Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

90 éves lenne Horváth Ede

A 2005-ben megalakult Horváth Ede Emlékalapítvány Kuratóriuma hétfői ülésén megemlékezett a névadó, Horváth Ede születésének 90. évfordulójáról – tájékoztatta lapunkat a szervezet.
A kuratórium méltatta az esztergályosból a magyar közúti járműgyártás legnagyobb vállalatának, a Rába Magyar Vagon- és Gépgyár vezérigazgatójává lett szakember kimagasló érdemeit. Örömmel nyugtázta, hogy a Győr díszpolgára címmel bíró Horváth Ede tevékenységére alapozva Győr napjainkban is mind hazai, mind nemzetközi viszonylatban a magyarországi közúti járműgyártás kiemelkedően fejlődő központja.

A megemlékezés mellett a kuratórium kilencedik alkalommal döntött a szokásos évi pályázatokkal megszerezhető ösztöndíjakról. A győri Lukács Sándor Szakképző Iskola szakmunkástanulói közül Erdős Martin, Márkus Máté, Prekob Márk és Vajda Richárd, míg a győri Széchenyi István Egyetem mérnökhallgatói közül Balla Péter, Herceg Péter, Komjáthyová Veronika és Schweighart Attila részesült ösztöndíjban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A faros Ikarustól Doktor Faktorig, avagy bringázzon, buszozzon ingyen Győrben!

A faros Ikarus 55-ös a Belváros és Adyváros között szállítja az időutazókat, míg a bringás felvonulók este kerekezik körbe Győrt. Tovább olvasom