Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

800 kg esett a lábára: mégsem jár neki a rokkantellátás

Nyolc éve szörnyű üzemi baleset történt az egyik győri üzemben: 800 kg súlyú alkatrész temetett maga alá egy 21 éves dolgozót. Az écsi fiatalember a mai napig mankóval jár, de a rokkantsági ellátásra márciustól mégsem jogosult.

"A doktorok a súlyos roncsolódás
miatt amputálni akarták a lábam"

"A kálváriám több mint nyolc éve kezdődött: 2003. november 7-én súlyos üzemi balesetet szenvedtem önhibámon kívül az egyik győri cégnél.

Az egyik kollégám daruzott az üzemben, majd körülbelül 800 kg súlyú alkatrész rám esett.

Az alkatrészeket targoncával sikerült leszedni rólam a baleset után. A kórházban később azt hallottam: pusztán annak köszönhetem az életem, hogy kollégáim szakszerű elsősegélyben részesítettek, s elszorították az ütőeret.

Az M1-es autópályán pedig a közelben épp arra tartott a rohammentő, útban egy másik beteghez, s így pillanatokon belül oda tudott érni a segítség az üzembe.

A legsúlyosabban a lábam sérült meg: annyira szétroncsolódott, hogy gyakorlatilag a bőr fogta össze.

A doktorok a súlyos roncsolódás miatt amputálni akarták a lábam, de szerencsére az ügyeletes orvos bízott a műtét sikerében" - kezdte portálunknak az écsi Kromszián Gergő, akit 21 és fél évesen ért a kis híján végzetes baleset.


Kromszián Gergő az összes orvosi dokumentummal.
Kromszián Gergő az összes orvosi dokumentummal.


Összesen 12 operációt végeztek el az écsi fiatalemberen


"Három hónappal a műtétet követően, 2004 februárjában mehettem haza, de újabb és újabb, összesen 12 operáció elé kellett néznem. 13 cm hosszúságú csont hiányzott a lábamból, melyet először szövetbankból pótoltak az orvosok, de a donort nem fogadta be a szervezetem.

Közben 54 kg-ra fogytam, s a baleset következtében depresszióba zuhantam: gyakorlatilag képtelen voltam feldolgozni, hogy a lábam életem végéig rossz marad, s mankóval kell járnom.

Tudni kell azt is, hogy a baleset előtt imádtam túrázni - például gyalog megjártam Erdély legszebb hágóit -, s az écsi dombokon szinte mindennap 30-40 kilométert tekertem biciklivel terepen.

A rehabilitációm a budapesti Országos Traumatológiai Intézetben folytatódott, ahol azonban az első műtétek után egy baktériumtól elfertőződött a lábam, s ismét az amputáció veszélye fenyegetett" - folytatta a most 30 éves écsi fiatalember.

(Gergő találkozásunkkor megmutatta mind a baleset, mind a fertőzés idején készül képeket a lábáról: ezeket a sokkoló hatásuk miatt nem mutatjuk meg Olvasóinknak.)

Három évig tartott a munkaügyi per

"Két hónaljmankó segítségével először 2004 őszén tudtam újra lábra állni - igaz, járni csak később -; ezt az eredményt nagyban köszönhetem a gyógytornászomnak, aki az elmúlt években jó barátom lett" - tette hozzá Kromszián Gergő.

Arra a kérdésünkre, hogy dühös-e a majdnem tragédiát okozó volt munkatársára, az écsi férfi úgy felelt: "nem. Már csak azért sem, mert ez a kolléga korábban együtt dolgozott édesapámmal is, s őt is megviselték a történtek.

A Munkaügyi Felügyelet vizsgálata egyébként bebizonyította: a nagysúlyú anyagok, alkatrészek mozgatása nem volt szakszerűen szabályozva, dokumentálva a cégnél.

Azt sokkal inkább sajnálom, hogy egy remek fizetésű állást kellett magam mögött hagynom, amiből a jövőmet terveztem, hisz a volt nagyszülői ház felének kifizetésére hitelt vettem fel.

Mint ahogy a kollégákkal is remek közösséget, már-már baráti társaságot alkottunk.

Ráadásul csak hosszas, három évig tartó munkaügyi perben sikerült az igazamat bizonyítanom és anyagi kárpótlást kapnom".Több mint 8000 vizsgálat Győr-Moson-Sopron megyében

A megyében 28 603-an részesültek egészségkárosodáson alapuló ellátásban múlt év végén, akik közül 13 316-an betöltötték az öregségi nyugdíjkorhatárt, ezért járandóságukat ne érinti a változás.

A többiek közül 7102 ember ellátását rokkantsági ellátásként folyósítják tovább - korábban ezt rokkantsági nyugdíjnak nevezték -, a maradék 8185 személy pedig rehabilitációs ellátást kap, de március végéig kérnie kell a komplex minősítés (vagyis az orvosi felülvizsgálat) elvégzését - írta Kisalföld január 20-án.


"Sokkal inkább munkával szeretném a családom megélhetését biztosítanom"

"Jelenleg ugyan fém és vas már nincs a lábamban, s mindenhol szövet fedi a csontot, de a mai napig mankóval járok. Több idegsejt végleg elhalt a lábamban, a három fő artériából egyet ki kellet kötni.

Apró csontszilánk-darabok jelenleg is ürülnek a lábamból, gyulladást és néha hőemelkedést okozva. Tisztában vagyok vele, hogy jobb nem lesz a lábam. Ezt mondták budapesti és győri kezelőorvosaim is; gyakorlatilag a lábam állapota három éve véglegesnek tekinthető.

A csípőm, gerincem és a vállam pedig továbbromlik a mozgásszegény életmód következétben, ami miatt tavaly év végén három hetet voltam kórházban.

A célom az, hogy ne rosszabbodjon a lábam. Ezért minden tőlem telhetőt meg is teszek - csont- és porcerősítőket szedek, magánkezelésekre járok -, s amennyire lehetséges, igyekszem erősíteni a lábam" - mondta Kromszián Gergő, aki feleségével és áprilisban második születésnapját ünneplő kisfiával él együtt Écsen.

"A rokkantosítási eljárás 2005 novemberében kezdődött el - ekkoriban még gyakorlatilag fekvőbetegnek számítottam -, s az orvosi bizottság elsőfokú, 100 százalékos rokkantsági nyugdíjra javasolt.


Orvosi szakvélemény 2005-ből - kattintson a nagyobb képért!
Orvosi szakvélemény 2005-ből - kattintson a nagyobb képért!


2007-ben ezt másodfokúra, 2008-ban pedig harmadfokúra változtatták, de összességében mindez 5000 forintos különbséget jelentett csupán az ellátásomban.

Azt szeretném hangsúlyozni, hogy mind a kárpótlásként kapott pénz, mind az ellátási díj helyett sokkal inkább munkával szeretném a családom megélhetését biztosítanom - csak az önhibámon kívül bekövetkezett üzemi baleset ezt nem teszi lehetővé a szakmámban.

Megalázó vizsgálat: vajon visszanő a volt vasutas keze?

"A baleset előtt véleményem szerint jó elektrotechnikusnak számítottam, de ehhez a munkához sokat kell tudni mozogni ipari körülmények között, szükség esetén gépekre, villanypóznákra mászni, s jelentős súlyokat megemelni. Hiába szeretném bármennyire, ezek nekem már soha nem fognak menni" - magyarázta az écsi fiatalember.

"Mielőtt rátérnénk arra, hogy a rokkantsági nyugdíjamat 2011 novemberében megvonta az orvosi bizottság, el kell mondanom: rendkívül megalázó körülmények között zajlik ez az orvosi procedúra.

Olyan vasutasokkal találkoztam, akiknek a kezét vagy a lábát leszakította a vonat. Nem értem, miért van erre szükség: tán abban bíznak, hogy előbb-utóbb visszanő a kezük vagy a lábuk?

Időpontra kell menni, még is órákat kell a folyosón várni a kényelmetlen székeken a nagyrészt mozgásszervi problémákkal várakozóknak.

Be kell nyújtani minden orvosi papírt, dehogy figyelembe veszik-e egyáltalán, s elolvassák-e dokumentumokat, az véleményem szerint erősen kétséges.

Alsónadrágra kell vetkőzni a vizsgálathoz, kérdeznek pár mondatot, s ez alapján ítél az orvos. Téves megállapításnál pedig hiába szól közbe az ember.

Nyugdíjfolyósító és orvosi bizottság: irány vissza a munkaerőpiac mankóval!

Esetemben azt állapította meg az orvosi bizottság, hogy 2012. március 1-től munkaképes vagyok. Mindezt úgy, hogy még két évvel korábban is határozatban mondta ki az orvosi bizottság, miszerint a lábam nem rehabilitálható.

Orvosi szakvélemény 2011-ből - kattintson a nagyobb képért!
Orvosi szakvélemény 2011-ből - kattintson a nagyobb képért!


Most 180 fokos fordulat következett be meglátásuk szerint, holott a lábam állapota a legjobb esetben is nem romlott az elmúlt két évben, a másik oldalon viszont egyéb szervi problémákkal egyre több gondom akad.

Azokra a kérdéseimre, hogy milyen munkára tartanának alkalmasnak - egyáltalán adnának-e nekem üzemorvosi engedélyt -, nem kaptam választ a nyugdíjfolyósító ügyintézőitől - pedig jelen állás szerint márciustól valahogyan el kell tartanom a családom.

Segélyre nem szeretnék pályázni, míg a fellebezésemet legjobb esetben is hónapokkal később bírálják csak el. Addig miből éljünk meg?" - zárta szavait Kromszián Gergő.Ezekre a kérdésekre várjuk a válaszokat a Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságtól 

A szóban forgó eset kapcsán, portálunk megkereste a Győr-Moson-Sopron megyei Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságát, s általánosságban a következő kérdéseket tettük fel:

- Az utóbbi fél évben nőtt-e azoknak az embereknek a száma, akik korábban rokkantsági nyugdíjban részesültek, de a legutolsó felülvizsgálaton munkára alkalmasnak ítélték őket?

- Hány másodfokú fellebbezés érkezett a megyei nyugdíjbiztosítási igazgatósághoz hasonló ügyekben az utóbbi hónapokban?

- Az utóbbi években vizsgálták-e azt is, hogy hányan kaptak "gyanús" körülmények között, indokolatlanul rokkantsági nyugdíjat? Amennyiben igen, hány esetben áll fenn a csalás megalapozott gyanúja?

Amint megkapjuk a válaszokat, természetesen közöljük azokat Olvasóinkkal.


Olvasóink írták

83 hozzászólás
 • 83. Tündenéne 2012. február 02. 13:42
  „80. tricse 2012.02.01. 18:38

  Én az Ön helyében beadnék egy írásbeli panaszt erről a Kormányhivatalhoz, szerintem ez elősegítené a tanfolyamra való bejutását, de legalábbis kivizsgálnák a hozzáállást.”
 • 82. Tabornok 2012. február 02. 00:33
  „"81. pancser 2012.02.01. 19:22" Egyetértek Veled.
  Teljesen midegy mivel magyarázzák, hogy kicsesznek a sérült emberekkel. Szemétség és kész.”
 • 81. pancser 2012. február 01. 19:22
  „A rehabilitációra, a munkához juttatásra kell a segítség, ez nem vitatható. Alighanem hiányzott a komplex szemlélet amikor a döntést hozták. A lényeg a hasznos munka, a komoly hasznos munka. Erre pénzt kell áldozni, ez a legfontosabb feladatok egyike. Biztos vagyok benne, megfelelő állás esetén ennek a fiatalembernek az arca néhány hónap alatt mosolygósra változna.”
 • 80. tricse 2012. február 01. 18:38
  „Többször kértem masszőrtanfolyamra felvételt a Munkaügyiben,de valahogy nem akaródzott nekik segíteni! Pedig azt ugye látáscsökkenten is lehet végezni,arról nem is beszélve,hogy a szakmámmal rokon szakma! Ellenben ápolónői tanfolyamra beiskoláztak volna,a fórumban leírtam a sztorit,a lényege az,hogy egy bőrgyógyász doktornő írta alá az alkalmasságimat egy alapos szemészeti lelet olvasata után azzal a szöveggel,hogy " a beteget látja,nem?" Azt igen,de szeretném hinni,hogy ilyen látással rendelkező ápolónőink nincsenek! Mert akkor nekünk annyi! Egyszóval nehogy bárki elhiggye,hogy a Munkaügyi központban tárt karokkal várják az átképzésre szorulókat! Én fel is adtam és megszakítottam velük a kapcsolatot,pénzt,lehetőséget ugyse láttam tőlük akkor minek járjak oda!”
 • 79. .viki27. 2012. február 01. 17:56
  „A Fradira arra jutott öt milliárd pedig saját magát kellene eltartania.És ez csak a foci csapat a többi sportág meg döglődik.Ugyan az a helyzet csak az emberekkel ez sokkal borzasztóbb.”
 • 78. sdgasdg 2012. február 01. 16:46
  „77. pancser
  Biztos, hogy sok rokkant örülne annak, ha el tudnának menni dolgozni és nem otthon kéne tengődniük úgy érezve magukat, hogy csak terhére vannak a környezetüknek. De ehhez segítséget kellene adni nekik! A képviselők részéről ez egy nagyon hirtelen döntés volt, hogy most pedig kirakunk minden olyan rokkantat, aki szerintük - vagyis az orvosok szerint - képes dolgozni, és ezzel meg lesz oldva minden. Dehogy van megoldva! Ezt nem így kellett volna! Először meg kellett volna teremteni egyáltalán a lehetőségét annak, hogy azokat, akiket most kiraknak, fel is vegyék valahová dolgozni! Olyan helyre, ahová a betegségükkel együtt is képesek bejárni és ott valamilyen munkát elvégezni. A kormány szerint ez a törvény a rokkantak érdekében is van - lett volna -, merthogy attól csak még betegebb lesz egy ember, hogy otthon van egész nap, viszont a munkától majd újra teljes értékűnek érezhetik magukat... De ha nincs számukra munka, akkor mit csináljanak???! Nem hiába rokkantak, nem tudnak úgy eljárni tanulni, továbbképzésre, munkát keresni, mint egy egészséges ember, mert nem tudni, mikor jön rájuk egy hirtelen rosszullét, mikor üt be egy elviselhetetlen fájdalom, mikor parancsol a WC-re a hasmenés. Teljes felfoghatatlan, hogy - állítólag - tanult emberek ezt hogy nem értik meg?! Máshogy kell hozzáállni egy rokkant ember állapotához, mint egy egészségeséhez.

  75. Contar
  Jó olvasni, hogy ilyen is van. De sok függ a munkáltatótól is, hogy hogyan viszonyul a rokkant emberekhez, mennyire toleráns a betegségükhöz. Az, ha egy rokkant nem talál munkát vagy nem tud kitanulni egy szakmát, nem csak rajta múlik!”
 • 77. pancser 2012. február 01. 15:23
  „Nehéz állást foglalni. Ennek a rokkant embernek is jobb lenne, ha dolgozhatna, két karja esze ép, csak munkát kéne neki tudni adni. Ismerek olyat aki műlábbal fut, hegyet mászik, túrázik. Sajnos nem tudok segíteni, de van aki biztosan tud segíteni a munkához jutásban. A munka boldogít, elkergeti a depressziót, amely szervi problémákat is okozhat. Egy lábbal is boldog lehet valaki, fel a fejjel, nem a segély a megoldás hanem a munka, ebben kell a segítség!”
 • 76. Tabornok 2012. február 01. 14:45
  „Szégyen, hogy a fidesz és a "kdnp" ilyen keresztény-erkölcsi szinten van!”
 • 75. Contar 2012. február 01. 08:11
  „68. ki-ke: "..a rokkant ember soha nem tud egyenértékű munkát végezni egy egészségessel! "
  Ez így nem igaz! Jórészt látás- és hallássérülteket foglalkoztató üzem többet termel, mint az, amelyiktől ezt a munkát átvették, és ahol nem megváltozott munkaképességűek dolgoztak! Ez tény, ismerem Őket!”
 • 74. borsmenta 2012. február 01. 07:28
  „Nyolc év eltelt a baleset óta. Azalatt egy huszonéves fiatal ember képes másik, általa is végezhető szakmát elsajátítani.

  (Mielőtt bárki nekem esik: a munkaügyi hivatalon keresztül vettünk fel az elmúlt 10 évben több olyan alkalmazottat, akik a rokkantnyugdíj ideje alatt a munkaügyi központon keresztül jártak átképzésre, utána az őket felvevő céget a munkaügyi hivatal támogatta még egy évig. Erre a fajta átképzési lehetőségre felhívták a rokkantak figyelmét. Csak van, aki élt vele, van, aki nem.)”
 • 73. 1olvasó 2012. január 31. 21:37
  „Sajnos nem Ő az egyetlen aki így járt mostanság. Aki vak, az hirtelen visszanyeri a látását, akinek amputálták a lábát, hirtelen kinőtt. Szégyen! Nincs elég bajuk ezeknek az embereknek?!”
 • 72. tricse 2012. január 31. 20:22
  „Tündenéne többek között azért mert azon a munkahelyen amit ott kellett hagynom kb.két méterre álltam a monitortól és nem volt egér!:) Csak le kellett volna olvasnom az adatokat,de nem láttam el odáig! És amikor a munkaszerződésnél elővettem a szemüveget és azzal is csak alig tudtam olvasni egyből kiszúrták egy másik helyen!A harmadikon nem is írom le milyen trükkel titkoltam el,hogy nem látok! Ez nem közel vagy távollátási hiba! A látóteremet borítják el a hegek amit a szemtengelyem már nem bír korrigálni! De mivel takarítani tudnék nem lehetek rokkant,csakhogy egy takarítónői állásra közel 300-an jelentkeznek!”
 • 71. Dwatson 2012. január 31. 19:11
  „Most lett 65 év a nyugdíjkorhatár,és már a 67 évre akarják emelni,az új munka törvénykönyve is nagyobb terheket rak a munkavállalókra,így egyre nagyobb az esélye annak hogy valaki megrokkan a nyugdíj korhatár betöltése előtt,és baleset is bárkit érhet,így bármelyik rosszindulatú ember hirtelen a rokkantak közé kerülhet,és megtapasztalhatja az életnek ezt az oldalát,erre is gondoljatok amikor a rokkantakat bántjátok! Néhány csaló Miatt nem kellett volna megszüntetni az összes rokkantnyugdíjat.”
 • 70. Losba 2012. január 31. 19:10
  „..vajon ez a moderálva fülke forradalmár hüvelyk viktor, még kit tud egymás ellen ugrasztani..?..szerintem már meg volt minden jobbágy,alattvaló..”
 • 69. Tündenéne 2012. január 31. 18:59
  „62. tricse 2012.01.31. 14:23

  Nem értem, a nagyítást-görgetést miért ne lehetne megtenni a munkahelyen? Én is ezt csinálom :) (Én már jó régóta hordom a fényre sötétedős mindenféle izével ellátott védőszemüveget, mert másként a fényben nem látok - ezt nagyban "segíti" a kitűnően vakító neonfény a munkahelyemen, valamint a mögülem pontosan a monitorra eső napfény :(
  Egyébként szerintem ne szégyellje kérni, ha jogosult rá, miért kellene szégyellni? Mindenkinek kérni kellene, amire joga van, ezzel együtt persze sokszor látjuk, hogy azoknak van, akik távolról sem jogosultak rá... :-/”
 • 68. ki-ke 2012. január 31. 17:53
  „Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mit jelent rokkantan dolgozni. Magam is rokkant vagyok. Nem vonom kétségbe, hogy sok rokkant tud/tudna dolgozni, ha lenne hol. Nekem szerencsém van, még van hol.
  De!!! És ez a fontos: a rokkant ember soha nem tud egyenértékű munkát végezni egy egészségessel!
  Magam 17 féle gyógyszert szedek naponta, állóképességem nagyon gyenge, így csak részmunkaidőben, rosszul fizető munkát tudok végezni. Nekem és a hozzám hasonlóknak erre kell a rokkantnyugdíj (ami ugyebár amúgyis nevetséges összeg), hogy a kieső bért és a rengeteg gyógyszerköltséget fedezni tudjuk. Ha ezt elveszik, ha lesz munkahelyünk is, az állapotunk rohamosan romlani fog, hiszen a gyógyszereket majd nem tudjuk kiváltani, sőt megélni sem a rehabos, részmunkaidős, vacakul fizető munkákból.”
 • 67. Liliom78 2012. január 31. 17:32
  „KEDVES MINDENKI!!!!!
  Sajnos engem is érint az ügy....és aki nincs benne fogalma sincs mit művelnek velünk!!!!!TÉNY,hogy vannak"álrokkantak"nekik szívesen átadnám...pár napra a fájdalmaimat!!!34 éves leszek hamarosan és 2005 óta vagyok rokkant.Csontrendszeri betegségek,csontelhalás teljes porckopás,arthrózis,gerincemben protézis...a kopás a térdeket, vállakat, csuklót , csípőt,gerincet...mindent érint!Reflux,depresszió(a munkaképtelenség miatt)súlyos éjszakai légzéskimaradás...Lélegeztető géppel kell aludni(vagyis kellene,merta fájdalmaktól nem tudok).Izom gyengeség...Állandó fájdalmaim vannak....tűrök csendben,néha összeroppanok magamban.Ópiumos gyógyszeremen kívül napi 12 gyógyszer...Kéz,tér és gerincműtétek.Le van írva az állapotom csak rosszabb lesz.Őrlöm magam..mert szerettem dolgozni!Mert egyre nehezebben élünk.Jobban mondva csoda hogy még élünk.Ópiumos gyógyszert szedek.Orvoshoz sem tudok sokszor menni..Mert ugye,időpontra kell menni.A fájdalmaimat pedig nem lehet irányítani és sokszor ezért el sem tudok menni az orvoshoz.2010.jan.-ban volt a soros felülvizsgálatom!2011.szep.-ben zárult le!!!!Ez idő alatt én sehonnan egy fillér járadékot nem kaptam.Rengeteg egyéb gondunk van nem sorolom.De tény,hogy akik igazi rokkantak ők beleroppannak ebbe....Megalázó amit művelnek...A hónapokig tartó időhúzás....Most pedig újra mennem kell,mert az új törvény ezt kívánja.Inkább nem mondom minek tartom ezt!Még annyit:aki eddig jogtalanul kapott ellátást,ők ezután is bent maradnak a rendszerbe.Mi pedig összeroppanunk,vagy belepusztulunk.Mert bármennyire szeretnék nem tudok elmenni dolgozni,mert sokszor napokig a lakásból sem tudok kimenni,senkinek nem kívánom sem a fájdalmakat sem azt,hogy mekkora tehernek és haszontalannak érzem magam.Sorstársaimnak kitartást kívánok!A hozzá nem értőknek pedig:vagy ne mondjanak semmit,vagy legyenek egy kicsit tájékozottabbak!További szép napot!”
 • 66. szószóló 2012. január 31. 17:29
  „Ez borzasztó mit művelnek, egy tollvonással húznak keresztbe jogerős határozatokat, amit főleg nem értek.
  Én novemberben II. fokon kaptam egy nyavalyás 40 százalékot, és jelenlegi munkahelyemre, és a végzettségemnek megfelelő más munkakör betöltésére rehabilitáció nélkül nem voltam alkalmas. Na már most mire én elintéztem minden papírt a munkahelyemen, (bár visszamentem volna , de nem tudtak könnyebb munkát biztosítani számomra és kevesebb időbeosztásban sem), ezért megválltunk egymástól. De áthúzódott januárig a felmondási idő, (nem dolgoztam mert felmentettek a munka alól). Lényeg, hogy mivel még január elején volt munkaviszonyom, csak attól a naptól kértem az ellátást amikor már nem volt keresetem. Tavaly októbertől érvényes a határozatom egészen 2013. novemberig, és az állt benne, hogy a kezdetétől 24 hónapom van rá, hogy kérhetem (tavaly még szoc. járadék) idén rehab járadékot, vagyis csak 24 hónap után jogvesztő.
  Hát egyszer csak jött a levél , hogy mivel még tavaly nem voltam benn a rendszerben, vagyis hiába van jogerős határozatom (és már munkahelyem sincs) mivel még tavaly nem utaltak számomra egy fillért sem, ezért elutasítanak. Mivel csak tavaly dec. 30- ig aki benne volt a rendszerbe annak alakult csak át a szoc. járadék rehab. járadékra. Én nem voltam még benn ezért az enyémet el is törölték, semmisé vették. Azt irják, hogy annak ellenére hogy van jogerős határozatom, vagyis még érvényes csak újjabb felülvizsgálat után lehet újból döntést hozni sorsomról. Kérdezem én novemberben kaptam meg ezt a határozatot, 2 hónap alatt ki a jó isten rehabilitált engem, hogy már meggyógyultam ilyen hirtelen vagy mi? Két és fél hónapja vizsgáltak, mit fognak megin megállapítani? Érdekes lesz a dolog. És most amig nem hivnak be ismét addig itt állok ellátatlanul, minden fillér nélkül. Ez nem jogellenes valahol????????”
 • 65. durva 2012. január 31. 16:49
  „csak azt tudom mondani hogy aki elvette tőle jusson ugyan ilyen sorsra 800 kg a lábán!!! undorító emberek!!! nekem volt velük tapasztalatom!!!!! undorító nyalógép az összes!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 64. Tabornok 2012. január 31. 15:51
  „Szörnyű olvasni is, hogy a politikusok mennyit szórakoznak velünk és a szerencsétlenül járt mozgáskorlátozott emberekkel!
  Aki hatalmon vannak, ehhez sem értenek.”
83 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hideg idő - Megteltek a hajléktalanszállások Győrben

Megteltek a hajléktalanok szálláshelyei a hideg idő megérkeztével Győrött. A téli időszakban 330… Tovább olvasom