Kisalföld logö

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 19°C | 34°C Még több cikk.

900 millió: még ül a pályázatokon a hivatal

Hiába érkezett csaknem kétszáz pályázat a Pannónia Kincse LEADER Egyesülethez tavaly november-decemberben, a civil szervezet máig nem tudott döntést hozni 900 millió forint sorsáról.

"Amennyiben az MVH érintett irodái két héten belül nem fejezik be felülvizsgálati feladataikat és nem hozzák meg ezzel kapcsolatos döntéseiket, akkor a beadott pályázatok nagy százaléka egyszerűen okafogyottá válik" – jelentette ki Gergó András, a Pannónia Kincse LEADER Egyesület elnöke hétfői győri sajtótájékoztatóján. A civil szervezet – amely 65 Győr környéki települést fog össze Rábcakapitól Fenyőfőig, Sobortól Nagyszentjánosig – azért alakult, hogy szétossza a térségbe jutó európai uniós, vidékfejlesztési LEADER-támogatást. Egy pályázati kört már sikeresen lebonyolított tavaly, amikor 38 nyertesnek 620 millió forintot ítélt oda.

Az elnök kifejtette: akkor kilenc hónapot vett igénybe a folyamat. Azért telt el ilyen sok idő, mert az MVH is külön pontozott minden pályázatot, amit a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Hivatalnak ugyancsak jóvá kellett hagynia. Most a tavaly november 16-ig, illetve december 21-ig benyújtott pályázatok elbírálása csúszik, noha az egyesület elnöksége abban bízott, hogy a korábbinál jóval gyorsabb lesz a folyamat.

Gergó András kifejtette: az egyik kiírás alapján események megtartásához lehetett támogatást igényelni, és ugyan döntésnek se híre, se hamva, a rendezvények egy részéről már csak múlt időben lehet beszélni – vagy azért, mert segítség híján is megrendezték, vagy azért, mert lemondták azokat. A pályázati kategóriák között egyébként faluközpont-megújítás, örökségvédelem, turizmus- és vállalkozásfejlesztés is szerepel.

Gergó András jelezte: attól tart, a hosszadalmas bírálat később visszaveti a vidékfejlesztési pályázói kedvet.

Olvasóink írták

  • 2. háté 2010. június 16. 19:22
    „Egy civil szervezet--hát nem Magyar az tuti!”
  • 1. Captain 2010. június 16. 08:48
    „Mert az elvtársak még nem tudtak egymás közt megegyezni a koncon.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ösztöndíj cigány tanulóknak

A megyei ösztöndíj-alapítványt 1991-ben hozta létre a megyei közgyűlés, hogy a szociálisan hátrányos… Tovább olvasom