Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Holland számítógépek és teleház

Új bútorokkal berendezve, Hollandiában kapott ajándék számítógépekkel nyitották meg nemrég Tápszentmiklóson az általános iskola számítás- technika-termét. Az iskolában rendezték be a település teleházát is.
A Magyar Honvédséget még mindig sok, eddig feloldani nem sikerült gond gátolja meg abban, hogy elajándékozza, amire nincs szüksége, ami fölöslegessé vált, aminek megtartása csak pénzébe kerül. A jelek szerint a tulipános ország serege rugalmasabb, vagy az ottani törvények azok. Tápszentmiklós a holland honvédségtől ajándékba kapott, csupán egyéves számítógépekkel rendezte be általános iskolájának új számítástechnikai termét. Ahogy korábban, úgy most is a polgármester, Kovács József ment el a komputerekért.

A település egy évekkel ezelőtt a községben vendégeskedett holland katonaembernek köszönhetően jutott a számítógépekhez. Ilyen kapcsolatra szert tenni szerencse dolga.
Egyáltalán nem a szerencséjének, hanem a község önkormányzata leleményességének köszönhető az ugyancsak a közelmúltban megnyílt teleház. A három számítógépet, a lézernyomtatót, a faxkészüléket és a fénymásoló berendezést nem kis részben pályázat útján szerezte Tápszentmiklós.

A számítógépek a nagyvilággal kötik össze használóikat, hiszen megteremtették az internetelérhetőséget is. Egyáltalán nem mellékes, hogy a teleház az iskolában található. Az intézményben télen is fűteni kell, s a teleház lehet az a hely, amelyik állandó kapcsolatot teremthet az iskola, annak tanulói és majd később a felnőtt lakók között. A tápszentmiklósi teleház most még a hét három napján, hétfőn, szerdán és pénteken várja látogatóit kora délelőttől este hat óráig, novembertől azonban már mindennap „elérhető". Szerény térítéssel használhatók berendezései, így önfenntartó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alapítvány a médiáért

Egyedülálló alapító okiratot írtak alá tegnap a Kisalföld székházában. A regionális média szereplői… Tovább olvasom