Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 21°C Még több cikk.

82 jogi doktort és 29 zeneművészt avattak Győrött

A győri Széchenyi István Egyetem szombati diploma átadó ünnepségein 82 jogi doktort és 29 zeneművészt avattak.

A jogász szakon a nappali tagozat 66 végzőse mellett már a második levelezős évfolyam 16a képzési követelményeket teljesítő volt hallgatóját fogadta jogi doktorrá dr. Szekeres Tamás rektor, dr. Szalay Gyula, a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar dékánja, dr. Józsa László, a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar dékánja és dr. Földesi Péter, a Műszaki Tudományi Kar dékán-helyettese.

Jogi doktorok avatása
Jogi doktorok avatása

Summa cum laude minősítésű jogi doktori diplomát vehetett át Hegyi Zsuzsanna Mária (aki a Bolyai János Középiskolában, Mosonmagyaróváron érettségizett), Nagy Domokos (Kodály Zoltán Gimnázium, Budapest), Harmat Réka (Szent István Gimnázium, Esztergom), Károlyfi Szilvia (Baross Gábor Középiskola, Győr), Velner Noémi (Asbóth Sándor Középiskola, Zalaszentgrót), Petes Judit (Móra Gimnázium, Győr), Lázár Tímea (Árpád Gimnázium, Tatabánya) és Belcsák Róbert Ferenc (Szent István Közgazdasági Szakközépiskola, Komárom). Az avatottak között szerepelt Lázár Tímea és Kellner Szilvia kerekes székhez kötött friss jogi doktor, akik tanulmányuk során, diploma védésükkor mindvégig számíthattak hallgató társaik támogatására.


A friss jogi doktorok a klasszikus igazságügyi területek mellett mindinkább a térség gazdasági, önkormányzati munkahelyein találnak a Karrier Iroda közelmúltban készített felmérése szerint szakmai feladatokat, vonzó jövedelmet kínáló munkahelyet. Harmaduk már a diploma átvételekor biztos állást talált, s az eddigi felmérések szerint 95%-uk fél éven belül szakterületén helyezkedik el.A Varga Tibor Zeneművészeti Intézet BA képzésén 15, a kamaraművész mesterképzésen 11, a hagyományos főiskolai képzésen 3 diplomát adott át dr. Rupert István igazgató. „A búcsúzás akkor emberi, ha a távozó előtt az ajtó az életre nyílik. A mai ünnep az érkezés és az indulás, a távozás és a célba érés együttes ünnepe. A vágyak teljesülésének napja, az új vágyak megfogalmazásának, a célok kirajzolódásának ideje. Egy szülő legnagyobb boldogsága, ha gyermeke megtalálja a neki rendelt utat, s célba ér.

Az első zenei mesterdiploma-Baráth Bálint zongoraművész
Az első zenei mesterdiploma-Baráth Bálint zongoraművész

A mai nap sokuknak nem a végállomás, csak a belépő, ugródeszka az igazi, értékes és hasznos diploma megszerzéséhez, az életút soron következő állomásához. A tanári diploma átvételével többeknek véget ér a felkészülés, a tanulás életszakasza. S a szülő büszkén mondhatja: diplomát adtam a gyermekem kezébe. Nem akármilyen diploma ez!" – adta útravalóul a zeneművész professzor a végzetteknek.A győri zeneművész alapszakon végzettek háromnegyede többségében Győrött, néhányan más hazai képzőhelyen, külföldön, mesterképzésen tanul tovább. A mesterdiplomások az eddigi munkahelyen folytatják pályájukat, s többen külföldi tanulmányokra is jelentkeztek.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. valakie 2011. június 27. 17:45
  „szegény 21.... azért remélem a fáról már lemásztál:) Pár hozzászólást leszámítva sajnálom ezt a sok elkeseredett, "én dolgozok a világon a legtöbbet, de semmire nem megyek vele" típusú megnyilvánulásokat, bár igaz, ha már más örömötök nincs, ezt nem veheti el tőletek senki! További gyönyörűségesen szép, napsütéses napot:)”
 • 21. elemér 2011. június 27. 13:41
  „Milyen szaktudást keresel ? Nem látod hogy ezek nök ?”
 • 20. Pano 2011. június 27. 12:56
  „A hasznos hivatást választó diplomásokkal tényleg nem értem mi a gondotok? Ők eldöntötték, hogy lehetőséget teremtenek maguknak arra, hogy jobban élhessenek, jobban fizető állások betöltésére alkalmat teremtsenek.
  Egy jogi diplomáért szó szerint vért kell izzadni, nagyon nehéz megszerezni!

  Primax: Akkor mond már el nekem, hogy mondjuk egy bölcsész mire való a munkaerő piacon? Milyen szaktudást tud felmutatni, az általános műveltség magasabb szintjén kívül (már ha használhatóan beépítette a tudásába)? Felveszik elmélkedőnek, vagy mi?
  Itt nem a felsőoktatás maga a baj, hanem az, hogy termelünk tényleg használhatatlan diplomásokat a munkaerő piacnak. Az ilyen xy marketing meg a jó ég tudja milyen szakok, amiken a tudás megszerzése semmire nem való, csak max arra, hogy az egyén elmondhassa diplomája van, semmi másra nem lett kitalálva, csak, hogy az egyetemek még több lóvét kaszálhassanak be fejpénz gyanánt. Több szak = több tanuló = több fejpénz.”
 • 19. kleopatra 2011. június 26. 22:11
  „majd mi, akik dolgozunk, doktorátus nélkül kétkezi munkával!!!!!!!!!!”
 • 18. Sagittarius 2011. június 26. 18:00
  „Már nem kell sok és Magyarország lesz a legöbb diplomás munkanélküli és a letöbb művész munkanélküli országa! Csak ki a fene fogja őket eltartani???”
 • 17. w.people 2011. június 26. 17:17
  „haha nekem is van egy ismerősöm, aki jogásznak "tanul", pedig olyan sötét, hogy az valami borzalom. Mindezt azért, mert büdös neki a munka, meg, hogy felvágjon mások előtt. Idióta... :D Úgyse fogja elvégezni soha ez az iq light...”
 • 16. Sagittarius 2011. június 26. 15:32
  „15. Valaki 2011.06.26. 14:52

  Ahogy mondod! Én naív, eddig azt hittem, művész úgy válik valakiből, ha hosszú évek -évtizedek munkássága alatt a szakirányának megfelelően professzionális szintre fejleszti tudását és így olyan maradandót alkot, amit mások nem tudnak produkálni. Az a Művész! Arre fel nálunk már nem csak a celebeket, hanem a művészeket is KINEVEZÉS útján termelik! Bravó!”
 • 15. Valaki 2011. június 26. 14:52
  „Ez a mesterképzés tiszta röhej, a művész megnevezés mégnagyobb röhej! :)))

  Mitől lesz valaki 1 éves levelezőtől mester, egy főiskolától művész? :)))”
 • 14. elemér 2011. június 26. 14:49
  „Ha ezek a társadalom érdekeit szolgállják akkor nagyon jó. Elösször ujittani kell ott és nekik ez kell hogy legyen a feladatuk.”
 • 13. kleopatra 2011. június 26. 13:40
  „a végzősöknek én is gratulálok,de azért mgkérdezném itt, hogy ki kapott már ügyvédtől egy lakásvásárlási ügy folytán ÁFA-s számlát, vagy egy magánrendelésen az orvosnál, mert én még sohasem.”
 • 12. horkri11 2011. június 26. 12:51
  „Általában egy mérnök, jogász stb.. jóval többet keres mint egy kétkezű munkás!
  Így több adót is fizet be, mint egy termelésben dolgozó ember! Bőven visszafizeti az államnak azt amit kapott..
  ugye ezt sokan nem nézik..

  A diplomát sem adják ingyen, mert ha próbáltad volna akkor ezt is tudnád!

  Végzősöknek gratulálok!
  Jó munkahelyet kívánok nekik!”
 • 11. elemér 2011. június 26. 12:01
  „Lehetnek nagy politikusuk. Ez a legjobban fizetö állás a térségben.”
 • 10. zoli78 2011. június 26. 11:31
  „Remélem azt senki nem gondolja komolyan, hogy évente 82 jogi doktorra és 29 zeneművészre van szükség a régióban, mert ugye Pécsen Bp-en, stb. hasonló számban kerülnek ki az utcára a hasonló "Egyetemekről", maradjunk inkább a Főiskola megnevezésnél.
  Menekülés a munka elől, az adófizetők pénzéből...”
 • 9. tpapru 2011. június 26. 11:06
  „moderálva”
 • 8. Sagittarius 2011. június 26. 10:06
  „6. vikri 2011.06.26. 09:54
  "... sokan már indulnak is a határon kívülre, mint sok (kezdő) értelmiségi ..."

  Na, ez meg a másik fele a dolognak! Én tutira visszafizettetném vele az összes képzési költséget kamatostól, aki az iskola elvégzése után 10 éven belül külföldre megy dolgozni! Mi vagyunk mi, a világ "ingyenképző" tábora?!”
 • 7. Sagittarius 2011. június 26. 10:01
  „Drágáim! Mocskolhattok bármivel attól még tökéletesen úgy van ahogy leírtam! Lassan nem lesz ebben az országban aki termeljen, mert mindenkinek minimum 3 diplomája van, a többi pedig C-típusú. Valódi kétkezi munkát lassan senki sem végez- nem akar végezni, de mint azt biztosan tudjátok az ennivalót csak valódi munkával lehet megtermelni. A diplomát pedig nem tudjátok megenni! -hogy tömören, és leegyszerüsítve fejtsem ki aggályaimat!”
 • 6. vikri 2011. június 26. 09:54
  „Pályakezdők lesznek, így nem lesz könnyű manapság nekik. Ne bántsuk őket! Igenis szükség van rájuk - persze azokra, akik igazán jók!!! A többi fog panaszkodni és szenvedni, mint ahogyan minden szakmában. (Arról az 5-10%-ról most nem beszélek, akiknek már évekkel ezelőtt a "zsíros" állás biztosított volt.)
  Kezdő jogász: agyon fogják dolgoztatni bárhová is megy, kevés pénzért hosszú-hosszú évekig.
  Kezdő zeneművész: örül, ha néha felkérik, hogy bemutathassa, mit tud - fillérekért (mostanság inkább a show-hősök a sztárok, azok keresnek...). Külföldön jobban ismerik a tehetséges magyar zenészeket, mint itthon... De olvashatjuk: sokan már indulnak is a határon kívülre, mint sok (kezdő) értelmiségi - ott kellenek. Ugyan miért? Jó ez az irány?”
 • 5. Prédikátor 2011. június 26. 09:41
  „Legalább mehetnek a többi diplomással utcát söprögetni.... Nyugdíjas rendőreink majd irányítják őket....”
 • 4. Agent 2011. június 26. 09:01
  „1. irigy vagy és frusztrált, miért?”
 • 3. Primax 2011. június 26. 07:24
  „1. Sagittarius !
  Nem kell irigykedni. Majd a piac szelektál. Nem értem : miért kell gyűlölni azokat, akik - időt és pénzt nem sajnálva - tanulnak és okosodnak ?
  Te miért nem vagy jogi doktor ?
  2. Pano !
  "...bölcsészekre, vagy hasonló semmire kellő diplomásról..."
  Halovány fogalmad sincs, miről beszélsz.
  Nem lehet mindenki kétkezi munkás.”
22 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sötét, borús felhők gyülekezője Győr felett - galéria

Tudósítónk szombat délután kapta lencsevégre a Győr felett vonuló fekete felhőket. Tovább olvasom