Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

„Csoda, hogy élnek

Mintegy száz gyerektől, nyolcvan családtól volt hangos szombaton a győri Aranypart: koraszülött gyermekek és családjaik, a győri kórház koraszülöttosztályának dolgozói együtt piknikeztek. A XI. PIC-NIK a sikertörténetek találkozója volt.
– A találkozó az egykor az osztályon kezelt gyerekek és családjaik piknikje. Kötetlen körülmények között látjuk újra azokat a gyerekeket, családokat, akik közül sokan hónapokat töltöttek az osztályon. Még fontosabb, hogy tudnak egymással találkozni, meg tudják beszélni, hogy ki hol tart a fejlődésben, kinek mit sikerült elérni. Együtt örülünk egymás sikereinek, barátságok köttetnek – mondta a koraszülöttek találkozójáról dr. Gál Veronika, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház koraszülöttosztályának részlegvezetője.

Dr. Gál Veronika (baloldalt) és a szülők: Fekete Zorán és Németh Adrienn a hét hónapos ikreikkel, Zalánnal és Áronnal.
Dr. Gál Veronika (baloldalt) és a szülők: Fekete Zorán és Németh Adrienn a hét hónapos ikreikkel, Zalánnal és Áronnal.

Hozzátette: – Már önmagában az siker, hogy itt vannak, hogy együtt piknikezünk, csoda, hogy élnek.
Tizenegyedik alkalommal rendezte meg a PIC, azaz a koraszülöttosztály (ez az angol név rövidítése) és az Egészséges Újszülöttekért Alapítvány a PIC-NIK-et. „Jó, hogy van egy alkalom, amikor találkozhatunk olyanokkal, akik ugyanúgy érintettek, mint mi, ugyanúgy koraszülött gyermekük van, mint nekünk. Jó megosztani egymással a tapasztalatokat, a sikereket" – vélekedett Seresné Bolla Etelka.

A kétgyermekes édesanya hozzátette: „Tapasztaltuk, hogy a győri koraszülöttosztályon mi mindent megtesznek a pici babákért, le a kalappal a dolgozók előtt. Jó érzés, hogy sok dolgozó, nővér is eljött a piknikre, megismerte Vikit, s örült, hogy újra látja őt." A Fekete ikrek hét hónaposak, nemrégiben kerültek ki a kórházból, történetük igazi siker. „Huszonnegyedik hétre születtek a fiúk, december 13-án.

Zalán hétszázhatvan, Áron nyolcszázötven grammot nyomott. Minimális volt a túlélési esélyük, de sikerült, nagyon büszkék vagyunk rájuk. A kórházban mindenki családtagként kezelt minket, tartották bennünk a lelket, így természetesnek tartottam, hogy eljövünk, együtt örülünk" – osztotta meg velünk történetüket az édesanya, Németh Adrienn.

Olvasóink írták

  • 1. lindanono 2012. július 09. 20:57
    „Sajnálom,hogy nem tudtunk elmenni.De jövőre ott leszünk. Valóban csoda,hogy élnek ezek a kis koraszülött babák, de azzal a kedveséggel,amit a PIC dolgózói adnak a csöpp kis emberkéknek, erőt kapnak. Nagyon hálás vagyok nekik,örökké.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lehülyézték a szigetközieket

A Kisalföld által indított országos népi kezdeményezés hatvannapos időtartama alatt, amit az… Tovább olvasom