozó üzem létesítését tervezi. Nyolc vagy akár tizenkét embernek is adhat kenyeret, ha a vállalkozó reményei szerint alakulnak a dolgok.

A Pázmándfaluhoz tartozó Pázmánd-hegyen még a nyolcvanas években hatvan hétvégi telket alakítottak ki, ezek száma a magántelkek értékesítésével mintegy százra gyarapodott. A hegy háromszázhúsz hektáros területének egyharmada az elkészült rendezési terv után belterületnek számít, tehát építési területté vált. Alkalmas a hagyományos csoportos beépítésre. Mind többen éltek is vele.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Birkás: A politikában kevés a nyugdíjasállás

Birkás Tivadar országgyűlési képviselő elfogadja, hogy 2006-ban nem indulhat egyéni jelöltként, de… Tovább olvasom